News

Delta Dunării, paradisul oamenilor cu bani. Cât a ajuns să coste o noapte la un resort de lux

Cum s-a transformat Delta Dunării într-un paradis al oamenilor cu bani. Cât a ajuns să coste o noapte la un resort de lux și ce investiții s-au făcut în zonă
09.07.2022 | 10:10
Delta Dunarii paradisul oamenilor cu bani Cat a ajuns sa coste o noapte la un resort de lux
Cum a ajuns Delta Dunării un paradis al oamenilor cu bani. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Delta Dunării a redevenit încet, dar sigur o țintă pentru turiști după ce ani de zile a fost dată uitării. Resorturile exclusiviste construite în zonă au făcut ca aici să răsară un adevărat paradis al oamenilor cu bani. Cazări de poveste, oferte ultra all inclusive și sejururi gândite și concepute de specialiști în domeniu își așteaptă vizitatorii. Unii care trebuie să aducă bani frumoși pentru a se putea bucura de întreaga minune.

Cât costă o noapte de cazare în Delta Dunării

De altfel, antreprenorii tocmai pe acest lucru s-au și bazat, pe pachete oferite cap coadă, pachete din care nu lipsesc relaxarea, dar nici plimbările pe canale, partidele de pescuit și, în mod evident, o mâncare bazată din plin pe pește. Și când oamenii potenți financiar și-au îndreptat atenția spre zonă, Delta s-a scuturat definitiv de vechile metehne și a răspuns prezent provocărilor prezentului.

ADVERTISEMENT

Așa au apărut hoteluri, pensiuni și vile parcă rupte din filme, adevărate oaze de frumusețe menite să mulțumească și cele mai fine gusturi. Pentru că, în cele din urmă, despre gusturi discutăm. Delta Dunării se vinde pentru toată lumea, are cazări pentru mai toate buzunarele, dar și locuri în care trebuie să te țină portofelul numai să te uiți înăuntru. Cine vrea să intre trebuie să apeleze serios la resursele financiare de care dispune.

Se întâmplă lucrul acesta și pentru că discutăm de locuri cotate de la 9 în sus pe cel mai cunoscut site de cazări. Mai mult decât atât, o notă de 10 nu reprezintă un miracol, ci normalitate pentru asemenea hoteluri.

ADVERTISEMENT

Multe dintre ele se laudă cu diverse lounge-uri, restaurante, centre de fitness, baruri, terenuri de golf, piscine interioare și exterioare, dar și cluburi pentru copii, divertisment de seară și zonă de wellness pusă la punct după ultimele norme.

Pentru toate acestea, dar și multe altele, oamenii cu bani trebuie să scoată din buzunar începând de la 1000 de lei pe noapte. Prețul este de persoană și transformă locul aproape imediat într-unul cu circuit închis.

ADVERTISEMENT

Ce spun experții despre resorturile exclusiviste din Deltă

Oamenii din domeniu spun că este normal ca Delta Dunării să aibă și asemenea locuri. Culmea, ar fi avut nevoie de ele cu mult timp în urmă. Cât despre cei care consideră că zona trebuie să rămâna una mai aproape de natură, experţii în turism spun că nici nu se pune problema unei schimbări.

„Este un fenomen firesc. Și pe litoral avem cazări mai ieftine, cazări care nu îndeplinesc chiar toate criteriile, dar și cazări scumpe, cazări în hoteluri care respectă toate normele și oferă de la A la Z totul. Și pe Valea Prahovei avem hoteluri de 2-300 de euro pe noapte, dar și de 40 de euro. Bulgaria, Grecia, Turcia, destinațiile preferate în această vară sunt la fel. Se vând pachete de câteva sute de euro, dar și de câteva mii.

ADVERTISEMENT

Antreprenori importanți au cumpărat zone importante, au simțit afacerea în Deltă, au construit, investit, au adus în zonă tot ce este mai frumos. Și oferă acum frumosul acesta într-un pachet care este normal să nu fie cel mai ieftin.

Eu cunosc o pensiune undeva pe la Dunăvoțu de Jos care și-a adus un anumit tip de gresie tocmai din Italia, o gresie specială în jurul uneia dintre cele 3 piscine pe care stabilimentul le deține. Nu vreți să știți cât a costat întreaga nebunie a proprietarului. Investiția trebuie și recuperată.

Nu e vorna neapărat de o schimbare, Delta își păstrează farmecul ei, dar este la fel de normal să fie vândută pentru toate categoriile de oameni”, a punctat pentru FANATIK Morea Alina, consultantul unei agenții de turism.

ADVERTISEMENT