Life

Delia, ironică după valul de critici primit, după ce a semnat scrisoarea artiștilor

28.11.2020 | 18:38
Delia ironica dupa valul de critici primit dupa ce a semnat scrisoarea artistilor
ADVERTISEMENT

Delia reacționează ironic la adresa celor care i-au adus critici după ce a semnat celebra scrisoare prin care artiștii din România cer ajutor financiar de la stat. Artista distribuit o postare prin care subliniază că astfel de pretenții nu au apărut doar în țara noastră.

Îndrăgita jurată de la “X Factor” s-a confruntat cu un val de critici în mediul online, după ce a recunoscut public că susține scrisoarea adresată Guvernului. Cântăreața a încercat să explice că nu cere acest ajutor pentru propria persoană, ci pentru cei ce lucrează în această industrie și nu sunt artiști.

ADVERTISEMENT

Dacă până acum a motivat prin multe cuvinte decizia de a se alătura celebrităților care au avut respectiva inițiativă, de data aceasta, Delia a distribuit o postare ironică în care aduce la cunoștință că și alți artiști celebri din lume au făcut același lucru.

Delia, reacție ironică la adresa criticilor primite, după semnarea petiției artiștilor către Guvern

„Alți “nesimțiți” au semnat petiția! “De muncă nu vă apucați și voi?” Meserii serioase, nu “hobby” bueei ăstiaa! Huoo!”, este mesajul care însoțește o serie de 3 fotografii cu fragmente din aricole ale presei britanice, unde sunt prezentați ca semnatari artiști precum Ed Sheeran, Coldplay, The Rolling Stones sau Cher.

ADVERTISEMENT

Postarea artistei a creat un adevărat război în comentarii. Cei ce au vizualizat-o s-au împărțit în două tabere, iar polemicile s-au numărat în peste 700 de comentarii, strânse în doar 5 ore, numai pe Facebook. Majoritatea celor care și-au exprimat părerile au considerat deplasată comparația între economiile celor două țări, dar și cea între artiștii care au semnat o asemenea petiție.

„Chiar era o știre legată de asta, cum că artiștii britanici ajutau foarte mult la economia tării, din concerte și sesiuni live. Cântau LIVE, prin pub-uri, chiar și Ed Sheeran, la calibrul lui, nu se sfia să cânte live, înțelegi? Nu stiu câți cântă LIVE la noi, asta dacă se înjosesc să meargă prin pub-uri. Bine, poate n-au timp de chestii de astea, că mai apare un giveway, o cremă de prezentat. Înțelegem.

ADVERTISEMENT

Economia Angliei, cred că este de 100 ori mai mare decât a noastră. În Anglia dacă nu ai bani, înseamnă că nu vrei, vorbind numai de cetățenii țării, își permit să ajute mai toate domeniile. Noi crezi că ne permitem? Ideal ar fi, în primă fază, să trăiască și bătrânii noștri cum trăiesc bătrânii lor, dacă tot îi dăm exemplu”, este părerea unei admiratoare a cântăreței.

Anterior, Delia a încercat să explice că ajutorul pe care artiștii îl solicită autorităților nu este doar pentru ei, ci pentru miile de angajați (tehnicieni și membrii ai staffurilor) care lucrează în industria artistică. „Nu este despre mine! Este despre o întreagă industrie care s-a oprit! Despre instrumentiști, dansatori, sunetiști, tehnicieni, despre oamenii nevăzuți din spatele scenei care fac lucrurile posibile la fiecare eveniment!

ADVERTISEMENT

Nu o să rămân indiferentă doar pentru că nu sunt la limita de jos a existentei. E absolut normal să susțin o asemenea petiție pentru industria din care fac parte. Voi face asta în continuare. Împreună vom putea depăși aceasta perioadă”, este declarația prin care artista își motiva poziția.

Cu toate acestea, fanii din mediul online nu au văzut cu ochi buni această inițiativă, iar conturile de Facebook și Instagram ale vedetei au fost asaltate de comentarii răutăcioase. Solista le-a răspuns multora dintre ele. Fanii și-au amintit că ea și-a achiziționat un penthouse de 3 milioane de euro și nu au ezitat să-i spună acest lucru.

Cântăreața le-a răspuns spunând că nu este vorba „despre ce casă am sau n-am! Nu despre asta e vorba! Hai să nu fim imbecili E vorba despre o industrie închisă!!! Total!! !E vorba de oameni care vor să muncească și nu mai au unde! Instrumentiști, tehnicieni, sunetiști, dansatori, regizori, producători muzicali…etc etc!

Oameni pe care nu-i vedeți neapărat pe scenă! Au și ei familii și responsabilități! E firesc să susțin o astfel de petiție. Ne cerem dreptul să putem munci! Dacă semna aceasta petiție doar tehnicianul meu, risca să zacă pe biroul secretarei…mult și bine!”, a explicat ea.

ADVERTISEMENT
Tags: