Luna octombrie este luna dovleacului, astfel că profitul este asigurat pentru cofetăriile care au pe rafturi plăcintă cu dovleac. Sunt la el de căutate plăcintele cu mere sau tarta cu nuci, în timp ce comenzile pentru 31 octombrie vin pe bandă rulantă. Conform Observatornews.ro, cofetăriile din Craiova nu fac excepție de la regulă.
Conform sursei citate, clienții trebuie să se înscrie pe liste de așteptare aici, că vorbim de plăcintă cu dovleac sau tarta cu nucă. Prețurile acestor bunătăți variază între 9 și 100 de lei. Cel mai pretențios tort e făcut cu morcovi și este căutat de oamenii care au o condiție financiară peste medie.
“În sezonul de toamnă în general oamenii preferă deserturile pe bază de dovleac, de nucă, deserturi care au în compoziţia lor scorţişoară. Avem oameni care atunci când intră în cofetărie ne spun că la noi miroase a copilărie, a bunica. Dovleacul, merele, perele şi nucile sunt vedetele din bucătării. O plăcintă costă 9 lei, în timp ce o tartă ajunge la 22 de lei.
Cei mai pretenţioşi clienţi plătesc peste o sută de lei pentru celebrul tort cu morcovi”, a declarat Iulia Cantea, proprietarul unei cofetării din Craiova. Clienții spun că sunt înnebuniți după plăcintă cu dovleac, însă și cea cu mere e foarte bună. “Plăcinta cu dovleac este specifică toamnei şi chiar şi cea cu măr. “Plăcinta cu mere”, spune un client.
Atenție, însă! Nutriționiștii avertizează să consumăm aceste bunătăți cu măsură, pentru că au un conținut ridicat de zahăr. “Atunci cand mancam dulce trebuie sa tinem cont de perioada în care facem acest lucru pentru că de exemplu desertul este recomandat să se consume după masa, nu înaintea mesei pentru a evita creşterile bruşte de glicemie”, explică un expert nutriționist pentru sursa citată.
Pentru cei care nu vor să plătească bani pentru aceste deserturi, FANATIK vă prezintă cea mai bună rețetă pentru plăcinta cu dovleac, iubită de toată lumea. Plăcinta de dovleac a fost mereu extrem de gustoasă, ca să nu mai menționăm mirosul lăsat în odaie. Un desert simplu, care alături de plăcinta de mere este nelipsit de pe mesele românilor în această toamnă.
Din fericire această plăcintă nu este prea greu de făcut, pentru că tot ce e nevoie e o serie de ingrediente. Așadar, pentru această plăcintă e nevoie de un dovleac plăcintar de mărime mare, de aproximativ 1,5 kilograme. Rețeta mai cuprinde 600 de grame de făină albă, 150 de grame de zahăr și 150 ml de ulei de floarea soarelui.
Se mai adaugă 250 ml de apă minerală, o jumătate de linguriță de praf de copt, zeama de la o lămâie, o linguriță de esență de vanilie, un praf de sare. Opțional se poate adăuga scorțișoară. Modul de preparare este și mai ușor! Așadar, primul lucru ce trebuie făcut e să curățăm dovleacul de coajă.
Se dă mai apoi prin răzătoare mare și se călește într-o tigaie bine încinsă. Se adaugă zahăr în tigaie și se amestecă. După ce se călește câteva minute, dovleacul va fi lăsat la răcit. Între timp vom adăuga într-un vas separat apă minerală, ulei, zahăr, zeama de lămâie, praful de copt, esența și sarea. Pentru a afla restul rețetei poți da CLICK AICI!