News

Unul dintre vicepreşedinţii Curţii de Apel Bucureşti a demisionat din funcţie. Judecătoarea ar fi întreținut relații intime la locul de muncă

Unul dintre vicepreşedinţii Curţii de Apel Bucureşti, Steluța Mirela Croitoru, a demisionat din funcţie, după ce ar fi întreținut relații intime la locul de muncă.
31.12.2021 | 12:01
Unul dintre vicepresedintii Curtii de Apel Bucuresti a demisionat din functie Judecatoarea ar fi intretinut relatii intime la locul de munca
ADVERTISEMENT

Demisia judecătoarei nu-l mulțumește, însă, pe deplin pe preşedintele CSM, Bogdan Mateescu. Acesta a spus că așteaptă și demisia din magistratură a Steluței Mirela Croitoru.

”Eu aşteptam demisia din magistratură, nu doar din funcţia de conducere. Încă o aştept”,  a declarat Bogdan Mateescu, pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Cum s-a aflat că judecătoarea a întreținut relații intime la locul de muncă

Judecătoarea ar fi întreținut relații intime în biroul de serviciu al Curții de Apel București în anul 2019. S-a aflat despre această situație într-o decizie de condamnare a fostului ei soț, colonel de armată.

Fostul soț al Steluței Mirela Croitoru a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de Tribunalul Militar Bucureşti, fiind acuzat de violarea vieţii private, ameninţare şi influenţarea declaraţiilor.

ADVERTISEMENT

Concret, s-a întâmplat după ce judecătoarea a găsit într-o căptușeală de a genții sale un dispozitiv de înregistrare.  Pe acesta se aflau mai multe activități ale ei din anumite zile, printre care un act intim cu un alt bărbat, la locul de muncă.

”Înregistrarea începea chiar în locuința sa, dimineața, înainte să plece la serviciu și cuprindea deplasarea către serviciu, precum și activitățile sale ca magistrat în cadrul instanței, inclusiv deliberări împreună cu alți magistrați cu privire la soluțiile din dosare”, este menționat în hotărârea Tribunalului Militar București.

ADVERTISEMENT

Judecătoarea, amenințată cu moartea de fostul soț

Drept urmare, judecătoarea l-a avertizat pe colonel, cu care era în proces de divorț, că-i va face dosar penal. Ulterior, acesta ar fi început să o agreseze fizic și să o amenințe cu moartea.

”În data de 13.10.2019, în jurul orelor 17.00, persoana vătămată a întreţinut relaţii sexuale cu numitul E. în biroul de serviciu din cadrul Curţii de Apel Bucureşti”, potrivit hotărârei magistraţilor.

ADVERTISEMENT

În urma violenței suferite, Steluța Croitoru ar fi avut nevoie de 5 zile de spitalizare. Și-a acuzat fostul soț și de furt, după ce a observat că i-au dispărut unele sume din conturile bancare.

ADVERTISEMENT

De curând, Steluţa Mirela Croitoru urma să fie promovată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar s-ar fi retras din concurs, odată cu demisia.

În prezent, ea a rămas doar judecător. Excluderea sa din magistratură este una dificilă, deoarece înregistrările obţinute ilegal nu sunt destul de concludente pentru o cercetarea disciplinară.