Life

Demisie de răsunet din TVR. The NewsMan a părăsit postul public

Demisie de răsunet la TVR în urmă cu foarte puțin timp. Radu Andrei Tudor, supranumit și The NewsMan a decis să plece din trust. Care este, de fapt, motivul?
12.03.2023 | 16:41
Demisie de rasunet din TVR The NewsMan a parasit postul public
Radu Andrei Tudor a demisionat de la TVR. Sursă foto: Facebook, tvr.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Demisia momentului în televiziunea din România. Faimosul prezentator tv Radu Andrei Tudor a decis să demisioneze de la TVR, după ce ani buni a prezentat Telejurnalului de seară la TVR 1. Care este motivul și pentru ce se pregătește acum acesta?

Radu Andrei Tudor a demisionat de la TVR

Informația a fost făcută publică de jurnalistul Dorin Chiotea. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, acesta a anunțat că prezentatorul Telejurnalului principal al TVR1, Radu Andrei Tudor, a demisionat din funcție la finalul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește motivele unei astfel de decizii, potrivit sursei citate, The NewsMan ar urma să se pregătească pentru o nouă provocare. Trebuie menționat faptul că acestea este urmărit de nenumărate persoane și de altfel era o vedetă a postului public TVR.

Dorin Chiotea a mai ținut să îi ureze succes jurnalistului pe noul său drum, fără a preciza însă despre ce nouă provocare este vorba, și nici dacă Radu Andrei Tudor ar urma să semneze cu un alt post de televiziune cunoscut din România.

ADVERTISEMENT

”Radu Andrei Tudor, prezentatorul Telejurnalului principal (ora 20.00) al TVR1, a demisionat vineri. Mi-a spus ca merge spre o noua provocare. “The NewsMan” – una dintre vedetele postului public – are milioane de vizualizari pe retelele sociale. E frumos, destept si profesionist. Succes, tinere!”, se arată în postarea lui Dorin Chiotea.

Menționăm faptul că Radu Andrei Tudor este absolvent al Facultății de Jurnalism și a debutat în televiziune în anul 2002. Originar din Piatra Neamț, acesta a venit în București pentru a-și începe studiile. Prima oară a fost reporter, iar mai apoi prezentator pentru Naţional TV şi N24.

ADVERTISEMENT

Radu Andrei Tudor și cariera de la TVR

În 2011, Radu Andrei Tudor a ajuns în echipa redacțională a „televiziunii de ştiri a românilor”, și se ocupa de prezentarea știrilor regionale. Tot atunci, el a devenit gazda a Jurnalului matinal de la TVR 1 şi TVR INFO, iar mai apoi, acesta avea să facă un alt pas important în cariera lui.

În octombrie 2016, Radu Andrei Tudor avea să facă echipă cu Ioana Voicu, pentru celebra emisiune de la TVR 2, ”Te vrea România”. De asemenea, începând cu luna aprilie 2017, jurnalistul a devenit gazda emisiunii Pulsul zilei, la TVR 1, iar acolo a rămas o bună perioadă de timp.

ADVERTISEMENT

Începând cu anul 2019 însă, Radu Andrei Tudor a preluat rolul de prezentator al Telejurnalului de seară la TVR 1, de la ora 20.00 și așa a rămas, cel puțin până acum, când acesta a decis să demisioneze. Iar dincolo de cariera din televiziune, conform descrierii sale de pe site-ul oficial al TVR, The NewsMan este pasionat și de sport.

Indiferent de programul agitat pe care l-a avut în ultimii ani, acesta a reușit mereu să își găsescă timp liber și pentru mișcare, mai exact pentru a juca măcar puțin handbal, după cum spune chiar el, care este de părere că sportul este cel mai bun medicament.

”Încă din liceu am practicat handbal şi sper să găsesc mereu o oră liberă pentru asta. Relaxează şi oferă un alt tonus. Este cel mai bun medicament în această lume agitată”, a precizat Radu Andrei Tudor, conform site-ului oficial al TVR.

ADVERTISEMENT