Life

Delia, profit colosal în 2020! Câți bani a câștigat din muzică, în plină pandemie

Cântăreața Delia a reușit, în cel mai dificil an pentru buzunarele artiștilor, să obțină un profit colosal, anul 2020 fiind, probabil, cel mai bun al vedetei din punctul de vedere al finanțelor.
18.08.2021 | 18:34
Delia profit colosal in 2020 Cati bani a castigat din muzica in plina pandemie
Delia are toate motivele sa jubileze: firma ei a facut un profit colosal in 2020 Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Delia, una dintre semnatarele petiției artiștilor adresată Guvernului și prin care se cerea ajutor de stat pentru sprijinirea sectorului cultural, a reușit, în 2020, să își dubleze profitul față de anul anterior raportat, unul în care nu au existat niciun fel de restricții cu privire la concerte și spectacole.

Delia, profit colosal în 2020

Anul 2020 a fost, pentru majoritatea artiștilor, unul de coșmar, restricțiile impuse de pandemia de coronavirus făcându-i pe cântăreți să piardă majoritatea contractelor pe care le aveau, concertele și spectacolele oferite fiind extrem de rare.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Delia pare să fi reușit, cumva, în cele câteva luni în care a putut cânta în anul 2020, să obțină sume fabuloase, iar profitul cântăreței a fost unul cu adevărat colosal.

Mai exact, Delia, prin firma pe care o deține, Deliaevent, a reușit, într-un an în care toți artiștii plângeau pe la colțuri din cauza problemelor cauzate de pandemia de coronavirus, să obțină cifre record la capitolul ”profit”.

ADVERTISEMENT

Delia, scăderi semnificative la cifra de afaceri, dar profit maximizat

Astfel, în ciuda faptului că în 2020 cifra de afaceri a scăzut cu 43 % (4.218.109 lei, de la 7.359.618), conform bilanțului depus la Registrul Comerțului și consultat de FANATIK, Delia a avut un profit colosal, cu 45 % mai mare decât în anul anterior raportat.

Mai exact, conform datelor oficiale, firma Deliei a avut un profit net de 4.017.260 lei, adică undeva în jurul sumei de 800.000 de euro, ceea ce, în lumea artiștilor, a clasat-o pe primul loc în clasamentul general.

ADVERTISEMENT

Mai mult, profitul anului 2020, conform raportărilor oficiale, este mai mare decât cel cumulat în anii 2017 și 2016, iar asta în ciuda faptului că în anul pandemiei a raportat și ai mulți angajați.

Firma Deliei, implicată în câteva procese

E adevărat, tot în anul 2020, firma Deliei a avut și o serie de probleme legale, având două procese, conform portal.just.ro. Astfel, la Judecătoria Sectorului 3, firma Deliei a fost dată în judecată într-o speță încadrată ca ”litigii cu profesioniștii”, iar în luna august a anului trecut a fost dată sentința pe fond.

ADVERTISEMENT

Iar conform sentinței publicate pe site-ul instanțelor, firma Deliei a fost pierdut procesul și a avut de plătit sume substanțiale pentru a prejudiciul pe care l-ar fi produs.

”Obligă pârâta (firma Deliei, n. Red.) la plata către reclamantă a sumei de 126.120,03 lei, reprezentând creanţă conform contract nr. 090/12.09.2019, precum şi a sumei de 2.031,74 lei reprezentând dobânda legală penalizatoare aferentă debitului principal calculată până la data formulării cererii de chemare în judecată. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 8.551,30 lei cu titlu de cheltuieli de judecată din care 3.774 lei taxă judiciară de timbru şi 4.777,30 lei onorariu avocat” , se arată în sentința dată de magistrații Judecătoriei Sectorului 3.

Cel de-al doilea proces, declanșat în 2021, cu Insitutul Național al Patrimoniului a fost amânat, urmând să aibă o soluționare a cauzei la sfârșitul lunii septembrie a acestui an.

Delia, apel la Guvern pentru ajutorul de stat

Peste o sută de artiști, printre care și unii foarte celebri precum Inna, Loredana, Delia, Smiley, Ștefan Bănică Jr, Antonia, Carla’s Dreams sau Paula Seling au semnat și trimis, anul trecut, o scrisoare deschisă prin care cereau să incluși în schema de ajutor de stat pentru artiști, pentru sprijinirea sectorului cultural.

Iar semnatarii scrisorii, mulți dintre ei nume grele ale muzicii românești, artiști care, de-a lungul timpului, au reușit să devină foarte bogați, au avut surpriza să fie subiectul unor subtile reacții nu tocmai favorabile din partea opiniei publice, și așa afectate la modul serios de situația economică generată de pandemie.

Iar Delia a fost printre cei care au reacționat prompt, explicând că, de fapt, a semnat scrisoarea deschisă adresată premierului de atunci, Ludovic Orban, gândindu-se la colegii ei, nu la finanțele personale.

„Nu este despre mine! Este despre o întreagă industrie care s-a oprit! Despre instrumentiști, dansatori, sunetiști, tehnicieni, despre oamenii nevăzuți din spatele scenei care fac lucrurile posibile la fiecare eveniment! Nu o să rămn indiferentă doar pentru că nu sunt la limita de jos a existenței. E absolut normal să susțin o asemenea petiție pentru industria din care fac parte. Voi face asta în continuare. Împreună vom putea depăși această perioadă”, a scris Delia pe Facebook.

ADVERTISEMENT