News
notix pixel id

Demisie în PSD după congres. Daniel Florea și-a depus mandatul

29.06.2019 | 21:06
Demisie în PSD după congres. Daniel Florea și-a depus mandatul
Primarul sectorului 5 Daniel Florea a demisionat din fruntea organizației de sectorSursa foto: Facebook

Congresul PSD de sâmbătă a adus vești bune, dar și mai puțin bune pentru pesediști. Liderul Sectorului 5 Daniel Florea a pierdut lupta pentru funcția de președinte executiv al PSD. Imediat după încheierea congresului PSDBDaniel Florea a demisionat din fruntea organizației de sector.

Liderul PSD Sector 5 Daniel Florea a demisionat după congresul de sâmbătă

Liderul PSD Sector 5 Daniel Florea a candidat pentru postul de președinte executiv al PSD în cadrul congresului de sâmbătă. Din păcate, primarul sectorului 5 nu a obținut postul la care râvnea obținând doar 129 de voturi. Postul de președinte executiv PSD a fost ocupat de Eugen Teodorovici care a reușit să strângă 2.463 de voturi.

Daniel Florea a luat decizia de a demisiona din fruntea organizației de sector având în vedere numărul de voturi mic pe care l-a obținut în cadrul congresului PSD. „Motivul este că am obținut un număr de voturi mai mic decât numărul total al delegaților regiunii București – Ilfov și era normal să văd dacă mai am susținerea organizației în aceste condiții”, a declarat Daniel Florea pentru dcnews.ro. 

Vestea bună este că Daniel Florea va rămâne primarul Sectorului 5. Noul lider PSD Sector 5 se va alege în cadrul unei conferințe extraordinare a filialei care va avea loc pe 2 iulie 2019, marți. Așa arată rezultatele votului pentru funcția de preşedinte executiv PSD:

 1. Eugen Teodorovici – 2.466 de voturi
 2. Daniel Suciu – 1.358 de voturi
 3. Daniel Florea – 129 de voturi
 4. Sorin Bota – 19 voturi

  Daniel Florea va rămâne primarul sectorului 5
  Primarul sectorului 5 Daniel Florea a demisionat din fruntea organizației de sector după congresul PSD
  Sursa foto: digi24.ro

Premierul Viorica Dăncilă a devenit prima femeie președinte PSD

Premierul Viorica Dăncilă a fost aleasă președintele PSD în cadrul congresului de sâmbătă. Astfel, Dăncilă a devenit prima femeie care va conduce partidul. Premierul a obținut 2.828 de voturi. Surpriza congresului PSD a fost deputatul Liviu Pleșoianu care s-a clasat pe locul doi obținând 715 de voturi. Şerban Nicolae a primit 375 de voturi, iar ministrul Educației Ecaterina Andronescu a reușit să strângă doar 50 de voturi. Eugen Teodorovici a fost ales președinte Executiv al PSD, iar Mihai Fifor este noul secretar general al partidului.

„Suntem partidul care în același timp purtăm în suflet tricolorul, dar și cele 12 stele de pe steagul european. Suntem partidul cel mai proeuropean, un partid deschis care trebuie să aducă alături pe toți cei care vor binele României și al românilor. Vreau să vă cer să aveți încredere și în același timp de la primul până la ultimul să ne implicăm ca acest partid și această țară să aibă locul care i se cuvine.”,a declarat Viorică Dăncilă după câștigarea președinției PSD.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
 • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
 • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri