Sport

Demba Ba a vorbit despre meciul la care l-a acuzat pe Sebastian Colțescu de rasism! Regretă ce i-a spus lui Thomas Tuchel

Demba Ba a creat un scandal monstru în timpul meciului dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, când l-a interpretat greșit pe Sebastian Colțescu, pe care l-a acuzat de rasism.
06.05.2022 | 21:30
Demba Ba a vorbit despre meciul la care la acuzat pe Sebastian Coltescu de rasism Regreta ce ia spus lui Thomas Tuchel
Demba Ba a vorbit despre meciul la care l-a acuzat pe Sebastian Colțescu de rasism. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Fostul atacant de la Chelsea sau Newcastle regretă că după meciul respectiv l-a acuzat de rasism și pe Thomas Tuchel, antrenorul de atunci al parizienilor.

Demba Ba a vorbit despre meciul la care l-a acuzat pe Sebastian Colțescu și Thomas Tuchel de rasism

Demba Ba continuă să vorbească despre meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, partidă care a făcut înconjurul planetei, după ce l-a acuzat de rasism pe Sebastian Colțescu.

ADVERTISEMENT

Arbitrul român nu a fost singurul în vizorul atacantului senegalez, iar după meci l-a acuzat de rasism și pe Thomas Tuchel, care i-a certat pe jucătorii turcilor pentru că au creat un scandal care nu își avea rostul.

Acum, Demba Ba a recunoscut că regretă ce i-a spus lui Thomas Tuchel și consideră că ar fi fost mai indicat să meargă și să poarte o discuție față în față cu antrenorul german.

ADVERTISEMENT

„Dacă m-aș putea întoarce în timp, înainte să vorbesc cu presa, aș încerca să port o discuție personală cu Thomas Tuchel. Ar fi cel mai deștept lucru pe care l-aș fi putut face atunci.

Nu am resentimente pentru Tuchel, nici măcar nu îl cunosc atât de bine pe el. Este vorba despre situația care s-a creat în jurul discuției mele”, a declarat Demba Ba într-un podcast al lui Alex Goldberg.

ADVERTISEMENT

Demba Ba, replici dure pentru Sebastian Colțescu

Demba Ba a avut reacții virulente la adresa lui Sebastian Colțescu, despre care spune că a intenționat să îl jignească pe Pierre Webo, pe care l-a identificat după culoarea pielii:

„De ce nu spui ‘acest tip alb’, când vorbești despre el (n.r. – arăta spre un coleg)? El e doar acest tip. Atunci de ce când te referi la un tip negru trebuie să zici ‘acest tip negru’?!”.

ADVERTISEMENT

„Am vrut să aflu de ce arbitrul face o asemenea diferență pe terenul de fotbal. De ce? Puteai să-l identifici prin multe alte modalități. E antrenor la Bașakșehir.

Nu mă înțelegeți greșit, nu îl atac pe acel arbitru. Îl întreb doar: ‘De ce?’ O întrebare la care nu mi s-a răspuns. El a fost probabil surprins de ce sunt atât de supărat? Și, cumva, îi înțeleg surprinderea.

Pentru că, din păcate, unele cuvinte au devenit normale în mintea, în subconștientul nostru. Și le aruncăm la întâmplare, fără să ne dăm seama că pot afecta, uitând de istoria unei părți a lumii, nerealizând impactul emoțional asupra oamenilor”, spunea în urmă cu doi ani Demba Ba.

ADVERTISEMENT