News

Demisie importantă din Ministerul Educației. A plecat din funcție pentru a candida la alegerile parlamentare

04.11.2020 | 16:40
Demisie importanta din Ministerul Educatiei A plecat din functie pentru a candida la alegerile parlamentare
ADVERTISEMENT

Cu aproape o lună până la alegerile parlamentare, o demisie importantă s-a consemnat la vârful Ministerului Educației, acolo unde un secretar de stat și-a lăsat postul vacant.

Luminiţa Barcari, mâna dreaptă a ministrului Monica Anisie, și-a dat demisia din funcţie pentru a se concentra la alegerile privind ocuparea unui loc în Camera Deputaților,

ADVERTISEMENT

Aceasta este înscrisă pe prima poziție a listei PNL Ialomița. Recent, în toamnă, aceasta a candidat și la alegerile locale, unde a urmărit șefia CJ Ialomița, însă fără succes.

Demisie la vârf în Ministerul Educației. A plecat din funcție pentru a candida la alegerile parlamentare

Începând din această săptămână, Ministerul Educației a rămas fără secretarul de stat responsabil de întreg învățământul preuniversitar, pentru a doua oară în decurs de 3 luni, de această dată definitiv.

ADVERTISEMENT

Luminiţa Barcari a plecat din funcţie, pentru a candida din partea PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Partidul de guvernământ a decis ca Barcari să deschidă lista candidaților la Camera Deputaților în județul Ialomița.

Demisia din funcție a secretarului de stat Luminiţa Barcari a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al MEC, Cristian Tănase, menționează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Barcari, a doua plecare din funcție în decurs de câteva luni

În preajma alegerilor locale din 27 septembrie, Luminița Barcari a apărut pe liste la alegerile locale, unde a țintit poziția de președinte al Consiliului Județean Ialomița, tot din partea PNL. Ea nu a reușit să obțină poziția vizată.

Anul școlar 2020-2021 a început fără ea în funcție, deoarece era în concediu de odihnă, pentru a putea participa la acțiunile de campanie electorală.

ADVERTISEMENT

”Așa cum probabil știți, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, dar și un alt secretar de stat din cadrul Ministerului Educației și-au luat concediu de odihnă pentru a putea desfășuara alte activități, având în vedere faptul că suntem în campanie electorală”, a motivat ministrul Educației, Monica Anisie, lipsa ei la începutul anului școlar.

În România, secretarii de stat sunt numiți direct de premierul României, prin decizie publicată în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT