Fotbal intern

Supercupa, în PERICOL? Delegare INCENDIARĂ a CCA!

Conducerea CCA a luat o decizie care va stîrni controverse în privinţa arbitrului care va oficia vineri seara la Supercupa României, Steaua – Astra. Alexandru Deaconu l-a delegat pe Alexandru...
10.07.2014 | 22:28
Supercupa in PERICOL Delegare INCENDIARA a CCA
ADVERTISEMENT

Conducerea CCA a luat o decizie care va stîrni controverse în privinţa arbitrului care va oficia vineri seara la Supercupa României, Steaua – Astra. Alexandru Deaconu l-a delegat pe Alexandru Tudor, iar arbitrul bucureştean are un trecut tumultuos cu echipa din Ghencea. Ultimul episod s-a petrecut chiar în decembrie 2013, chiar la un meci între cele două combatante ale meciului-trofeu de pe Arena Naţională.

Alexandru Tudor are un motiv de bucurie înaintea Supercupei României, ediţia 2014, pentru că, odată cu această partidă, bucureşteanul va deţine pe lîngă alte recorduri stabilite deja şi pe cel referitor la numărul supercupelor arbitrate: 3! Pînă acum, arbitrul de 43 de ani era la egalitate cu Marian Salomir şi Ovidiu Haţegan, pe care îi va depăşi cu această ocazie.

ADVERTISEMENT

Fluieră a belşug pentru Steaua

Totuşi, bucuriile lui Tudor se opresc aici, asta pentru că, de-a lungul carierei, „centralul” a fost implicat cu sau fără voia lui în mai multe conflicte, majoritatea gravitînd în jurul Stelei. Primul este celebrul penalty acordat roş-albaştrilor la Urziceni în returul sezonului 2006/2007, cînd actuala campioană se lupta pentru supremaţia în Liga I cu Rapid. Greşeala de a indica lovitură de la 11 metri după o fază în care portarul Daniel Tudor nici nu l-a atins pe Cristocea l-a forţat pe arbitru chiar să facă turul redacţiilor sportive cu o înregistrare care, zicea el, ar dovedi faptul că între cei doi adversari există contact şi că astfel, fireşte, decizia sa ar fi corectă. Peste doar un an, în primăvara lui 2008, Steaua lupta din nou pentru titlu, de data aceasta cu CFR Cluj. Într-un meci din startul returului, cînd diferenţa în favoarea ardelenilor era de 13 puncte, Tudor i-a iertat pe roş-albaştrii de două penalty-uri clare, iar suspiciunile în privinţa apropierii sale de Steaua au crescut. Tocmai de aceea, arbitrul a fost suspectat tot timpul cînd a fost delegat la meciurile interne importante ale actualei campioane.

L-a iertat de toate păcatele pe Kapetanos

Ultimul episod, însă, este şi cel care, în viziunea unora, ar fi trebuit să blocheze delegarea sa la meciul de vineri seară, s-a petrecut în decembrie, anul trecut. Delegat la primul meci din „dubla” Steaua – Astra, care s-a disputat într-un interval de doar cîteva zile, Tudor a greşit grav în favoarea Stelei. La un duel în careu, Kapetanos l-a lovit cu pumnul în piept pe Andrei Mureşan, iar apoi i-a aplicat acestuia şi o palmă peste ceafă. Reacţia lui Tudor? Le-a arătat cartonaşul galben ambilor. „Ne aşteptam la asta de la Tudor, aşa ne-a făcut şi anul trecut. Domnul Deaconu vine şi ne spune să avem încredere. Păi Pintilii merita eliminat din minutul 3. La retur, o să lovin şi noi din minutul 1 sau poate o să ne luăm la bătaie încă de pe tunel, că asta e metoda. Ce să mai aşteptăm să începem meciul?”, s-a întrebat ironic după acel meci DInu Gheorghe, preşedintele Astrei.

ADVERTISEMENT

Precedent cu Istvan Kovacs

La retur, a fost delegat Istvan Kovacs, care, deşi nu s-a remarcat prin vreo decizie greşită flagrantă, i-a iritat pe stelişti cu stilul mai liber de a oficia. După acea partidă, Laurenţiu Reghecampf „a garantat” că „centralul” din Carei nu va mai fi delegat la meciurile Stelei. Evident, acest lucru nu s-a întîmplat, iar Kovacs a apărut la „dubla” din Cupa României cu Dinamo.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!