News

Demisia lui Dan Barna, cerută de un senator USR: ”Aroganța și nepotismul ne-au adus aici”

07.12.2020 | 14:10
Demisia lui Dan Barna ceruta de un senator USR Aroganta si nepotismul neau adus aici
ADVERTISEMENT

La nicio zi după alegerile parlamentare, un membru important al USR, Florina Presadă, a ieșit public cu un mesaj în care îi cere demisia lui Dan Barna și a întregii conduceri a partidului.

Actualmente senator al Uniunii Salvați România, Presadă este de părere că că alianța a înregistrat un scor dezastruos la alegerile parlamentare de duminică:

ADVERTISEMENT

Ea are un mesaj dur pentru întreaga echipă aflată în conducerea USR-PLUS: ”Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu, aroganța voastră și nepotismul ne-au adus aici“, scrie Presadă pe Facebook.

Un senator USR cere demisia lui Dan Barna după rezultatele modeste de la alegeri

De-a lungul ultimelor luni, Florina Presadă s-a remarcat ca un aprig contestatar al actualei conduceri a celor de la USR. Totul pornește de la decizia partidului luată în luna, atunci când mai mulţi parlamentari cu notorietate ai USR au primit locuri greu eligibile pentru alegerile parlamentare.

ADVERTISEMENT

Pentru scrutinul de duminică, 6 decembrie, Florina Presadă s-a aflat pe locul 7 de la Senat, în condiţiile în care în actuala legislatură USR are patru senatori de Bucureşti şi 8 deputaţi.

Prestația USR PLUS de la parlamentare au fost punctul de pornire al unui nou atac dinspre Florin Presadă către Dan Barna și conducerea USR.

ADVERTISEMENT

Senatoarea consideră că alegerile parlamentare au fost pierdute de USR PLUS şi a afirmat că votanţii alianţei vor un alt fel de politică, iar vina pentru scorul obţinut aparţine conducerii, căreia îi cere demisia.

”Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu şi cei care sunteţi în această gaşcă, aroganţa voastră şi nepotismul ne-au adus aici! Absenteismul tot de aici ni se trage, nu numai rezultatul electoral mic. Alegătorii noştri şi românii ne-au citit, nu îi putem păcăli cu vorbe goale!

ADVERTISEMENT

Ăsta e rezultatul politicii voastre de gaşcă, bazată pe suspendări şi excluderi, pe marginalizarea oricărei voci critice şi promovarea oamenilor loiali găştii de la conducere, fără niciun fel de interes pentru oameni şi alegători.

Încercaţi o minimă asumare, domnilor, măcar în ultimul ceas. Din respect pentru români, pentru alegători. Partidul ăsta nu e al vostru sau al meu, e al lor! Aceste alegeri au fost pierdute de USR PLUS, nu câştigate de PSD sau PNL. Votanţii USR PLUS vor un alt fel de politică. Meritocratică.

„Demisia voastră şi promovarea meritocraţiei şi democraţiei interne sunt singurele modalităţi prin care putem arăta că nu facem politică în interesul găştii din partid. Asta aşteaptă susţinătorii noştri”, , scrie Presadă, pe Facebook.

Poziția lui Dan Barna: ”Este un rezultat istoric”

În ceea ce-l privește pe principalul vizat de atacurile lui Presadă, liderul USR, Dan Barna, acesta a declarat, imediat după anunțarea exit-poll-ului, că Alianța a obținut ”un vot istoric” și că nu se va putea face reformă în România fără USR-PLUS.

”Din punctul de vedere al USR PLUS pot să spun că este un rezultat istoric, pentru care îi felicit pe colegii mei. Am reuşit în patru ani să arătăm că drumul început în 2016 este un drum corect.

Am reuşit să dublăm acel rezultat şi dacă timp de patru ani, cu aproape 9% am reuşit să facem agenda în Parlament, sunt convins că, cu un rezultat cel puţin dublu, aşa cum arată estimările la acest moment, vom face şi agenda Guvernului”, a spus Barna, duminică seara.

ADVERTISEMENT