Fotbal intern

Dembrovschi, cetăţean de onoare al Bacăului! Mesaj de la Răzvan Burleanu

Fostul mare internaţional Emerich Dembrovschi a primit, joi, titlul de cetăţean de onoare al Bacăului. Festivitatea s-a ţinut la Centrul de Afaceri, iar toate cheltuielile au fost suportate de...
28.04.2016 | 17:07
Dembrovschi cetatean de onoare al Bacaului Mesaj de la Razvan Burleanu

Fostul mare internaţional Emerich Dembrovschi a primit, joi, titlul de cetăţean de onoare al Bacăului. Festivitatea s-a ţinut la Centrul de Afaceri, iar toate cheltuielile au fost suportate de Gioni Andrieş, fost fotbalist la SC Bacău, şi de Vasile Păun, un om de afaceri din oraşul de pe Bistriţa.

Dististincţia de cetăţeni de onoare au mai primit-o Dorin Arădăvoace, fost preşedinte la secţia de atletism la SC Bacău, şi Cornel Agop, antrenor de gimnastică la SCM Bacău.

La festivitate au fost invitaţi actuali, dar şi foşti sportivi, din toate ramurile.

Reţinut cu treburi la Federaţia Română de Fotbal, Răzvan Burleanu i-a transmis salutări lui Dembrovschi şi i-a promis că va ajunge vineri la Bacău. Fostul internaţional s-a întreţinut pe timpul fesitivităţii cu Gică Burleanu, tatăl şefului de la FRF. De altfel, el a vorbit cu Răzvan de pe telefonul lui Gică Burleanu.

”A fost un mare fotbalist şi este un mare om. Eu am fost copilul lui de mingi, cînd aveam 12-13 ani. Rar se nasc asemenea oameni”, a declarat Gică Burleanu, pentru FANATIK.RO.

Cariera de fotbalist a lui Emerich Dembrovschi

SC Bacău (1966-1974) – 177 de meciuri jucate, 57 de goluri

Poli Timişoara (1974-1981) – 208 meciuri jucate, 51 de goluri

Are 27 de selecţi la naţională şi a înscris de 9 ori.

Dembrovski a antrenat Poli Timişoara de două ori, 1983-1985 şi 1994 şi 1997.

Emerich Dembrovschi a participat la Campionatul Mondial din Mexic 1070 şi a înscris contra Braziliei. România a pierdut cu 3-2, celălalt gol al nostru fiind opera lui Dumitrache. Mult timp s-a vorbit că Dembrovschi are ridicată o statuie lîngă stadion, alături de alţi fotbalişti de la celelalte echipe participante.

Fostul internaţional a lămurit situaţia. “Legenda cu statuia nu e reală. A fost, într-adevăr, un proiect al organizatorilor. Ar fi trebuit ca  să se construiască Aleea Fotbalului, cu statui care să reprezinte cîte un jucător de la fiecare echipă calificată.

Deci 16 jucători ar fi trebuit să aibă statuie, iar din România mă aleseseră pe mine. Dar nu pentru că am dat gol cu capul Braziliei,” a spus Dembrovschi.