Sport

Arbitru fără ecuson FIFA la derby-ul Craiovei? Mihai Rotaru l-a făcut praf recent: ”Arbitrajul a fost criminal”

Meciul dintre FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova, de duminică, ar putea fi condus la centru de un arbitru contestat de finanțatorul Mihai Rotaru.
30.09.2021 | 09:33
Arbitru fara ecuson FIFA la derbyul Craiovei Mihai Rotaru la facut praf recent Arbitrajul a fost criminal
ADVERTISEMENT

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) ar fi decis ca derby-ul Craiovei să fie oficiat de o brigadă avându-l la centru pe Adrian Cojocaru, notează Pro Sport.

Vestea nu i-ar pica deloc bine patronului Universității, Mihai Rotaru. Finanțatorul trupei lui Laurențiu Reghecampf l-a desființat la finalul meciului cu UTA, pierdut de olteni.

ADVERTISEMENT

Arbitrează de 10 ani în Liga 1, dar nu are ecuson FIFA

Posibila alegere a Comisiei Centrale a Arbitrilor, cu Adrian Cojocaru la meciul FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova, ar putea provoca multe reacții adverse.

Gălățean, în vârstă de 40 de ani, a fost promovat în elita arbitrajului românesc încă din 2011, dar nu are ecuson FIFA. Dacă acest aspect nu ar fi neapărat o problemă, maniera acestuia de a conduce meciurile a stârnit nu de puține ori controverse.

ADVERTISEMENT

În ceea ce o privește pe Universitatea Craiova, Adrian Cojocaru a fost înger și demon. În iulie, în Supercupa României le-a purtat noroc oltenilor care s-au impus cu 4-2 în fața campioanei CFR, după executarea loviturilor de departajare.

Însă, o lună mai târziu Universitatea Craiova pierdea la Arad (0-1) meciul cu UTA din etapa a 5-a a campionatului, iar finanțatorul alb-albaștrilor avea o reacție vehementă la adresa lui Adrian Cojocaru.

ADVERTISEMENT

”Nu am putut să batem la Arad, dar arbitrajul a fost unul criminal. Adică este inadmisibil. Sper când va ajunge la Craiova domnul Adrian Cojocaru să vină să își ceară scuze. Trebuia să dea trei cartonașe roșii, nu unul”, tuna pe 14 august Mihai Rotaru, citat de Pro Sport.

Meciul pe care Adrian Cojocaru nu vrea să și-l amintească vreodată

De-a lungul timpului Adrian Cojocaru s-a remarcat prin maniera proprie de a judeca anumite faze importante în timpul meciurilor. Partida FC Hermannstadt – Viitorul Constanța, din noiembrie 2019, rămâne una de referință (negativă) pentru centralul din Galați.

ADVERTISEMENT

A dictat o lovitură de la 11 metru pentru dobrogeni la zeci de secunde după comiterea faultului, și abia după ce a văzut că fotbalistul Viitorului sângerează. În aceeași fază, conform regulamentului ar fi trebuit să acorde și cartonașul roșu pentru agresor.

Ulterior a dictat eronat un penalty pentru Hermannstadt, deși presupusul henț în careu nu s-a produs decât în imaginația arbitrului.

În sfârșit, în repriza a doua a meciului amintit a dictat din nou lovitură de pedeapsă pentru Viitorul Constanța, după ce inițial a dus mâna la buzunar pentru a-i arăta cartonașul galben, pentru simulare, jucătorului faultat.

La intervenția asistentului a dictat lovitură liberă pentru echipa de la malul mări, iar câteva secunde mai târziu a schimbat din nou decizia, indicând punctul cu var.


  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 1,55 este cota pentru „total goluri: 0-2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT