News

Demisie de răsunet la PressOne! A plecat Mihnea Măruţă, redactorul şef al publicaţiei: “E cea mai dureroasă despărţire”

02.05.2019 | 15:34
Demisie de rasunet la PressOne A plecat Mihnea Maruta redactorul sef al publicatiei E cea mai dureroasa despartire

Jurnalistul Mihnea Măruță și-a dat demisia de la publicația PressOne, unde ocupa funcția de redactor-șef. Anunțul plecării a fost făcut pe contul personal de Facebook, unde a mulțumit pentru experiența trăită alături de colegi. Acesta a ținut să precizeze că plecarea lui nu are cauze politice și că motivele nu sunt de interes public.

Mihnea Măruță a plecat de la PressOne din motive necunoscute

„Am demisionat de la PressOne la jumătatea lunii trecute. Motivele nu ţin de politică şi nici de ideologie, iar detaliile nu sunt de interes public. Nu am altă ofertă şi nu ştiu ce voi face mai departe. Le mulţumesc celor care au ştiut şi n-au divulgat această informaţie, iar foştilor mei colegi le doresc să ducă PressOne la următorul nivel, de dragul cititorilor care au găsit aici o oază de normalitate. Şi pentru limba română”, a scris Mihnea Măruță ridicând multe semne de întrebare.

O reacție la plecarea lui Măruță a avut-o și Emilia Șercan, jurnalistă recunoscută pentru investigațiile sale despre tezele de doctorat ale demnitarilor români, care recent a ieșit în public și a spus că a fost amenințată cu moartea după o serie de dezvăluiri care vizau oameni din cadrul Ministerului de Interne.

Emilia Șercan a fost colegă cu Mihnea Măruță

Emilia Șercan regretă demisia redactorului-șef al publicației online

„Mihnea Măruţă a demisionat din funcția de redactor-șef al PressOne. Mihnea este unul dintre cei mai buni editori din presa românească actuală, este unul dintre cei mai verticali și onești jurnaliști pe care i-am întâlnit și este omul care a făcut din PressOne o bijuterie de presă.

El este cel care a crezut în anchetele mele de la bun început și a acceptat să le publice pe PressOne, iar atunci când mi-a fost greu m-a susținut necondiționat. Este cea mai dureroasă despărțire de un coleg de presă pe care am trăit-o vreodată”, este reacția Emiliei Șercan.