Fotbal intern

Denis Alibec, cucerit de Mirel Rădoi. Cum l-a impresionat selecționerul

10.09.2020 | 14:43
Denis Alibec cucerit de Mirel Radoi Cum la impresionat selectionerul
ADVERTISEMENT

Denis Alibec, cucerit de Mirel Rădoi. Unul dintre cei mai capricioși fotbaliști români a devenit fan al selecționerului naționalei încă de la primele antrenamente sub comanda fostului căpitan al Stelei. Ajuns la 29 de ani, vârful Astrei Giurgiu a adoptat o atitudine exemplară la echipa națională după ce a început să colaboreze cu Rădoi.

Alibec a fost printre cei mai buni tricolori în victoria 3-2 de pe terenul Austriei și chiar a reușit să deschidă scorul la Klagenfurt. A fost primul gol înscris de Alibec pentru România, după nu mai puțin de patru ani, iar reușita a fost cu atât mai specială cu cât a venit după ce atacantul a fost aspru criticat de Ciprian Marica.

ADVERTISEMENT

Jocul fotbalistului de la Astra Giurgiu nu a impresionat în partida contra Irlandei de Nord (1-1), însă Rădoi a continuat să îi dea încredere și l-a titularizat și împotriva Austriei. Alibec nu a dezamăgit și a fost printre cei mai lăudați jucători după victoria din a doua partidă din grupa de UEFA Nations League.

Denis Alibec, cucerit de Mirel Rădoi. Ce s-a întâmplat la primul antrenament cu noul selecționer

Denis Alibec a debutat la națională în toamna anului 2015, când selecționer era Anghel Iordănescu. Fostul fotbalist de la FCSB a fost, însă, utilizat foarte puțin înainte de venirea lui Mirel Rădoi. În cele 11 meciuri jucate pentru prima reprezentativă înainte ca actualul selecționer să vină la echipa națională, doar cinci apariții au avut loc în partide oficiale.

ADVERTISEMENT

De când a venit Rădoi, Alibec a fost titular atât împotriva Irlandei de Nord, cât și contra Austriei, în două partide foarte importante din grupa de UEFA Nations League. Vârful a impresionat pe toată lumea prin implicarea sa în joc și se pare că motivul pentru care a evoluat atât de bine este reprezentat de relația bună pe care o are cu noul selecționer.

„Mister ne-a încântat încă de la primul antrenament împreună. Pentru că ne-a transmis că vrea să arătăm ca o echipă, să atacăm, să arătăm că suntem fotbaliști, nu să băgăm topoare. Este un antrenor foarte corect, a dat multora șansa să joace, ați văzut că a rotit mulți jucători

ADVERTISEMENT

E un tip de grup, genul de antrenor care știe ce vrea și cum să transmită asta, care vrea să jucăm un fotbal ofensiv, agresiv. În legătură cu acea fază de care îmi spuneați, a fost normal să fac asta, să încerc să îmi ajut colegul, echipa. Asta și pentru că Mister a știut să ne trezească, să ne dăm seama că jucăm pentru tricoul galben al naționalei.

Ne-a făcut să înțelegem că, până la urmă, să joci pentru națională este cea mai mare realizare pentru orice fotbalist, dincolo de transferuri sau de medalii. Iar asta ne-a transmis încă din prima clipă”, a declarat Alibec pentru Gazeta Sporturilor.

ADVERTISEMENT

Golul lui Alibec din partida contra Austriei a fost prima reușită a atacantului în tricoul naționalei, într-o partidă oficială. Vârful Astrei a mai înscris pentru România în amicalul pierdut la Torino cu 3-4 în fața Ucrainei, în 2016.

Atacantul l-a lăudat pe Mirel Rădoi chiar și mamei sale

Faptul că Denis Alibec a fost cucerit de Mirel Rădoi a surprins-o și pe mama atacantului, Emilia Stroe, care a dezvăluit pentru aceeași sursă cum fiul ei a contactat-o după primele antrenamente desfășurate sub comanda selecționerului, arătându-se absolut încântat de modul de lucru al acestuia.

„Mi-a dat telefon și, fără să îl întreb eu nimic, a început să îmi zică, entuziasmat: „Mamă, să vezi cum e Mister, e superprofi! E așa de corect, eu n-am mai văzut pe cineva ca el. N-a fost un moment să ia pe cineva deoparte să vorbească separat cu el.

Nu, totul se vorbește în grup, de față cu toți. Nu mai sunt bisericuțe, nu vezi ruptura dintre cei tineri și cei experimentați, arătăm așa cum trebuie să fie o echipă națională. Discuțiile individuale sunt numai când i spune fiecăruia ce sarcini de joc are.

Când vezi un om așa de dedicat, de mișto, e normal să dai tot ce ai”. Iar asta mi-o zicea înainte să știe dacă va juca sau nu”, a spus Emilia Stroe.

Pentru echipa națională a României urmează partida din data de 8 octombrie, contra Islandei. Acesta este cel mai important examen pentru Mirel Rădoi de când a fost numit selecționer, pentru că meciul reprezintă primul baraj pentru calificarea la Euro 2020. Dacă trece de Islanda, România mai are de disputat încă un baraj, care se va disputa în data de 12 noiembrie împotriva câștigătoarei duelului dintre Bulgaria și Ungaria.

ADVERTISEMENT