Fotbal intern

Alibec cu „de toate” la debut: gol, eliminare şi semipareză!

Denis Alibec, care are şanse mari să fie titular duminică seară contra CFR-ului, a jucat primul său meci pentru FCSB tocmai în Gruia. A fost atunci, pe 5 februarie 2017, şi înger, şi demon pentru echipa lui Gigi Becali.
17.03.2018 | 15:31
Alibec cu de toate la debut gol eliminare si semipareza

Pe 12 octombrie 2016, Gigi Becali anunţa cu mare satisfacţie că „Alibec este jucătorul Stelei, contra sumei de 1,7 milioane de euro, fără TVA. Adică, ne costă 2.040.000 de euro. A semnat şi Alibec, a semnat toată lumea, inclusiv cei de la Astra. Alibec va veni la noi din iarnă, iar până atunci va continua la Astra”. CITEŞTE AICI TOATE INFORMAŢIILE DE ULTIMA ORĂ DIN TABĂRA STELEI, LIVE VIDEO VEZI MECIUL ONLINE ŞI TOATE FAZELE VIDEO

A venit pauza competiţională, a venit Anul Nou, a venit data de 5 ianuarie când Denis a împlinit 26 de ani, au venit pregătirile cu noua sa echipă, a venit şi primul meci din 2017. Era 5 februarie şi sezonul de „primăvară” (?!) debuta cu un prim meci tare. CFR Cluj – FCSB în Gruia. Era etapa 22, CFR Cluj era pe locul 5, cu 36 de puncte, cu două mai puţine decât CS U Craiova şi cu 4 mai multe decât Dinamo. FCSB era pe locul 2, cu 40 de puncte, două sub liderul Viitorul şi 3 peste Gaz Metan Mediaş (!).

Denis Alibec, de la gol la eliminare la debutul pentru FCSB, cu CFR

Debut lui Denis Alibec la noua sa echipă avea să înceapă ca un vis şi se termina cu un coşmar. Să ne întoarcem pe 5 februarie 2017 şi să o luăm pas cu pas. Mai întâi să amintim că avea să fie primul meci urmărit la faţa locului, alături de preşedintele Iuliu Mureşan, de noul patron al CFR-ului, Vasile Marian Băgăcean (43 de ani). De prtea cealaltă, Gigi Becali alegea să… protesteze alături de manifestanţii din Piaţa Victoriei şi nu făcea deplasrea la Cluj! 11.869 spectatori anunţau gazdele la pauză. Dar să refacem, pe scurt, „filmul” partidei.

Minutul 3: Jakolis scapă singur cu Mincă, lateral dreapta, dar portarul CFR-ului salvează senzaţional!

Minutul 5: Achim îl lansează pe acelaşi Jakolis, croatul îl depăşeşte pe Mincă în interiorul careului, trimite spre poarta goală, însă Deac, şi el la primul meci pentru CFR după doi ani în Kazahstan, la FC Aktobe şi FC Tobol, apare ca din pământ şi rezolvă cu cap, şi la propriu, şi la figurat, a doua mare ocazie de gol a oaspeţilor în doar două minute!

Minutul 14: Alibec preia în careu şi este dezechilibrat de Camora! Penalty! Execută tot el, Mincă ghiceşte colţul, însă nu poate opri mingea şi Alibec marchează primul său gol într-un meci oficial pentru FCSB! Era al patrulea gol marcat de atacantul de 26 de ani în sezonul 2016-2017, în Liga 1, după cele 3 înscrise înainte de pauza de iarnă pentru Astra.

Minutul 32: Arbitru Adrian Cojocaru vede fault la un due Achim – Larie în careul bucureştean şi acordă penalty pentru CFR. Reluările aveau să arate că a fost doar o contră între cei doi, decizia „centralului” fiind eronată. Bate Nascimento, Niţă apără şi refuză egalarea!

Minutul 36: Alibec este avertizat de arbitrul Adrian Cojocaru pentru proteste.

Minutul 43: La vreo 35 de metri de poarta clujeană, Alibec încearcă o trecere prin dribling, cade, dar se ridică rapid fără se ceară fault, numai că „centralului” Adrian Cojocaru i se pare simulare, îi dă „galben” şi îl elimină după două avertismnte în 7 minute! Eliminarea sa a stârnit proteste vehemente în tabăra „roş-albaştrilor”, dar nu schimbă cu nimic decizia arbitrului.

Minutul 44: De Amorim este îmbrâncit clar în careu de Sorsa, fără ca fotbalistul CFR-ului să aiba vreo treabă cu mingea. Penalty clar, arbitrul Cojocaru nu fluieră nimic.

Minutul 45: Încă o şansă uriaşă de gol pentru Jakolis, care trece de Mincă, trimite din unghi, lateral stânga, dar un fundaş de la CFR respinge în ultimul moment!

Minutul 49: Enache, tocmai intrat în locul lui Jakolis, ratează şi el o mare ocazie: şut din prima după o pasă de la Achim, razant cu transversala.

Minutul 58: Deac înscrie la primul meci după revenirea în Liga 1: şut blocat de Momcilovic, mingea sare tot la clujean şi al doilea şut al acestuia aduce egalarea.

Minutul 60: Deac cade în careu şi cere penalty, Cojocaru îi dă „galben” pentru simulare.

Minutul 71: Deac este eliminat, la fel ca şi Alibec, după două „galbene” luate în doar 11 minute! Ambii au dat gol şi au fost eliminaţi!

Minutul 89: Momcilovic primeşte de la Gnohere în careu, faţă în faţă cu Mincă, dar portarul CFR-ului se aruncă la picioarele lui şi salvează punctul!

S-a terminat 1-1, FCSB rămânea pe 2, cu 41 de puncte, 4 sub Viitorul (2-1 cu Dinamo în „Ştefan cel Mare”) şi unul peste CS U Craiova (5-0 cu FC Voluntari la Turnu Severin). CFR făcea 37 de puncte şi rămânea pe 5, mărind, însă, ecartul faţă de Dinamo la 5 puncte.

A făcut semipareză de nervi!

Ca o concluzie, se poate spune că Denis Alibec a fost cel mai bun jucător al FCSB-ului în prima repriză, a scos şi a transformat un penalty, dar a plătit pentru gesturile sale copilăreşti, care i-au făcut atâta rău în carieră. După mult timp de la acel meci avea să se afle, chiar de la mama sa, că în noaptea următoare, din cauza nervilor exacerbaţi la maxim, Denis făcea o semipareză cu care avea să joace, incredibil, tot sezonul, până în vara lui 2017!

„A avut jumătate de faţă strâmbă, după meciul cu CFR de anul trecut, când a fost eliminat, când a luat roşu. A doua zi, la 5 dimineaţa, avea faţa strâmbă. La 6 a ajuns la Spitalul Militar. Are zile când se spală pe faţă şi se apleacă şi nu mai poate de durere. Foarte mulţi spun că se dă lovit, dar nu ştiu că a jucat în tot play-off-ul cu semipareză (n.a. – este vorba de play-off-ul de anul trecut). Lua 12 pastile înainte de meci, dar de multe ori nu le mai lua, pentru că dădeau somnolenţă. Un jucător cu semipareză cum nu joacă pentru echipă?” – Emilia Stroe, mama lui Denis Alibec

„Pe de o parte sunt bucuros pentru că am marcat, pe de altă parte sunt trist pentru că am luat cartonaş roşu. Nu o meritam! La primul cartonaş arbitrul Cojocaru a dat un fault, nici măcar nu l-am atins pe Larie. Când am văzut că a dat fault, mi-am pus mâinile în cap şi mi-a dat galben. La al doilea galben, eu nu am cerut fault şi m-am ridicat imediat. Nu înţeleg de ce mi-a mai dat galben! A făcut praf meciul arbitrul Cojocaru!” – Denis Alibec după meciul din 5 februarie 2017

3 egaluri în 4 „directe” s-au înregistrat de la meciul din 5 februarie 2017 între CFR Cluj şi FCSB, plus o victorie „roş-albastră”, 2-0 pe „Arena Naţională”, în primul meci din acel play-off

12 goluri şi 9 pase de gol a dat Denis Alibec în cele 36 de meciuri jucate pentru FCSB