Sport

Delegare surprinzătoare pentru Istvan Kovacs înainte de finala UEFA Conference League. Arbitrul a fost trimis să oficieze în Liga 4

Istvan Kovacs (37 de ani) se pregătește de meciul carierei cu un meci de Liga 4. Arbitrul din Carei a fost delegat la un meci de Liga 4, cu 11 zile înainte de finala UEFA Conference League.
14.05.2022 | 11:42
Delegare surprinzatoare pentru Istvan Kovacs inainte de finala UEFA Conference League Arbitrul a fost trimis sa oficieze in Liga 4
Kovacs va arbitra meciul dintre Viitorul Vetiș și CSM Victoria Carei. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs (37 de ani) va arbitra finala UEFA Conference League, pe 25 mai, care se va juca în Albania, la Tirana, între AS Roma și Feyenoord. Cu 11 zile înainte de meciul carierei, „centralul” din Carei a fost delegat în Liga 4 din România.

Istvan Kovacs va oficia în Liga 4. Arbitrul de la finala Confrence League, delegat la Viitorul Vetiș și CSM Victoria Carei

Kovacs va „fluiera” sâmbătă, 14 mai, derby-ul dintre Viitorul Vetiș și CSM Victoria Carei, din etapa a patra a play-off-ului Ligii 4, potrivit AJF Satu Mare. Meciul va lua startul la ora 16:00.

ADVERTISEMENT

„Centralul” din Carei arbitrează la foc automat. Cu două zile înaintea derby-ului din Liga 4, Istvan Kovacs a condus o partidă din campionatul Arabiei Saudite, Al Taawon – Al Batin 1-0. Pentru acest duel, românul a încasat un barem de cinci mii de euro, de aproape cinci ori mai mare decât încasează la o confruntare din Liga 1.

Acum își va arbitra echipa din orașul natal, CSM Victoria Carei, în deplasarea de la Viitorul Vetiș. Pentru meciul din play-off-ul de promovare în Liga 3, Istvan Kovacs va fi ajutat la cele două linii de asistenții Emanuel Pop și Norbert Sălăgean.

ADVERTISEMENT

Kovacs, ironizat de Mihai Stoica

În Liga 1, ultimul meci arbitrat de Kovacs este Universitatea Craiova – FCSB 0-1. „Centralul” n-a dicatat două lovituri de pedeapsă pentru roș-albaștri și a fost criticat de managerul general Mihai Stoica.

„Poate că după aspectul părții secunde nu meritam să câștigăm, așa cum nici Craiova nu merita după aspectul părții secunde la meciul tur. Chiar nici după aspectul primei părți.

ADVERTISEMENT

Un alt aspect rămâne neschimbat în dubla confruntare. Cel al erorilor de arbitraj. Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca) dictează inexplicabil un penalty contra noastră, Istvan Kovacs (Carei) ignoră două faulturi comise asupra jucătorilor noștri. În careu.

Aseară, după meci, l-am felicitat pe Kovacs. Acum cred că doar pentru avantajul de la golul lui Bernardo Silva.

ADVERTISEMENT

P.S. E greu când se greșește împotriva noastră la meciuri cu asemenea miză. Greu, dar nu imposibil”, a scris Mihai Stoica, pe Facebook.

În acest sezon, Istvan Kovacs a arbitrat zece meciuri în cupele europene și are șanse uriașe să fie prezent și la Cupa Mondială din Qatar. La finala Conference League, AS Roma – Feyenoord, miercuri, 25 mai, ora 22:00, „centralul” va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, iar arbitru de rezervă va fi elvețianul Sandro Scharer. În camera VAR vor fi nemții Marco Fritz, Christian Dingert și Bastian Dankert.

ADVERTISEMENT