Fotbal intern

Demolatorii din Bănie! Dennis Man și Olimpiu Moruțan, evoluție monstruoasă pe “Oblemenco”! Notele după Craiova-FCSB 0-2

18.12.2020 | 22:32
Demolatorii din Banie Dennis Man si Olimpiu Morutan evolutie monstruoasa pe Oblemenco Notele dupa CraiovaFCSB 02
ADVERTISEMENT

FCSB a dat recital pe terenul Universității Craiova în ultimul meci al etapei, scor 2-0. Dennis Man a marcat ambele goluri ale întâlnirii, roș-albaștrii având alte două bare plus câteva ocazii uriașe irosite de Olaru, Tănase, Coman sau Moruțan. 

Universitatea Craiova a existat doar în prima repriză. Ba chiar a ratat prima șansă mare a meciului prin Ivan Mamut. Însă, din minutul 39 de când a marcat Dennis Man primul gol, FCSB a pus stăpânire pe joc și și-a dominat autoritar adversara.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan, Dennis Man, Florinel Coman și Darius Olaru au fost demolatorii defensivei oltenilor în acest meci. De cealaltă parte singurul remarcat poate fi Mirko Pigliacelli, care a limitat proporțiile scorului cu câteva intervenții providențiale.

Demolatorii din Bănie! Jucătorii Universității Craiova, evoluție sub orice critică

Notele FANATIK după unul dintre cele mai disproporționate derby-uri U Craiova – FCSB din ultimii ani, deși scorul a fost doar 0-2. Însă dominarea roș-albaștrilor a fost una totală, iar Universitatea Craiova trebuie să facă schimbări majore dacă are pretenții de titlu.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova:

Mirko Pigliacelli – 7 – A luat gol la colțul scurt de la Dennis Man, dar era singur cu atacantul FCSB-ului. Nimic de făcut la golul doi, dar a evitat golul trei cu o intervenție foarte bună. A scos providențial la Florin Tănase în minutul 77. Cel mai bun om al oltenilor. A apărat în postură de 1 la 1 și cu Florinel Coman.

Ștefan Vlădoiu – 4 – Centrare excelentă la ocazia mare a lui Alexandru Cicâldău din minutul 37. Defensiv, a fost depășit de jucătorii FCSB-ului. Coman s-a distrat acolo.

ADVERTISEMENT

Mihai Bălașa – 4 – Destul de dur în intervenții. A stat greșit la offside la golul doi când l-a scos pe Dennis Man din afara jocului. Depășit complet, ca și colegii săi din defensivă.

Marius Constantin – 5 – Destul de sigur în prima parte. A interceptat câteva baloane periculoase. Însă în a doua repriză a devenit mult mai ezitant, fiind deseori depășit de jocul în viteză al adversarilor.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu – 4 – Modest în prima parte. Evoluție ezitantă și este omul care l-a scos din offside pe Dennis Man la faza primului gol. I-a permis și lui Florinel Coman să scape singur cu portarul. O evoluție extrem de modestă

Dan Nistor – 4 – Inexistent în acest meci. Nu a apărut cu nimic pozitiv în această confruntare.

Ovidiu Bic – 4 – Modest, chiar dacă a făcut risipă de efort. Nu a adus niciun plus în jocul ofensiv al gazdelor. A  căzut fizic și înota pe teren în repriza secundă. A fost schimbat în minutul 77.

Alexandru Cicâldău – 5 –  A tras periculos în minutul 34. A mai ratat o șansă uriașă trei minute mai târziu când a trimis cu capul peste poartă. A căzut în repriza secundă.

Renly Ofosu – 4 – A avut câteva curse în banda stângă, însă fără succes. S-a stins de tot în partea secundă, fiind înlocuit în minutul 70.

Ivan Mamut – 4 –  Șut foarte bun, respins foarte greu de Vlad. S-a stins după acea ocazie și până la final nu s-a mai remarcat cu nimic.

Ștefan Baiaram – 5 –  Și-a salvat echipa în minutul 11. A șutut în corner mingea care ar fi ajuns la Tănase în poziție periculoasă. A ieșit în minutul 30.

Au intrat pe parcurs:

Andrei Ivan (min. 30) – 4 – Prima acțiune a aripii de la Craiova a venit în minutul 51, dar șutul său a fost mult peste. Și cam atât până la final.

Cristi Bărbuț (min. 70) – 4 – Nu a adus niciu aport ofensiv de când a intrat.

Mihai Căpățână (min. 77) – A avut puțin timp la dispoziție să se remarce.

Vladimir Screciu (min. 77) – A jucat prea puțin pentru a se remarca.

Roș-albaștrii au făcut show! Man, Moruțan și Coman, cei mai buni jucători

FCSB: 

Andrei Vlad – 8 –  Providențial la șutul lui Ivan Mamut din minutul 21. 13 minute mai târziu a intervenit foarte bine la șutul lui Cicâldău. Echipa lui a pus stăpânire pe meci și nu a mai avut treabă până la final. Dar rămâne unul dintre remarcații meciului

Vali Crețu – 7 – Depășit la unele faze din defensivă care au permis oltenilor să fie periculoși. În partea secundă a jucat foarte bine.

Iulian Cristea – 8 – Sigur pe el. A respins ce a fost de respins. I-a blocat bine pe atacanții oltenilor.

Ovidiu Popescu – 7 – Nu a jucat pe postul său, dar s-a achitat bine de sarcini în centrul defensivei.

Ionuț Panțîru – 6 – A ținut bine banda stângă, Ofosu l-a depășit o singură dată. Haotic în unele intervenții. A ieșit la pauză.

Darius Olaru – 8 – A ținut bine mijlocul terenului și a făcut risipă de energie. A ieșit la rampă în minutul 62 când șutul său a fost în bară. Trei minute mai târziu a trimis din nou în bară, din unghi.

Gabriel Simion – 7 – A fost omul care a cărat pianul. Nu s-a văzut mult în joc, dar a ținut bine mijlocul terenului. S-a achitat bine de sarcini în cele 63 de minute jucate.

Olimpiu Moruțan – 9 – Pasă foarte bună pentru Dennis Man în minutul 13, care avea să anunțe assistul luminos din minutul 55 pentru golul doi al lui Dennis Man. Unul dintre cei mai periculoși oameni de pe teren. A creat mereu pericol. O evoluție demnă de echipa națională mare.

Dennis Man – 9 – A tras în minutul 13 primul șut pe spațiul porții lui Pigliacelli. A deschis scorul în minutul 40 după ce a dejucat perfect jocul la offside al oltenilor. La golul doi a stat din nou perfect, fiind scos de Bălașa din offside. Foarte sigur pe el în duelul 1 la 1 cu Piglia. Nu a iertat. Aproape de hattrick în minutul 64, dar a scos Pigliacelli. Evoluție de excepție a atacantului.

Florin Tănase – 7 – Încă nu are ritmul de joc al colegilor săi. Cumva normal, în condițiile în care revine după o accidentare. A avut câteva pase foarte bune. A ratat o șansă uriașă în minutul 77 când Pigliacelli a fost providențial. A ieșit cu 10 minute înainte de final

Florinel Coman – 9 – Pasă de gol foarte inspirată. L-a lăsat pe Dennis Man singur cu Pigliacelli. A ratat o șansă uriașă în final de meci. Pigliacelli a apărat în postură de 1 la 1. A jucat excelent după perioada de pauză.

Au intrat pe parcurs:

Marius Briceag (min. 46) – 7 – Mai sigur decât Panțîru, a intrat și în câteva combinații foarte bine.

Ovidiu Perianu (min. 63) – 7 – A ținut bine centrul terenului, chiar dacă nu a apărut la finalizare.

Octavian Popescu (min. 82) – A avut câteva acțiuni în cele câteva minute jucate.

Alexandru Buziuc (min. 82) – Nu s-a văzut în cele 8 minute.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi: 2,10 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT