Life

Deiona, finalistă la Eurovision România 2023 și ex-concurentă la Vocea Junior face 17 ani: „Mi-ar plăcea să joc în filme”

Deiona, interpreta melodiei „Call on Me” de la Selecția Națională a Eurovisionul din acest an, a dezvăluit cum petrece de ziua ei, dar și ce mare dorință are, dincolo de muzică.
05.02.2023 | 12:48
Deiona finalista la Eurovision Romania 2023 si exconcurenta la Vocea Junior face 17 ani Miar placea sa joc in filme
Deiona, finalistă la Eurovision România 2023. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

FANATIK a stat de vorbă cu Deiona (Andreea Ioana Stoica), cea mai tânără participantă de la Eurovision România din acest an. Tânăra care pe 5 februarie 2023 face 17 ani ne-a spus la ce facultate vrea să dea după ce termină liceul, dar și ce așteptări are de la Selecția Națională care va avea loc pe 11 februarie, în direct la TVR 1.

Deiona, finalistă la Eurovision România 2023, împlinește 17 ani

Anul acesta, reprezentantul României la Eurovision va fi ales exclusiv prin televot, așa că Deiona, care interpretează melodia „Call on me”, o baladă pop cu iz de Taylor Swift, vrea să cucerească publicul cu momentul pe care l-a pregătit. Artista, care a participat în trecut la Vocea României Junior, ne-a zis că vom avea parte de o surpriză destul de mare pe 11 februarie!

ADVERTISEMENT

Puștoaica împlinește astăzi, 5 februarie, frumoasa vârstă de 17 ani și, într-un interviu exclusiv acordat cititorilor FANATIK, vorbește, cu maturitate, despre carieră și visurile pe care le are.

”Eurovisionul este un concurs la care mereu am vrut să particip”

De ce te-ai înscris la Eurovision?

– Să știi că a fost visul meu de mică. Eurovisionul este un concurs la care mereu am vrut să particip. Vedeam concursul când eram mică, mi se păreau fascinanți artiștii care urcau pe scenele mari.

ADVERTISEMENT

Dar de la ce vârstă te uiți tu la Eurovision?

– Eram foarte mică. Cred că de prin 2009, 2010. Știu că în 2010 mi-au plăcut foarte mult Paula Seling și Ovi (n.r.: cei doi au reprezentat țara noastră cu melodia „Playing with fire”). Aveam vreo 4 sau 5 ani.

Cu ce a rămas din participarea la Vocea României Junior: „E ok și dacă pierzi”

Ai mai fost la alte concursuri muzicale, chiar la Vocea Junior…

– Da, așa e, dar aveam doar 11 ani, nu aveam atunci foarte multă experiență.

Totuși, cu ce te-ai ales din participarea la Voce? Ce din ce ai învățat îți e folositor acum, la Eurovision?

ADVERTISEMENT

– A fost o experiență foarte frumoasă. M-a învățat că e ok și dacă pierzi, și dacă ieși câștigător. Sunt foarte multe momente în viață care m-au învățat că, indiferent de ce se întâmplă, trebuie să mă gândesc că va fi bine. Să rămân ambițioasă. Sunt, de altfel, foarte ambițioasă și vreau ca totul să iasă foarte bine.

Andreea Ioana Stoica vrea să dea la Medicină

Ce alte pasiuni mai ai în afară de muzică?

– Eu fac în paralel cu muzica și teatru. Mi-ar plăcea foarte mult să joc în filme sau în piese de teatru. Însă o altă pasiune de-ale mele este medicina. Anatomia îmi place foarte mult și aș vrea să merg mai departe, după liceu, la Medicină.

ADVERTISEMENT

Cine te ajută în pregătirea pentru Eurovision?

– În primul rând, părinții. Mama și tata sunt alături de mine. Apoi, bineînțeles, prietenii. Echipa de la Shark Records (n. red.: casa de producție cu care colaborează artista), unde mă simt ca într-o familie. Ne ajutăm unii pe ceilalți. Dacă sunt greșeli, le vorbim și le rezolvăm, le corectăm fără să existe discuții.

Expunerea vieții private de dragul succesului „poate fi o modalitate de promovare”, în opinia adolescentei

Ai face orice de dragul carierei? Ai accepta să îți expui viața privată dacă asta ar garanta succesul tău, uite, după modelul Shakira, de pildă?

– Nu știu ce să zic, momentan. Depinde de situație, depinde de moment. Poate fi o modalitate de promovare chestia cu viața personală, dar poate să fie și un eșec. Cred că depinde totul de situație.

Știu că nu ne poți dezvălui mare lucru despre momentul tău din 11 februarie, de la marea finală, însă care crezi că va fi punctul forte al acestuia?

– Pot doar să zic că va fi o surpriză foarte mare. E ceva la care nu știu dacă lumea se așteaptă. Muncim din zori, crede-mă, avem repetiții zilnice. Vrem să iasă foarte bine.

Deiona n-a avut probleme la școală din cauza prezenței la Eurovision: „Profesorii sunt foarte încântați”

Tu mergi și la liceu, cum faci rost de timp, cum împaci școala cu Eurovisionul?

– Îmi împart timpul foarte bine, pentru că dimineața merg la liceu. După aceea, merg acasă pentru odihnă. Apoi, mai pe seară, la repetiții.

Au fost afectate rezultatele la învățătură de tot freamătul ăsta muzical?

– Nu, nu, nu! Chiar nu. Reușesc să fac față. Și profesorii sunt foarte încântați. Li se pare foarte interesant că sunt finalistă la Eurovision.

„Nu cred că o să am posibilitatea să îmi serbez ziua”

Ce preferați ai dintre toți participanții care au fost la Eurovision din partea României?

– Da, chiar așa cum vă ziceam Paula și Ovi. Mi-a plăcut Luminița Anghel cu „Let me try”. Și piesa de anul trecut a lui WRS mi s-a părut foarte mișto, a venit cu un vibe fresh, ceva diferit.

Faci 17 ani, așa că profit să-ți zic la mulți ani. Cum petreci?

– Fix asta vorbeam zilele trecute. Nu cred că o să am posibilitatea să îmi serbez ziua, pentru că o să fiu tot la repetiții. Probabil cu echipa de la Shark o să luăm un tort, o să-mi cânte „La mulți ani”. O să luăm o mică pauză, aia o să fie tot.

ADVERTISEMENT