News

Demisie la vârf în PSD Botoșani. „E timpul să promovăm oamenii valoroși”

09.10.2020 | 16:04
Demisie la varf in PSD Botosani E timpul sa promovam oamenii valorosi
ADVERTISEMENT

Președintele PSD Botoșani a renunțat la funcție, astfel că va fi înlocuit de primarul ales Cosmin Andrei.

Mihai Tincu, președintele organizației municipale Botoșani a PSD a demisionat, conform președintelui executiv al organizației județene a PSD, deputatul Marius Budăi.

ADVERTISEMENT

Președinte interimar al organizaiei a fost desemnat Cosmin Andrei, primarul ales al municipiului Botoșani.

Mihai Tincu a renunțat de la conducerea PSD Botoșani

Este o decizie firească. Trebuie un suflu nou în PSD. Am deschis porţile către tineri. Până la organizarea Adunăriii Generale a organizaţiei municipale, Cosmin Andrei va conduce această organizaţie“, a declarat Budăi, conform Stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Cosmin Andrei a câștigat alegerile pentru funcția de primar al municipiului Botoșani la o diferență de 16 voturi în fața actualului primar, liberalul Cătălin Flutur.

Demisia lui Tincu vine după ce PSD Botoșani a obținut un rezultat slab la alegerile din 27 septembrie 2020. Deputatul PSD Răzvan Rotaru a fost primul care i-a cerut, public, demisia lui Tincu.

ADVERTISEMENT

Cer public demisia conducerii organizației municipale PSD Botoșani, pentru modul defectuos în care a gestionat aceste alegeri prezidențiale la nivelul municipiului Botoșani. Mihai Tincu, ca președinte al organizației municipale, nu a fost prezent în campania electorală nici măcar o zi”, a declarat Rotaru, conform botosaninews.ro.

„Domnul Tincu confundă partidul cu societatea pe care o deține. E grav că a făcut din organizația municipală o anexă a fabricii dumnealui. E rușinos ce se întâmplă! Partidul înseamnă echipă.

ADVERTISEMENT

Membrii PSD au nevoie de un lider care să se zbată pentru ei, nu care să coordoneze activitatea organizeției municipale din fotoliu, de lângă șemineu. Gata!!! E timpul să promovăm oamenii valoroși, nu doar pe cei obedienți”, a adăugat deputatul.

Paradoxal, PSD Botoșani a reușit să câștige județul cu peste 40% din voturi, dar și primăria și șefia CJ. Cu toate acestea, Tincu a demisionat la presiunile altor lideri importanți din zonă.

ADVERTISEMENT