News

Demisie în PNL. Fostul ministru Gheorghe Ialomițianu și-a anunțat plecarea din partid

24.06.2019 | 09:26
Demisie in PNL Fostul ministru Gheorghe Ialomitianu sia anuntat plecarea din partid

Demisie șoc în PNL, chiar dacă partidul a câștigat alegerile europarlamentare! Fostul ministru al Finanțelor Publice, Gheorghe Ialomițianu, a demisionat din PNL Brașov, iar anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook. Acesta a postat un mesaj sec prin care își anună demisia, dar nu vine cu nicio explicație pentru gestul său.

Gheorghe Ialomițianu și-a anunțat demisia din PNL printr-un mesaj sec pe Facebook

„Astăzi am decis să îmi dau demisia din PNL Brasov. Multumesc foștilor colegi din acest partid pentru buna colaborare”, a scris fostul ministru.

Se pare că acesta ar fi intrat în conflict cu actuala conducere a PNL, după ce a fost lăsat pe dinafară atunci când s-au împărțit locurile pe lista la europarlamentare, notează evz.ro. Mai mult, Gheorghe Ialomițianu a fost marginalizat în partid, cu toate că are o experiență bogată pe zona de finanțe.

Gheorghe Ialomitianu demisie PNL
Gheorghe Ialomitianu si-a anuntat demisia din PNL printr-un mesaj sec

Gheorghe Ialomitianu, izolat de propriul partid

Gheorghe Ialomițianu a fost ministru al Finantelor Publice în perioada 3 septembrie 2010 – 6 februarie 2012 și a fost implicat într-o serie de proiecte extrem de importante printre care amintim: elaborarea unui sistem fiscal și contabil simplificat pentru întreprinderile mici care să asigure reducerea poverii administrative, birocrației și evitarea abuzurilor din partea organelor de control.

Gheorghe Ialomițianu a lucrat de asemenea la modificarea sistemului de alocare a resurselor bugetare atât la nivel național cât și la nivel local prin introducerea finanțării programelor și renunțarea la repartizarea resurselor pe ordonatori de credite. Un alt proiect a fost cel privind îmbunătățirea sistemului de protecție socială prin alocarea de resurse bugetare pe criterii echitabile și nu prin aplicarea de cote reduse de impozitare sau facilități fiscale.

Conform declaraţiei de avere din 2011, Gheorghe Ialomiţianu deţine, împreună cu soţia sa, un apartament, două case, şase terenuri intravilane, în suprafaţă totală de aproape 5.600 metri pătraţi, precum şi tablouri în valoare totală estimată la circa 50.000 de lei. În depozite bancare, acesta avea 37.900 lei.