Fotbal international

Demiterea lui Dan Petrescu de la Kayserispor a fost anticipată: ”A găsit ce a căutat”

24.02.2021 | 15:47
Demiterea lui Dan Petrescu de la Kayserispor a fost anticipata A gasit ce a cautat
ADVERTISEMENT

Demiterea lui Dan Petrescu de la formația turcă Kayserispor nu miră pe toată lumea, Sorin Cârțu fiind de părere că alegerea tehnicianului român a fost una greșită din start.

După doar opt meciuri pe banca tehnică a celor de la Kayserispor, Dan Petrescu s-a despărțit de formația turcă printr-o înțelegere amiabilă confirmată și de președintele clubului.

ADVERTISEMENT

Palmaresul lui Dan Petrescu în scurta perioadă petrecută în Turcia este unul negativ, cu 2 victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri, cu un total de 9 puncte în 8 meciuri disputate.

Demiterea lui Dan Petrescu de la Kayserispor nu miră pe toată lumea: ”A găsit ce a căutat”

Sorin Cârțu susține că plecarea lui Dan Petrescu de la Kayserispor nu este una surpinzătoare, iar formațiile din Turcia reprezintă un pas imprevizibil în cariera unui antrenor: “Am citit și eu niște știri prin ziare.

ADVERTISEMENT

Nu știu ce să spun. Pe mine m-a mirat alegerea lui. Era de știut ce înseamnă Kayseri în fotbalul turcesc, că e o echipă fluctuantă și ca stare financiară și ca rezultate. Pe mine m-a mirat că a ales această echipă. A găsit ceea ce și-a căutat. Plătește pentru alegerea lui. Era ceva care mocnea cred de mai mult timp”, a declarat Sorin Cârțu pentru Pro X.

Cu 9 puncte acumulate în mandantul lui Petrescu, Kayserispor este pe locul 16 în campionatul Turciei, la doar 1 punct peste locurile retrogradabile. Etapa următoare, Kayseri dă piept cu Rizespor, formație antrenată de Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT

Despărțirea lui Petrescu de Kayserispor s-a făcut printr-o înțelegere amiabilă

Președintele clubului a fost cel care a nunțat despărțirea dintre român și clubul turc, precizând că a fost făcută de comun acord: “Ne-am despărțit de comun acord cu Dan Petrescu”, a declarat Berna Gozbași.

Pe canalele media oficiale ale clubului Kayserispor s-a precizat și motivul din spatele deciziei: “Din motivele familiale ale antrenorului nostru, Dan Petrescu, ne-am separat de comun acord. Îi mulțumim lui și staff-ului săi și le dorim succes în viitoarele lor experiențe”.

ADVERTISEMENT

În cariera de antrenor Dan Petrescu a cucerit 7 trofee din care 5 în fotbalul intern, de 4 ori titlul în Liga 1 și o dată Supercupa României. Pe plan extern a cucerit Cupa Chinei în 2015 la Jiangsu și liga secundă din Rusia în 2010 cu Kuban Krasnodar.

ADVERTISEMENT