News

Val de demisii din USR după ce Dacian Cioloș a renunțat la șefie: ”Moment complicat pentru partid”

Plecarea lui Dacian Cioloș din fruntea USR a adus un val de demisii din partid. Sute de membri și-au anunțat plecarea în ultimele zile, fenomen unic în istoria formațiunii politice.
14.02.2022 | 15:23
Val de demisii din USR dupa ce Dacian Ciolos a renuntat la sefie Moment complicat pentru partid
ADVERTISEMENT

Plecarea lui Dacian Cioloș din fruntea Uniunii Salvați România (USR) a cutremurat partidul parlamentar.

În ultimele zile, circa 400 de membri ai formațiunii au demisionat și circa 100 de persoane au intrat în partid, din momentul în care fostul premier a renunțat la președinția partidului.

ADVERTISEMENT

Anunțul este unul oficial și a fost făcut de purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionuț Moșteanu.

USR se confruntă cu sute de demisii după retragerea lui Dacian Cioloș din fruntea partidului

Într-o conferință de presă susținută luni, oficialul USR a recunoscut că este un moment complicat pentru partid această plecare în valuri a membrilor săi.

ADVERTISEMENT

În același timp, Moșteanu este optimist că el și colegii săi vor reuși să îndrepte corabia în următoarea perioadă.

”La o primă vedere, pare că până astăzi (n.r. luni, 14 februarie), au plecat aproximativ 400 de colegi şi au venit aproximativ 100 de colegi noi.

ADVERTISEMENT

Plecarea oricărui coleg este un moment trist pentru noi şi eu le mulţumesc tuturor celor care au ales să-şi dea din timp o secundă, un minut, o zi din viaţă pentru acest partid şi cred în continuare că noi suntem soluţia cea mai bună pentru viitorul României.

Îi aştept pe fiecare, îl aştept pe fiecare român care crede că USR este soluţia bună pentru viitorul României alături de noi.

ADVERTISEMENT

E un moment complicat pentru partid. Aşa cum am trecut de multe ori peste momente complicate, o să trecem şi peste asta. Am încredere în colegii mei şi în solidaritate”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, conform Mediafax.

Dacian Cioloș, demisie din fruntea USR la 4 luni de la alegerile interne

În urmă cu o săptămână, nemulțumit pentru faptul că Biroul Național nu i-a acceptat planul de ”revitalizare” al partidului, Dacian Cioloș a renunțat la funcția de președinte al USR.

”Mi-am anunțat azi colegii că am decis să demisionez din funcția de președinte după ce Biroul Național a respins planul meu de revitalizare, care decurge firesc din promisiunile mele făcute în campania partidului

Am considerat firesc și de bun simț să-mi dau demisia. Credința mea e că USR e în continuare o alternativă pe scena politică

E nevoie de un partid credibil, conectat la societatea modernă. Rămân în continuare în partid și voi căuta cu ceilalți colegi care cred că partidul are nevoie de împrospătare, reconectare la societate și curajul de a-mi recunoaște limitele pe care trebuie să le depășească”, spunea Cioloș, pe 7 februarie.

Locul fostului premier în fruntea USR a fost luat, interimar, de Cătălin Drulă, fost ministru al transporturilor în Guvernul Cîțu.

ADVERTISEMENT