Sport

Decizie radicală luată de CFR Cluj cu Denis Alibec, jucătorul plătit de campioană cu 370.000 de euro. Exclusiv

Denis Alibec trebuie să plece de la CFR Cluj în această pauză de iarnă pentru că nu mai are nicio șansă cu Dan Petrescu. Dacă nu se transferă, în primăvară va juca în meciuri cu Băile Felix sau Șomcuta Mare, în Liga 3!
07.01.2022 | 20:29
Decizie radicala luata de CFR Cluj cu Denis Alibec jucatorul platit de campioana cu 370000 de euro Exclusiv
Denis Alibec are o singură salvare pentru a juca fotbal profesionist în primăvară: să plece de la CFR Cluj, unde nu mai e dorit de Dan Petrescu
ADVERTISEMENT

Denis Alibec, 31 de ani, a fost lăsat în afara lotului pe care CFR Cluj l-a deplasat în Spania, la Oliva Nova, pentru cantonamentul dinaintea reluării campionatului. Șansele ca atacantul să fie reprimit de Dan Petrescu la prima echipă tind spre zero!

Denis Alibec e obligat să plece de la CFR Cluj! Altfel va juca în primăvară doar la echipa secundă, în Liga a 3-a, cu Șomcuta Mare sau Băile Felix!

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate lista de jucători pe care Dan Petrescu a întocmit-o chiar a doua zi după meciul cu FC Argeș. Este vorba despre fotbaliștii la care „Bursucul” s-a decis să renunțe pentru partea a doua a campionatului.

ADVERTISEMENT

A surprins oarecum prezența pe listă a lui Denis Alibec, jucător plătit de CFR Cluj cu 370.000 de euro pentru cele 11 luni în care a fost împrumutat de la Kayserispor. Dar informația a fost confirmată la revenirea echipei din vacanță.

Pe 5 ianuarie, chiar de ziua lui (!!!), Denis Alibec a fost anunțat de Dan Petrescu că nu va fi luat în cantonament și poate să-și caute echipă. Mai mult, FANATIK a aflat ce le-a transmis Petrescu șefilor de la CFR.

ADVERTISEMENT

Cine nu-și găsește echipă dintre cei de pe listă vor merge la echipa a doua în primăvară! Nu mai au ce căuta la antrenamentele mele”, a sunat mesajul fără echivoc al tehnicianului.

Este o lovitură foarte mare pentru Denis Alibec, nevoit să-și găsească neapărat o altă formație în partea a doua a sezonului. Altfel va fi nevoit să joace la CFR Cluj II, în liga a treia, contra unor formații ca Lotux Băile Felix sau Progresul Șomcuta Mare! Și va fi obligat să joace pentru a-și justifica salariul de mega-vedetă!

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu pare acoperit în compartimentul ofensiv, unde tocmai a fost adus și Sergiu Buș. În ciuda problemelor „la zi” ale lui Omrani cu Covidul, dezvăluite exclusiv de site-ul nostru, „Bursucul” îi mai are în atac pe Debeljuh, Costache și Sacko. Alibec poate fi aruncat peste bord!

Șansa lui Denis Alibec s-ar putea numi încă o dată Marius Șumudică, aflat într-o situația disperată la Malatyaspor

În acest moment, apropiații lui Denis Alibec dezvăluie pentru FANATIK că atacantul nu are nicio propunere clară de transfer. Există însă ceva semnale din Turcia, el fiind sub contract cu Kayserispor.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, aflat într-o situație disperată la Malatyaspor, ultimul loc în Superliga turcă, le-a cerut șefilor să facă eforturi pentru Alibec. Ar fi încă o șansă pe care Denis ar primi-o din partea tehnicianului cu care a dat cel mai bun randament al său în carieră, devenind campioni cu Astra Giurgiu în 2016.

Șumudică și Alibec au colaborat foarte bine și la începutul sezonului, la CFR Cluj. De fapt, în cele 6 etape de Liga 1 în care a fost antrenor la CFR, Șumudică a fost ajutat de Alibec, încă nepregătit, cu golul victoriei la 1-0 cu Chindia!

Jonathan Rodriguez e dorit de Rapid, Fofana decide după Cupa Africii, Tahiri a plecat deja la Heerenveen, iar Denis Rusu se îndreaptă spre Mioveni

Sunt unii jucători de pe lista neagră a lui Dan Petrescu care și-au rezolvat deja situația și au plecat de la CFR. Este vorba despre Denis Ciobotariu, care a ajuns sub comanda tatălui său la Voluntari, dar și de Enes Tahiri, care s-a întors în Olanda, la Heerenveen.

Sunt interesante direcțiile spre care s-ar îndrepta și alții de pe listă. Din informațiile FANATIK, Jonathan Rodriguez este dorit de cei de la Rapid. Apoi Guessouma Fofana participă în aceste zile la Cupa Africii, cu Mauritania, mijlocașul sperând să aibă evoluții bune acolo și să-și găsească mai ușor echipă.

Butean nu are nicio soluție de plecare care să-i convină în acest moment, astfel că spectrul ligii a treia, la CFR II, este tot mai evident pentru el. Pentru tânărul Denis Rusu șansele de a fi împrumutat, chiar la o echipă de primă divizie, sunt destul de mari. FANATIK a aflat că Rusu este aproape de o mutare la CS Mioveni pentru partea a doua a sezonului.

De asemenea, Dan Petrescu nu se va baza în primăvară nici pe favoritul său, Emmanuel Culio, dar această pierdere este independentă de voința antrenorului. Culio l-a anunțat că nu mai revine la CFR, că rămâne alături de familie în Argentina. În aceste condiții, Petrescu s-a mișcat repede și l-a readus la echipă pe Cătălin Itu, ce fusese împrumutat la Dinamo în toamnă.

  • 1,2 milioane de euro este cota actuală a lui Denis Alibec, în scădere continuă de un an și jumătate
  • 2 goluri, un asist și 3 „galbene” este bilanțul lui Alibec în 21 de meciuri jucate la CFR Cluj în toate competițiile. A marcat cu Chindia și cu FCSB
ADVERTISEMENT