Life

Delia, răbufnire de proporții. Ce spune despre banii ceruți Ministerului Culturii: “Nu este despre mine!”

25.11.2020 | 17:38
Delia rabufnire de proportii Ce spune despre banii ceruti Ministerului Culturii Nu este despre mine
ADVERTISEMENT

Scrisoarea deschisă adresată Guvernului României, prin care artiştii cer Ministerului Culturii să acorde schema de ajutor de stat artiştilor şi lucrătorilor din industria spectacolelor a stârnit controverse în mediul online, iar Delia a intervenit printr-o postare pe rețelele de socializare.

Îndrăgita jurată de la “X Factor” şi “iUmor” a rupt tăcerea în legătură cu banii ceruți de la Guvern și explică, cine ar fi, conform artiștilor, beneficiarii acelor ajutoare de la stat.

ADVERTISEMENT

După ce s-a aflat că Delia a fost printre artiștii care au semnat scrisoarea pentru Guvern, aceasta a fost acuzată de internauți că, deși are foarte mulți bani, multe afaceri, mașini și obiecte de lux, își dorește un venit suplimentar din partea statului, de care, totuși, nu are nevoie.

Delia rupe tăcerea despre banii ceruți Ministerului Culturii

Delia a decis să facă lumină în ceea ce privește ajutoarele de la stat pentru cei care activează în domeniul artistic, după ce peste 90 de artişti au cerut Guvernului ajutor pentru cei care nu se pot susţine financiar în toată această perioadă, din cauza interzicerii spectacolelor și evenimentelor de orice gen.

ADVERTISEMENT

Fiind acuzată că dorește să profite de această ocazie pentru a-și spori veniturile, deși are o avere considerabilă, Delia a luat atitudine și a făcut o postare pe rețelele de socializare, în care i-a lămurit pe internauți cu privire la controversata scrisoare.

,,NU ESTE DESPRE MINE! Este despre o întreagă industrie care s-a oprit! Despre instrumentişti, dansatori, sunetişti, tehnicieni, despre oamenii nevăzuţi din spatele scenei care fac lucrurile posibile la fiecare eveniment!

ADVERTISEMENT

Nu o să rămân indiferentă doar pentru că nu sunt la limita de jos a existenţei. E absolut NORMAL să susţin o asemenea petiţie pentru industria din care fac parte. Voi face asta în continuare. Împreună vom putea depăşi această perioadă”, a scris Delia.

Conform spuselor Deliei, scrisoarea se referă în mare parte la dansatori, sunetişti, intrumentiști sau tehnicieni, care nu au putut strânge suficienți bani pentru a face față unei situații neprevăzute precum pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Artiștii care au semnat controversata scrisoare sunt: Adda, Alb Negru, Alessia, Alexia, Ami, Amna, Anda Adam, Andreea Bănică, Antonia, Alex Mladin, Bella Santiago, Bere Gratis, Bogdan Gridan, Bogdan Medvedi, Carla’s Dreams, Cargo, Cezar Guna, Compact, Connect-R, Cristina Vasiu, Dara, Datina, Debu, Delia, Delia Rus, Diana Brescan, Direcţia 5, DJ Project, Doddy, Edward Maya, Edward Sanda, Ellianne, EMMA, Etno, Fidas, Florin Ristei, Florian Rus, Friends, Gabriel Huiban, Gipsy Casual, Gloria & Balkan, Gran Error, Holograf, Hevito, Ho-ra, Horia Brenciu, Hvnds, Inna, Iris – Cristi Minculescu, Valter & Boro, Iris – Nelu Dumitrescu, Ionică Moroşanu, Jo, Jerry-Co, Kempes, Lavinia Goste, Lora, Loredana, Marius Zorilă, Manuel Riva, Mark Stam, Matteo, Maximilian, Mellinna, Misha, Misha Miller, Mr. Vik, Narcotic Sound, Olivia Addams, Paula Seling, Puya, Ro-Mania, Roxana Nemeş, Roxen, Ruby, Sasha Lopez, Shift, Sickotoy, Smiley, Sonny Flame, Spike, Sylvia by dj Rynno, Ştefan Bănică, Tavi Clonda, The Motans, Tobi Ibitoye, Trooper, Vama, Viky Red/ Pax, Voltaj, Vunk, wrs, 3 Sud Est, 6teen.

“Domnului prim-ministru Ludovic Orban, domnului ministru al Culturii Bogdan Gheorghiu, doamnei vicepremier Raluca Ţurcan, stimată doamnă, stimaţi domni, Am luat la cunoştinţă că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activităţi au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Însă am constatat cu surprindere că artiştii nu sunt incluşi în planul Guvernului. Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri şi evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale şi stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor şi editorilor, artiştii nefiind incluşi în niciuna dintre aceste măsuri”, au fost cuvintele artiștilor.

ADVERTISEMENT
Tags: