Sport

Delegare pro Dinamo la Oțelul Galați – Unirea Dej?! Arbitrează omul care are fiul legitimat în Ștefan cel Mare! Exclusiv

Suspiciuni la meciul Oțelul - Unirea Dej, care poate decide a doua promovată în Liga 1. Arbitrul duelului de la Galați are fiul legitimat la Dinamo, „rivala” moldovenilor.
20.05.2023 | 16:35
Delegare pro Dinamo la Otelul Galati  Unirea Dej Arbitreaza omul care are fiul legitimat in Stefan cel Mare Exclusiv
Ionuț Coza arbitrează meciul dintre Oțelul și Unirea Dej. Fiul său e legitimat în Ștefan cel Mare. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Duminică, 21 mai, Dinamo află dacă va evolua sezonul viitor direct în Liga 1 sau dacă va trebui să dea baraj cu FC Argeș pentru a-și câștiga locul în primul eșalon. „Câinii” au meci cu liderul Poli Iași, echipă care și-a câștigat deja dreptul de promovare. „Câinii” sunt în luptă cu Oțelul în ultima rundă din Liga 2 Casa Pariurilor, iar delegarea CCA pentru duelul gălățenilor cu Unirea Dej naște suspiciuni.

Ionuț Coza arbitrează Oțelul – Unirea Dej. Fiul „centralului” este legitimat la Dinamo

Pentru a promova direct în primul eșalon, Dinamo are nevoie să obțină un rezultat mai bun decât Oțelul, care are meci acasă cu Unirea Dej. În caz contrar, „câinii roșii” nu vor pierde definitiv șansa de a ajunge în Liga 1, dar vor trebui să treacă de barajul cu FC Argeș.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Poli Iași și Dinamo este programat duminică, 21 mai, de la ora 13:00, oră de la care se va disputa și confruntarea Oțelul Galați – Unirea Dej. Înaintea ultimei etape din Liga 2 Casa Pariurilor, Oțelul și Dinamo sunt la egalitate de puncte, 46, dar moldovenii sunt avantajați de faptul că au intrat în play-off cu un punctaj superior.

Pentru partida de la Galați, Comisia Centrală a Arbitrilor a făcut o alegere cel puțin curioasă. Oțelul – Unirea Dej va fi arbitrat de Ionuț Coza (43 de ani). FANATIK a aflat în exclusivitate că „centralul” ilfovean, care va fi ajutat la cele două linii de Alexandru Filip (Constanța) și Doru Zamfir (Slatina), are un fiu, pe nume Răzvan, legitimat la clubul din Ștefan cel Mare, adversara directă a moldovenilor în lupta pentru promovare, ceea ce poate însemna conflict de interese.

ADVERTISEMENT

Din informațiile obținute de site-ul nostru, Răzvan Coza nu s-a mai prezentat de o bună bucată de timp la antrenamentele formației U19 a lui Dinamo, condusă de Ionel Augustin, și s-a apucat de arbitraj, fiind decis, se pare, să calce pe urmele tatălui său. „Nu știu nimic, nu vreau să comentez”, a transmis Ionel Augustin pentru FANATIK, care l-a contactat pe antrenorul echipei de tineret a „câinilor”.

Rezervă neutilizată într-un derby cu toată conducerea FRF în tribune

Totuși, în acest sezon al Ligi de Tineret, Răzvan Coza a făcut parte din lotul lui Dinamo. S-a întâmplat cel puțin o dată, în chiar prima etapă de campionat, când roș-albii au fost învinși de Farul, scor 0-2, într-o partidă disputată la Complexul Sportiv „Ion Țiriac” – Granitul. La meciul în care a strălucit Adrian Mazilu, perla lui Hagi reușind o „dublă”, a asistat întreaga conducere a Federației Române de Fotbal, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Atunci, în tribunele arenei din cartierul bucureștean Pantelimon, au asistat la meci și Mihai Stoichiță (director tehnic al FRF), Gabriel Bodescu (secretarul general-adjunct al FRF), Felix Grigore (managerul departamentului de competiții al FRF) și Daniel Pancu (selecționer al naționalei U20).

Cum a arătat Dinamo U19 la meciul cu Farul din prima etapă a Ligii de Tineret

Echipa de start: Alexandru Stoian – Ianis Neculai, Ștefan Ioniță, Alexandru Cune, Mario Zamfir  – Luca Moise, Valentin Borcea(c) – Alexandru Munteanu, Cristian Delciu, Eusebiu Doncioiu – Vlăduț Stanciu; Rezerve: David Constantin – Dragoș Irimia, David Irimia, Alexandru Ghițeanu, Alexandru Flaugiu, Vlad Borunceanu, Mathyas Neagu, Sergiu Dogaru, Răzvan Coza; Antrenori: Ionel Augustin, Marius Oprișan, Radu Crețulescu

ADVERTISEMENT

Ionuț Coza, arbitrul de la Oțelul – Unirea Dej, delegat și la promovarea lui Poli Iași

Ionuț Coza (43 de ani) este arbitru începând cu 1996, a absolvit Facultea de Construcții, iar din anul 2012 face parte din lotul arbitrilor de Liga 1. A debutat însă pe prima scenă abia în 2016, într-un Petrolul – CFR Cluj 1-0. În acest sezon a mai fost delegat la un meci decisiv pentru promovare.

„Centralul” din Cernica a condus Poli Iași – Oțelul 2-0, duel în urmă căruia gazdele și-au asigurat matematic biletele pentru primul eșalon. La finalul confruntării din Copou, Dorinel Munteanu a lansat acuzații grave, antrenorul gălățenilor transmițând că ieșenii „trag” să meargă la braț cu Dinamo în Liga 1.

După acel meci de la Iași, Comisia Centrală a Arbitrilor l-a răsplătit pe Coza cu două delegări în Liga 1. El s-a aflat la centru la partidele FC Botoșani – Universitatea Cluj 0-0 și Petrolul – Hermannstadt 0-1.

  • 12 meciuri de Liga 1 și 2 meciuri de Liga 2 a condus Ionuț Coza în sezonul 2022-2023
  • 51 de cartonașe galbene, 4 cartonașe roșii și 3 penalty-uri a acordat „centralul” ilfovean
ADVERTISEMENT