News

Demisia lui Ludovic Orban de la șefia Camerei Deputaților a ajuns la partid. Variantele lui Florin Cîțu

Luni, la două zile după ce a fost debarcat din funcția de lider PNL, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și-a depus demisia din funcție la biroul noului președinte al PNL, Florin Cîțu.
27.09.2021 | 12:30
Demisia lui Ludovic Orban de la sefia Camerei Deputatilor a ajuns la partid Variantele lui Florin Citu
ADVERTISEMENT

Marele învins al Congresului PNL de sâmbătă, Ludovic Orban, s-a ținut de promisiunea de a pleca din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Demisia fostului lider al PNL a a ajuns, luni dimineața, pe masa noului lider liberal, Florin Cîțu. Premierul urmează să decidă următorul pas în privința acestui post câștigat de PNL în urma negocierilor din Coaliție.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban și-a trimis la PNL demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Variantele lui Florin Cîțu

Sâmbătă, 25 septembrie, la câteva momente după anunțarea rezultatelor votului pentru șefia PNL, Ludovic Orban spunea că luni dimineață la ora 9.00 îi va înainta lui Florin Cîțu demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților

Acesta a spus că nu își depune demisia la secretariatul Camerei pentru că, dacă ar face asta, ar fi organizate imediat alegeri pentru acest post și ar exista riscul ca PNL să piardă această funcție și să fie ales cineva de la PSD.

ADVERTISEMENT

Fostul premier s-a ținut de promisiune. Potrivit Antena 3, Ludovic Orban a trimis deja la sediul PNL demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Postul de știri citat anunță că mai multe nume din PNL ar fi interesate de funcția de președinte al Camerei. Printre aceștia se numără Robert Sighiartău, Florin Roman, Lucian Bode, Virgil Popescu sau Raluca Turcan.

ADVERTISEMENT

Problema PNL este că, momentan, formațiunea nu are asigurate voturile pentru a impune un nou președinte al Camerei, dată fiind situația tensionată rezultată din războiul Cîțu – USR PLUS.

Ce a spus Orban după pierderea conducerii PNL

Ludovic Orban, cel care a pierdut sâmbătă alegerile interne din PNL pentru funcția de președinte al formațiunii, a anunțat că luni dimineața demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților se va afla pe masa noului lider PNL, Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

”Încep prin a le mulţumi celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condiţiile în care s-a desfăşurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîţu pentru alegerea ca preşedinte al PNL.

De 31 de ani am apărat valorile liberale şi am acţionat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea democraţiei, a drepturilor şi valorilor individuale şi valorilor liberale şi voi continua să acţionez alături de colegii mei.

Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputţailor va fi luni, la prima oră, pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu şi vreau să vă mai spun un lucru: din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul Congresului PNL, de sâmbătă.

ADVERTISEMENT