Sport

Denis Alibec, criticat după amicalul cu Anglia: ”Fotbalul e un joc pentru bărbaţi”

Atacantul Denis Alibec a avut o evoluție sub așteptări în meciul cu Anglia, iar acest lucru i-a adus critici din partea lui Ionel Ganea.
07.06.2021 | 15:27
Denis Alibec criticat dupa amicalul cu Anglia Fotbalul e un joc pentru barbati
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au fost învinși, scor 0-1, la Middlesbrough după un penalty transformat de Marcus Rashford și au ajuns la patru eșecuri consecutive.

Selecționerul Mirel Rădoi a fost din nou pus la zid pentru modul în care a abordat această întâlnire și în special faptul că l-a debutat pe fundașul dreapta Tiberiu Căpușă, cel care a comis penalty-ul la numai un minut după ce a intrat pe teren.

ADVERTISEMENT

Prestația modestă din amicalul cu Anglia i-a adus critici lui Denis Alibec

Însă, de criticile foștilor mari fotbaliști nu a scăpat nici atacantul Denis Alibec, cel care a făcut un joc slab în amicalul cu Anglia. Ionel Ganea a ținut să-i dea trei sfaturi jucătorului de la Kayserispor.

”În primul rând, fotbalul e un joc pentru bărbaţi sau bărbătesc. Eu, personal, aveam nişte obiective, să nu dea adversarul cu mine pe jos, nu conta că avea 2 metri, un metru 90. În calitate de atacant, trebuie să lupţi.

ADVERTISEMENT

Trebuie să lupţi pentru tine, pentru echipă. Denis Alibec trebuie să îndeplinească nişte cerinţe. Trebuie să fii pregătit când ajungi la naţională, să joci de plăcere”, a declarat Ganea la Look Sport.

Alibec a revenit după o accidentare gravă

Fostul atacant al naționalei României este nemulțumit de faptul că Denis Alibec nu marchează foarte mult sub ”tricolor” și crede că acesta trebuie să-și fixere singur niște obiective.

ADVERTISEMENT

”În al doilea rând, trebuie să joci pentru România, pentru culori, pentru familie. În al treilea rând, trebuie să marchezi. Trebuie să ai reuşite. Trebuie să ai nişte obiective. Nu contează cu cine joci”, a spus Ionel Ganea.

Denis Alibec a revenit la națională pentru dubla cu Georgia și Anglia, după ce a lipsit trei luni de pe gazon în acest sezon în urma unei accidentări suferite în partida Kayserispor – Istanbul Bașakșehir (2-0) din campionatul turc.

ADVERTISEMENT

Rădoi a explicat de ce l-a înlocuit pe Sorescu

Fostul internațional Ilie Dumitrescu a tras concluziile după înfrângerea cu 1-0 împotriva Angliei. Acesta a găsit o explicație foarte simplă pentru eșecul ”tricolorilor”, care au pierdut duelurile directe cu adversarii, ceea ce la final a făcut diferența.

Ilie Dumitrescu a fost încântat de jocul naționalei României contra Angliei, chiar dacă am pierdut cu 1-0, în urma penalty-ului provocat de debutantul Tiberiu Căpușă. Înfrângerea de la Middlesbrough reprezintă prima suferită de România pe tărâm englezesc.

Mirel Rădoi a explicat înlocuirea lui Deian Sorescu cu Tiberiu Căpușă, fundașul de 23 de ani al celor de la Chindia Târgoviște, sub formă de împrumut de la Viitorul Constanța. Selecționerul a motivat înlocuirea dinamovistului prin prisma obososelii, Sorescu fiind integralist în partida din urmă cu trei zile cu Georgia.

ADVERTISEMENT