Fotbal international

Dejan Savicevic, șeful fotbalului din Muntenegru merge pe mâna tricolorilor lui Contra! Cum va fi înlocuit Jovetic

06.09.2018 | 16:23
Dejan Savicevic, șeful fotbalului din Muntenegru merge pe mâna tricolorilor lui Contra!

Dejan Savicevic, șeful fotbalului din Muntenegru merge pe mâna tricolorilor lui Contra! Președintele Federației de specialitate din Muntenegru spune că nu are iluzii prea mari în privința meciului cu România din Liga Națiunilor. Trecut în carieră pe la Steaua Roșie Belgrad și AC Milan, Savicevic crede că elevii lui Contra pornesc cu prima şansă, în condiţiile în care muntenegrenii nu se pot baza pe mai mulţi jucători importanţi, printre care şi marea vedetă a echipei, Stevan Jovetic, accidentat.

Dejan Savicevic, șeful fotbalului din Muntenegru merge pe mâna tricolorilor lui Contra!

România întâlnește Muntenegru în primul meci din Liga Națiunilor, vineri, 7 septembrie, de la ora 21:45. Adversarii au mari probleme de lot înaintea acestei partide. Considerat cel mai bun fotbalist muntenegrean al momentului, Stevan Jovetic l-a înfuriat pe selecționerul Ljubisa Tumbakovic prin faptul că va absenta de la meciul România – Muntenegru. Tehnicianul s-a arătat dezamăgit că jucătorul l-a anunțat foarte târziu că nu este refăcut, deși fusese convocat la lot. Nu este singurul absent. Au anunțat deja că nu vor onora convocările nici Marko Vesovic și Marko Jankovic. Mai mult, presa din Muntenegru scrie că Adam Marusic, fundaș lateral de la Lazio, l-a anunțat miercuri seara pe selecționerul Ljubisa Tumbakovic că s-a accidentat la rândul său și nu va face deplasarea în România. Marusic a strâns 18 meciuri pentru naționala din Muntenegru în ultimii trei ani, devenind om important în angrenajul echipei. Muntenegru are totodată alți doi fotbaliști incerți pentru partida de vineri seara.

Chiar și așa, Nikola Vukcevic, jucătorul lui Levante, nu și-a pierdut speranța: „Sincer, nici nu știu ce să facem în asemenea situații. Suntem obișnuiți să nu avem jucători de bază la dispoziție, dar trebuie să dăm totul cu cei care vom merge să jucăm. Mentalitatea noastră este să înscriem, dar acum ne va fi ceva mai dificil cu atât de multe absențe. Jovetic e cel mai bun jucător al nostru. Vesovic, Marusic.. sunt jucători importanți. Dar trebuie să gândim pozitiv și să sperăm într-un rezultat bun. În România sperăm să nu pierdem, e principalul nostru obiectiv, dar bineînțeles că ne bucură și mai mult victoria. Avem un palmares bun cu ei din ultima campanie, dar acum lucrurile stau diferit prin prisma absențelor noastre. Totuși, cred că putem scoate un rezultat bun”.

România și Muntenegru fac parte din grupa cu Serbia și Lituania. Cele patru naționale se vor lupta pentru primul loc în grupă, care este recompensat cu 750.000 de euro.

Și tricolorii au probleme de efectiv. Eric Bicfalvi s-a accidentat înainte de România – Muntenegru iar Cosmin Contra, selecţionerul echipei naţionale a României, a hotărât să nu se bazeze pe mijlocaşul ofensiv de la Ural. Astfel, după ce Eric Bicfalvi a întâmpinat probleme la antrenamentele susţinute alături de echipa naţională a României, “Guriţă” a hotărât ca să-l menajeze pe fotbalistul în vârstă de 30 de ani pentru a-l avea la dispoziţie la meciul cu Serbia, pe 10 septembrie, de la ora 21.45.

Eric Bicfalvi s-a accidentat înainte de România – Muntenegru

”Bicfalvi a simțit niște dureri și cel mai probabil nu-l vom forța pentru meciul de mâine. Nu vrem să i se agraveze problema, mai ales că vrem să-l recuperăm pentru meciul cu Serbia”, a spus Cosmin Contra, selecţionerul echipei naţionale a României.

Cosmin Contra nu s-a hotărât ce jucători va trimite încă din primul minut în meciul România – Muntenegru, iar decizia în ceea ce priveşte primul 11 o va lua vineri. ”În principiu știu cu cine vom juca cu Muntenegru, dar decizia finală o voi lua în dimineața partidei. Întotdeauna las noaptea de dinaintea partidei să treacă și în funcție de ce feeling voi avea, voi lua o decizie. În plus, mâine dimineață va exista și o sesiune de antrenament, așa că vom vedea”, a mai spus Contra.

20 de goluri a marcat Dejan Savicevic pentru AC Milan în decurs de șase ani de zile

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri