Denis Alibec a renăscut sub bagheta lui Dan Petrescu! Antrenorul visa să îl aibă și la CFR Cluj

SPECIAL FANATIK
Marian Popovici   
în SuperLiga Turciei
19/01/2021, 18:05
Denis Alibec a renăscut sub bagheta lui Dan Petrescu! Antrenorul visa să îl aibă și la CFR Cluj SPECIAL FANATIK
Denis Alibec a renăscut sub bagheta lui Dan Petrescu! Antrenorul visa să îl aibă și la CFR Cluj.

Denis Alibec a renăscut sub comanda lui Dan Petrescu. La doar al doilea meci al lui SuperDan la Kayserispor, atacantul român a marcat o “dublă” în victoria obținută în fața campioanei en-titre, Istanbul Bașakșehir, scor 2-0

Din luna octombrie, de când a fost transferat, și până la venirea lui Dan Petrescu, atacantul român a marcat o singură dată pentru Kayserispor, în victoria obținută pe data de 4 noiembrie împotriva lui Yomrispor, cu 5-0.

În Superliga turcă, evoluțiile lui Denis Alibec au fost șterse și în 10 meciuri disputate în campionat nu a reușit să marcheze niciodată. Venirea lui Dan Petrescu a coincis cu renașterea lui Alibec, care a spart gheața și în Superliga turcă, la nici o săptămână după numirea lui Dan Petrescu.

Denis Alibec a renăscut sub bagheta lui Dan Petrescu! Primele goluri în Superligă

De altfel, antrenorul român a declarat în repetate rânduri că îl apreciază mult pe Denis Alibec pe care îl consideră cel mai bun atacant din România. El nu a ascuns faptul că l-ar fi dorit la CFR Cluj, chiar înainte ca atacantul să semneze cu cei de la Kayserispor:

„Am înțeles că Alibec va merge în Turcia. Dacă ar veni la CFR Cluj, cel mai fericit antrenor ar fi Dan Petrescu, iar cel mai fericit jucător ar fi Denis Alibec. Sunt convins că ar ajunge departe cu mine. Dar nu cred că avem banii necesari să-l luăm”, a spus Dan Petrescu în vara anului trecut.

Prestațiile lui Alibec s-au lăsat așteptate! A fost infectat și cu noul coronavirus

Până la urmă, Denis Alibec a semnat cu cei de la Kayserispor, mutare anunțată în exclusivitate de publicația noastră. Turcii au dat 900.000 de euro pentru transferul atacantului de la Astra Giurgiu, iar fotbalistul câștigă un salariu stagional de 700.000 de euro.

Însă, prestațiile atacantului român s-au lăsat așteptate. Acomodarea a durat mult, a fost infectat și cu noul coronavirus și nu a reușit să înscrie deloc în campionat, în condițiile în care echipa se scufunda din ce în ce mai mult în clasament.

Turcii, laude la adresa lui Alibec și Dan Petrescu: “A ie;it la rampă când echipa a avut nevoie”

Dan Petrescu a reușit să îl resusciteze pe atacantul român, iar asta s-a văzut în confruntarea cu Istanbul Bașakșehir, campioana en-titre a Turciei. Denis Alibec a marcat primele sale goluri în campionat și turcii au uitat deja prestațiile modeste din ultimele luni:

“Kayserispor a reușit să treacă peste un adversar mult mai puternic și s-a impus cu 2-0. În urma acestui succes cu Bașakșehir, Kayserispor a obținut trei puncte uriașe. Denis Alibec a marcat ambele goluri și a securizat victoria echipei sale. Kayserispor a ajuns acum la trei victorii în ultimele patru etape și are 19 puncte în clasament. Bașakșehir rămâne cu 23 de puncte”, scriu turcii de la Fotomac.

Turcii de la Fanatik remarcă ieșirea la rampă într-un moment în care Kayserispor aveamare nevoie de puncte: “Denis Alibec a reușit să marcheze două goluri și Kayserispor a trecut de Bașakșehir. Cu acest succes, Kayserispor a obținut trei puncte importante și a ieșit pentru moment din zona retrogradării. Noul antrenor, Dan Petrescu, a obținut prima sa victorie. Denis Alibec s-a accidentat după al doilea gol, însă a ieșit la rampă când echipa a avut nevoie de el”.

Pentru Kayserispor urmează un meci foarte important cu unul dintre granzii Turciei, Fenerbahce, meci programat pe 25 ianuarie. Cu acest succes, Kayserispor a ieșit momentan din zona retrogradării.

„Sper să nu fie în aceeaşi formă ca la ultimul meci. Dacă Alibec e la maximum, toţi ştim că poate să fie cel mai bun vârf din România. Nu numai din campionatul nostru, cel mai bun vârf român”, Dan Petrescu înainte de un meci FCSB – CFR Cluj, în 2018

  • 30 de ani are Denis Alibec
  • 3 goluri a marcat Alibec pentru Kayserispor în acest sezon
Închide ×