News

Demisii cu scandal la PSD. Oprişan, Dăncilă şi Bădălău, înlocuiţi din funcţie. Ciolacu: “Dacă vor decide să nu candidez, mă voi conforma”

05.10.2020 | 16:16
ADVERTISEMENT

Schimbări în PSD: Marian Oprișan și Viorica Dăncilă au fost înlocuiți din funcțiile de președinți de organizații.

Niculae Bădălău a demisonnat de la PSD Giurgiu. Mișcările de trupe vin după rezultatele slabe de la alegerile locale.

ADVERTISEMENT

În interiorul partidului tensiunea a devenit tot mai mare. Marcel Ciolacu i-ar fi cerut demisia lui Oprișan. Acesta ar fi refuzat iar condurcerea Consiliul Național l-a demis prin vot, conform hotnews.ro.

UPDATE, 5 octombrie, 16:17/ Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a oferit mai multe declarații după ziua tensionată de la partid.

ADVERTISEMENT

Despre amânarea alegerilor: „Nu PSD va amâna alegerile ci Guvernul său e posibil să creeze această breșă de a fi amânate alegerile din cauza gestionării dezastruoase a pandemiei de către Guvernul Orban.

Avem rată de infectare de 25%, nu PSD amână alegerile. Dacă Guvernul gestionează la fel de catastrofal pandemia e posibil să avem o amânare a alegerilor.”.

ADVERTISEMENT

Noi acuze aduse Guvernului: „GO a emis ordonanță de guvern mascată sub furturile de la alegeri din București, au redeschis posibilitatea de vânzări de active la prețuri ridicole. CEC, Eximbank sau Hidroelectrica, vă enumăr. Începând de săptămâna aceasta PSD va începe să-și expună programul de guvernare pentru alegerile parlamentare”.

Despre schimbările de la vârf din PSD: „Începând de azi președinte interimar femei e Doina Fedorovici, prima femeie președinte de CJ din PSD și a doua femeie după o fostă doamnă din partea UDMR.

ADVERTISEMENT

Domnul Bădălău s-a retras de la Giurgiu, a preluat domnul Mina interimar, la Vrancea am preluat eu interimar, la Liga Aleșilor Locali, domnul Făgădău a fost înlocuit de către Cristian Gerea, Gentea, scuze, noul președinte al Piteștiului.

E posibil în urma analizelor să apară și alte schimbări. Fedorovici a făcut performanță la Botoșani. Acest lucru e de competența organizației de la Teleorman (n.r. despre Dăncilă, dacă va candida).

A fost discuție să nu avem traseiști pe listele noastre, am văzut ce s-a întâmplat. Dacă colegii mei vor hotărî să nu fiu pe 1 pe listă, nu voi fi. Ne vom organiza să fim primul partid din România, ca și la locale”.

Schimbări în PSD: Oprişan, Dăncilă şi Bădălău, schimbați din funcţie

Marcel Ciolacu va asigura interimatul la PSD Vrancea. Tot prin vot s-a decis înlocuirea Vioricăi Dăncilă de la șefia organizației de femei a PSD.

20 de ani a stat Marian Oprișan în fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea. Cinci mandate a condus unul dintre cele mai sărace judeţe din ţară. Deţine mai multe proprietăţi, un domeniu impresionant şi maşini de lux. Nu se regăsesc în declaraţia de avere. Ele sunt trecute pe numele mamei.

Şi oamenii senatorului PSD Nicolae Bădălău, baronul care controla judeţul Giurgiu, au pierdut şefia Consiliului Judeţean şi Primăria. Giurgiu este unul dintre cele mai slab dezvoltate judeţe din ţară. Mulţi oameni din judeţ n-au nici acum apă, canalizare şi gaze naturale.

Voturile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Giurgiu au mers către candidatul PNL, Dumitru Beianu. PNL a caștigat astfel șefia județului cu 48,8% din voturi, în timp ce candidatul de la PSD, Marian Mina, a avut 35,01%.

Consiliul județean Giurgiu era condus din iunie 2016 de Marian Mina, finul de cununie al lui Niculae Bădălău. PSD a pierdut și Primaria municipiului, Adrian Anghelescu fiind noul edil al orașului.

Senatorul Niculae Bădălău a fost ales în septembrie 2018 în funcția de președinte al organizației județene a PSD Giurgiu, cu 329 de voturi din 339 posibile.

ADVERTISEMENT