News

Demisii în lanț din grupul parlamentar al PNL. Deputatul Nicolae Giugea devine neafiliat – Update

Încă un deputat a anunțat că părăsește grupul parlamentar al PNL. Iată declarațiile acestuia.
Demisii in lant din grupul parlamentar al PNL Deputatul Nicolae Giugea devine neafiliat  Update
ADVERTISEMENT
01-11-2021
07:26

O nouă plecare din grupul parlamentar PNL

Deputatul Nicolae Giugea a decis să părăsească grupul parlamentar al PNL şi să devină parlamentar neafiliat. Cu toate acestea, va rămâne membru al liberalilor.

“Partidul Național Liberal este captiv unui grup care se comportă irațional. Nu există niciun fel de explicație logică pentru modul în care, în câteva luni, grupul lui Florin Cîțu a distrus o coaliție perfect funcțională, a distrus un guvern care avea oportunitatea de a face reforme reale pentru a pune România pe direcția cea bună și, în cele din urmă, a instalat haosul în țară.

În plină pandemie, așa zisa echipă câștigătoare a declanșat un război în partid, apoi unul în coaliție, apoi unul cu întreaga țară”, a transmis acesta.

29-10-2021
17:25

Încă un deputat pleacă din grupul parlamentar al PNL

Continuă demisiile din grupul parlamentar al Partidului Național Liberal. Și-a mai anunțat plecarea, vineri seară, Claudiu-Martin Chira. Acesta a motivat că nu poate agrea faptul că PNL se aliază cu PSD pentru a avea susținerea pentru formarea Guvernului minoritar condus de Nicolae Ciucă. Chiar dacă pleacă din grup, Claudiu-Martin Chira rămâne în PNL.

”Astăzi mi-am dat demisia din grupul parlamentar al PNL și voi activa în perioada următoare ca deputat neafiliat. Se anunţă un blat alături de PSD ȋn Parlament, pentru a susține o glumă de guvern minoritar, iar eu nu pot sa fiu părtaş la o asemenea trădare a electoratului care ne-a ȋnvestit cu ȋncredere şi speranţă.

Încă nu demisionez din partid. După o activitate de 14 ani ȋn Partidul Naţional Liberal, mă văd nevoit să fac unul dintre cele mai grele lucruri din viața mea. Mai rămân să văd până unde poate duce nebunia acestei conduceri, păstrând speranţa că, ȋn al doisprezecelea ceas, marea masă a liberalilor, a căror nemulţumire o simt zi de zi, va răbufni şi va reacţiona public ȋmpotriva acestor parveniţi politici care şi-au bătut joc de toată munca noastră, de blazonul nostru, de angajamentele luate şi de voturile primite.

Rămân un om de dreapta, loial timişenilor şi nu le voi trăda niciodată interesele!”, a scris liberalul pe facebook.

El este al 7-lea deputat care a părăsit grupul parlamentar al liberalilor. 

29-10-2021
13:51

Încă un membru PNL și-a dat demisia din grupul parlamentar. Bogdan Bola, deputat de Constanța, a anunțat pe rețelele de socializare această decizie.

„Nici cei mai pesimişti dintre noi nu puteau anticipa situaţia către care se va îndrepta actuala conducere a PNL. O ţară aruncată în haos, cu o conducere a Partidului Naţional Liberal ale cărei acţiuni au dezamăgit aşteptările alegătorilor noştri şi a bazei partidului căruia eu i-am dedicat 26 de ani din viaţă.

Am ajuns să fim huliţi de cei care, acum un an de zile, îşi puneau speranţele în noi şi ne dădeau votul.

Lideri de carton, unii care au îngropat în trecut Partidul Naţional Liberal, alţii abia paraşutaţi în partid, fac azi declaraţii demagogice despre valorile liberale…care numai liberale nu mai sunt”, a afirmat Bogdan Bola. 

Totodată, el a precizat că îi este rușine să își mai privească în ochi votanții în aceste condiții și a spus că vrea ca „cei de sus” să ia atitudine și să schimbe situația.

„În anul 2020 mi-am luat angajamentul că voi lupta în Parlament pentru constănţeni şi îmi doresc să continui această activitate cu demnitate, putând să îi privesc în ochi, din nou, fără ruşinea pe care o simt acum.

Rămân loial oamenilor şi principiilor liberale la care am aderat acum foarte mulţi ani, în speranţa că cei de sus se vor trezi la timp “din somnul cel de moarte”, a mai spus Bola. 

28-10-2021
17:51

Deputata Luminița Barcari s-a retras din grupul parlamentar PNL

Luminița Barcari, deputată PNL s-a retras din grupul parlamentar începând cu data de 1 noiembrie, deși a rămas pentru moment membră a partidului, fiind a opta retragere de acest gen în ultima vreme, notează Adevărul.

Dragi liberali ialomițeni,

Începând cu data de 1 noiembrie 2021 mă voi retrage din Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților și voi deveni deputat neafiliat, conform demisiei pe care am înregistrat-o astăzi la Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

Nu demisionez încă din Partidul Național Liberal, iar decizia de retragere de la lucrările grupului deputaților PNL nu îmi afectează munca de parlamentar.

Dumneavoastră m-ați trimis în Parlamentul României sub promisiunea fermă din partea mea că voi respecta principiile și valorile liberalismului și că voi lucra pentru proiecte care să dezvolte România, așadar și județul nostru, Ialomița.

Precum bine știți, de câteva luni de zile scena politică s-a dezechilibrat profund și, din păcate, motivul principal îl constituie tocmai acțiunile unor politicieni ai Partidului Național Liberal, cu care am pornit împreună anul trecut pe drumul dezvoltării țării, acțiuni individuale și de grup care au condus la o criză politică aproape fără o ieșire constructivă într-un orizont de timp apropiat și la o criză sanitară greu de explicat în termeni raționali ci, mai degrabă, prin insuficienta atenție acordată de către guvernanți pandemiei.

S-a creat, astfel, un climat de nesiguranță și de suferință la nivelul întregii țări, dar mai ales la nivelul județelor mai puțin dezvoltate, cum este al nostru.

Creșterea prețurilor, lipsa locurilor de muncă, greutățile financiare ale liberilor profesioniști sau ale celor cu meserii liberale, coroborate cu incapacitatea sistemului sanitar de a face față valului patru de covid, lipsa unui guvern cu puteri depline în luarea deciziilor și scandalul permanent de pe scena politică îmi dictează să mă opresc pentru o scurtă perioadă de timp și să gândesc un drum care să fie potrivit pentru activitatea mea parlamentară de reprezentare a cetățenilor ialomițeni.

Am candidat și am câștigat un mandat de deputat cu voturile dumneavoastră pentru un partid liberal pe care atât eu, cât și alegătorii mei îl respectam, îl iubeam și ne puneam încrederea în el, dar care astăzi, din punctul meu de vedere, și-a schimbat direcția politică și nu-și mai ține principiile și valorile aproape.

E o chestiune de onoare să îmi păstrez promisiunile şi asta antrenează decizia mea de astăzi. Prin jurământul depus la învestire am devenit datoare să manifest, pe durata exercitării mandatului, fidelitate faţă de România şi popor şi respect faţă de oamenii care m-au ales!

Rămân liberală, apropiată oamenilor de dreapta și, mai ales, alături de ialomițeni, față de care am o obligație morală, în primul rând, de a-mi respecta angajamentele pe care le-am luat în campania electorală”, a postat deputata pe Facebook.

Constantin Șovăială este al șaptelea deputat care și-a anunțat plecarea din grupul parlamentar al PNL. Constantin Șovăială a dat vestea, joi, pe rețelele de socializare și s-a declarat ”stânjenit” de ceea ce se întâmplă în politică în ultima vreme.

Liberalul și-a criticat formațiunea politică pentru că ”cerșește” voturi de la PSD astfel încât să formeze noul Guvern Ciucă. Chiar dacă demisionează din grup, Constantin Șovăială a anunțat că încă rămâne membru al PNL, dar neafiliat la un grup parlamentar..

ADVERTISEMENT

Constantin Șovoială pleacă din grupul parlamentar al PNL

Deputatul a mai precizat că mai mulți oameni îi scriu de ceva timp că PNL și-a pierdut direcția, lucru pe care și el a început să-l observe.

Constantin Șovăială, al 7-lea deputat care părăsește grupul parlamentar al PNL. Sursa foto: Facebook

 

”Am luat decizia de a mă retrage din Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților. Mă simt stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească și mi-e greu să identific valori liberale în tot acest peisaj. În plus, nici între colegii care acceptă actuala situație nu mă regăsesc.

ADVERTISEMENT

Nu pot să girez politici și nici să fac politică atât de departe de români! Sibienii m-au trimis în Parlament să lucrez la proiecte care „DEZVOLTĂ ROMÂNIA”, nu la proiecte care împing țara dintr-o criză în alta, oamenii mi-au oferit încrederea lor pentru A SCĂPA ȚARA DE PSD și nu pentru a cerși câteva voturi pentru un Guvern minoritar, cetățenii au votat PNL pentru A FACE O COALIȚIE DE DREAPTA cu care să guvernăm 4 ani, nu câteva luni dupa care să provocăm cea mai mare criză politică din ultimul deceniu.

Vorbesc zilnic cu zeci de români la cabinetul parlamentar. Oamenii cred că PNL și-a pierdut direcția. Uneori simt același lucru. Cu toate acestea, încă nu demisionez din PNL. Rămân în Parlament, neafiliat la un grup parlamentar. Voi veghea la respectarea legilor și nu voi gira niciun proiect împotriva bunului simț”, a scris Constantin Șovăială pe contul personal de facebook.

ADVERTISEMENT

Constantin Șovăială speră că formațiunea sa politică să meargă de acum încolo în direcția bună.

”Sper că PNL se va trezi din acest „vis urât” și ca la un moment dat toți liberalii se vor regăsi în partid pentru a continua dezvoltarea României. Toți! Inclusiv colegii care pleacă zilele acestea și mai ales Ludovic Orban!”, a mai scris liberalul.

ADVERTISEMENT

Lista liberalilor care au părăsit grupul parlamentar al PNL până acum

Ludovic Orban a fost primul care și-a anunțat plecarea din grupul parlamentar al PNL. Ulterior, mai mulți membri i-au luat exemplul: Alexandru Kocsis, Ion Ștefan, Ovidiu Florean, Ionel Dancă, Luminita Barcari și Constantin Șovăială.

Referitor la Ludovic Orban și acesta a invocat ca motiv al demisiei sale faptul că PNL nu mai este același partid de odinioară. ”A fost făcut praf”, a explicat Orban.

”Obligația morală pe care o am față de cetățenii care au avut încredere e de a-mi respecta angajamentele pe care le-am luat în campania electorală față de ei. Din păcate, azi nu am altă soluție pentru a fi consecvent în onorarea acestor obligații morale decât de a mă despărți, sper eu temporar, de colegii mei din grupul parlamentar.

S-a creat o criză politică artificială din motive pe care nu le-a înțeles niciun cetățean român, sunt convins că mulți nu înțelegeți, a fost făcut praf un partid politic, a fost făcută praf coaliția.

În plină criză a fost un circ politic pe care majoritatea populației îl respinge. Nu pot fi părtaș la acest mod de a face politică. Numai lobotomizat aș putea sta complice la acest atentat contra interesului național. Sunt un om care își iubește țara, această decizie este o mică formă de protest”, spunea Orban într-o declarație de presă.

ADVERTISEMENT