ADVERTISEMENT
Fotbal international

Denis Alibec a fost pe lista lui Cosmin Contra pentru meciul cu Spania! Selecționerul a explicat situația lui Budescu: ”Este mereu în vederile noastre”

Autori: Traian Terzian, Valeriu Tache | 02.10.2019 | 13:08
Denis Alibec a fost pe lista selecționerului Cosmin Contra pentru meciurile cu Spania și Malta din preliminariile Euro 2020

Atacantul echipei Astra Giurgiu, Denis Alibec a fost pe lista selecționerului Cosmin Contra pentru meciurile cu Spania și Malta din preliminariile Campionatului European din 2020. Tehnicianul a dezvăluit că pentru viitor are în vedere trei jucători de la formația pregătită de Dan Alexa și a explicat care sunt condițiile pentru ca mijlocașul Constantin Budescu saă revină printre ”tricolori”.

ADVERTISEMENT
  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,87 este cota pentru ”oaspeții nu marchează” la meciul Austria – Israel. Vezi aici toate cotele!

Denis Alibec a fost pe lista lui Cosmin Contra pentru meciul cu Spania

Cosmin Contra a dezvăluit că Denis Alibec se afla pe lista sa de convocări pentru meciurile cu Spania și Malta și a explicat de ce atacantul nu a mai ajuns la lot: ”Cu Alibec am vorbit după meciul cu FCSB şi singurul lucru pe care i l-am transmis a fost că îmi doresc să nu se accidenteze. Din păcate, exact asta s-a întâmplat cu 10 zile înainte să anunţ lotul”.

ADVERTISEMENT

”Mai e şi Tamaş de la Astra, și Budescu, toţi pot fi soluţii pentru echipa naţională. Nu putem să luăm un jucător doar pentru evoluţia într-un singur meci. Trebuie văzută evoluţia lui Budescu după mai multe etape. Trebuie să aibă un parcurs mai îndelungat cu evoluţii bune. Prin calităţile lui el este un jucător care mereu este în vederile noastre”, a mai spus selecționerul la Pro X.

Constantin Budescu în timpul unui antrenament la echipa națională a României

”Îmi e ușor să-l aduc din America și să-l folosesc doar 20 de minute”

Cosmin Contra a lăsat să se înțeleagă că Alexandru Mitriță ar putea fi în lot pentru întâlnirile cu Insulele Feroe și Norvegia: ”După evoluția lui din înfrângerea cu Suedia am luat decizia să nu joace cu Feroe. I-am spus și lui motivele și și-a dat seama că am dreptate. Nu este niciun conflict între Ionel Gane și el.  Îmi e ușor să-l aduc din America, să-l pun să zboare 14-15 ore, să stea 7 zile la lot și să-l folosesc doar 20 de minute. Acum, că acțiunea durează 10 zile și al doilea meci e cu Norvegia, poate-l chem. Vom vedea dacă Mitriță va fi în lot”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, selecționerul a explicat absența din lot a lui Gheorghe Grozav, unul dintre jucătorii săi preferați: ”De ce să nu insist cu Gicu Grozav? El e un jucător care a avut parte de o presă negativă, indiferent de ce a făcut. Acum nu mai e pe listă pentru că am ales un alt tip de jucători pentru aceste meciuri. Gicu a fost golgheter în Ungaria și nu pot trece cu vederea un jucător care marchează. El putea juca și-n sistemele pe care le-am ales pentru aceste meciuri, dar am decis să mizez pe alții”.

Selecționerul Cosmin Contra a lăsat să se înțeleagă că ar putea pleca de la echipa națională dacă ”tricolorii” nu vor prinde unul din primele două locuri în grupa din preliminariile pentru Euro 2020.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!