Life

Delia lansează prima piesă NFT din România. Ce înseamnă termenul 

19.03.2021 | 17:39
Delia lanseaza prima piesa NFT din Romania Ce inseamna termenul
Delia lansează prima piesă NFT din România. Ce înseamnă termenul . Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Delia este primul artist român care lansează o melodie NFT peste numai câteva zile. Fanii s-au bucurat când au aflat vestea, deși unii și-au dat coate în privința termenului pentru că nu știau despre ce este vorba. 

Cântăreața reușește de fiecare dată să surprindă din piesele sale, întâmplându-se asta și acum când i-a venit ideea de a realiza un NFT (non-fungible token). Ei bine, ce înseamnă acest termen? Potrivit infomusic.ro, este vorba de un obiect digital, care nu poate fi înlocuit cu altceva.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este o operă de artă, o piesă unică care are o valoare inestimabilă pentru că persoana care cumpără un astfel de produs deține toate drepturile de autor asupra originalului, cu o semnătură unică.

Delia, primul artist român care face asta. Va lansa o melodie NFT

Sursa menționată anterior mai arată că, vedeta își rezervă dreptul de a emite din nou un NFT pentru acea piesă / operă, însă semnătura digitală va fi cu totul alta.

ADVERTISEMENT

Pe scurt, termenul se referă la colecționarii de artă, așa cum se întâmplă în cazul persoanelor care strâng cartonașe rare de jucători de fotbal, baseball sau benzi desenate.

Majoritatea NFT-urilor la nivel artistic au în spate Blockchain-ul (registrul/catastiful digital) de la moneda cripto Ethereum. Se pare că aceasta este a doua cea mai populară monedă după Bitcoin.

ADVERTISEMENT

Așadar, Blockchain-ul poate stoca informație, inclusiv opere de artă digitalizată: desene, muzică sau schițe. Asta înseamnă că NFT-urile sunt mană cerească pentru colecționarii foarte bogați, Delia fiind conștientă de acest aspect.

Piesa frumoasei artiste, intitulată „Racheta” va fi lansată luni, 22 martie, și cu siguranță, va avea un mare succes. Fanii sunt în extaz de când au aflat că jurata de la iUmor vine pe piața muzicală cu o piesă nouă, reacțiile lor fiind foarte multe.

ADVERTISEMENT

„Va sparge topurile”, „Inteligent”, „Mândră de tine, hai cu cea mai tare piesă din galaxia asta” sau „Cel mai inteligent și bun artist din România”, sunt câteva dintre comentariile lăsate de internauți pe pagina de Instagram.

ADVERTISEMENT