Sport

Demiterea lui Tomas Ryde, invalidată în şedinţa FRH? “Există şi această posibilitate! Vom vedea” Ce spune Dedu despre decizia suedezului de a da Federaţia în judecată. EXCLUSIV

15.01.2020 | 20:34
Demiterea lui Tomas Ryde, invalidată în şedinţa FRH?
Demiterea lui Tomas Ryde, invalidată în şedinţa FRH Există şi această posibilitate! Vom vedea Ce spune Dedu despre decizia suedezului de a da Federaţia în judecată. EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Tomas Ryde a fost demis de la cârma naţionalei României la începutul săptămânii trecute de către Comisia Tehnică întrunită să analizeze jocul României la Campionatul Mondial de handbal din Japonia. Însă, demiterea suedezului poate fi oficializată doar după votul Consiliului de Administraţie al FRH şi există şi posibilitatea de a fi invalidată. 

Demiterea lui Tomas Ryde, invalidată în şedinţa FRH? “Există şi posibilitatea să nu se voteze, dar nu cred aşa ceva”

Bogdan Burcea este propunerea Comisiei Tehnice pentru a deveni noul selecţioner al României, însă până la validarea noului selecţioner trebuie să se voteze demiterea lui Tomas Ryde, care va oficializa plecarea suedezului. Însă, odată cu această oficializare, Federaţia va trebui să îi plătească salariul selecţionerului până la finalul contractului, scadent în vară, după Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a declarat pentru FANATIK că există şi posibilitatea ca demiterea lui Tomas Ryde să fie invalidată, însă nu crede că aşa se va întâmpla: “Este adevărat că demiterea va fi oficializată după votul din Consiliul de Administraţie de joi. Există şi posibilitatea să nu se voteze, însă personal nu cred aşa ceva. Vom vedea”

Ne aflăm în față unui vădit abuz în care o comisie, fără atribuții în această direcție, îl demite pe antrenorul lotului național de senioare”

Tomas Ryde a dat Federaţia Română de Handbal în judecată şi a mandatat deja un avocat care să se ocupe de caz. Suedezul este de părere că a fost demis abuziv din funcţia de selecţioner al României: „Oficial, de aseară (n.r. 8 ianuarie), domnul Tomas Ryde, antrenorul lotului național de handbal feminin al României – recent demis, este clientul cabinetului meu.

ADVERTISEMENT

Onoarea de a lucra cu domnia sa, dar și mediatizarea acestei demiteri (o efervescență generată inclusiv de faptul că handbalul încă aduce performanțe reale țării noastre) nu mă împiedică să analizez la rece lucrurile, chiar dacă mandatul meu vizează acordarea de asistență și reprezentare juridică, în vederea corectării acestui derapaj.

Nu voi vorbi despre cei 37 de ani de antrenorat ai domniei sale și nici despre rezultatele obținute de-a lungul timpului care îl recomandă și îl vor recomandă mereu, ci despre modul abuziv în care a fost demis din funcția de antrenor al Echipei naționale de handbal a României, de către Subcomisia tehnică feminină de seniori care nu avea atribuții în acest sens.

Această subcomisie face parte din cadrul Comisiei Centrale Tehnico-Metodice care, printre alte atribuții, propune spre aprobare Consiliului de Administrație colectivele tehnice ale loturilor naționale de cadeți, juniori și tineret, precum și criteriile și profilul antrenorilor loturilor naționale de cadeți, juniori și iar tineret. Dar… domnul Ryde era antrenorul lotului de SENIOARE!

ADVERTISEMENT

Așadar, ne aflăm în față unui vădit abuz în care o comisie, fără atribuții în această direcție, îl demite pe antrenorul lotului național de senioare. Mă rog, continuând pe același raționament (injust și ineficient), știm deja că acest Consiliu de Administrație a fost un fel de moașă comunală ceva ani, având în vedere că în lipsa unei Comisii Centrale de Apel, într-o perioadă, apelurile erau judecate tot de Consiliul de Administrație. România… eternă și fascinantă, nu?!”, a comunicat avocatul Narcisa Ciobanu, cea care îl va reprezenta pe Ryde.

Ce spune Dedu despre decizia lui Ryde de a da în judecată Federaţia: “Nu ştiu prea multe despre această iniţiativă”

Alexandru Dedu a declarat pentru FANATIK că nu are destule date în acest moment pentru a comenta decizia suedezului: “În acest moment nu ştiu prea multe despre această iniţiativă a lui Tomas Ryde. O să vedem ce se întâmplă”, a fost răspunsul preşedintelui FRH pentru FANATIK.

Bogdan Burcea este omul ales de Comisia Tehnică a FRH pentru a conduce echipa României la turneul preolimpic de la Podgorica. Antrenorul lui SCM Craiova îşi va intra în pâine imediat după ce va fi votat în şedinţa Consiliului de Administraţie, care va avea loc joi, pe 16 ianuarie.

ADVERTISEMENT
  • 59 de ani are Tomas Ryde
  • 10.000 de euro pe lună a avut salariu Ryde la naţională

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE