Fotbal intern

Denis Alibec, „fiert“ să plece de la Astra: „Chiar îmi doresc asta, dar să fie și patronul mulțumit“

16.08.2020 | 20:58
Denis Alibec fiert sa plece de la Astra Chiar imi doresc asta dar sa fie si patronul multumit
ADVERTISEMENT

Denis Alibec este unul dintre cei mai talentaţi atacanţi din Casa Pariurilor Liga 1, iar Marius Şumudică, antrenorul care a avut un sezon excelent cu Gaziantep, îl vrea în Turcia.

Denis Alibec şi Marius Şumudică au colaborat foarte bine şi în perioada în care au lucrat împreună la Astra şi au câştigat campionatul în 2016.

ADVERTISEMENT

Oferta turcilor pentru atacantul Astrei este de 800.000 de euro, la care se adaugă şi un procent de 30% dintr-un viitor transfer, a dezvăluit Şumudică.

Denis Alibec: „Eu îmi doresc să lucrez din nou cu Şumudică“

Denis Alibec şi-ar dori să părăsească România pentru o aventură în Turcia, dar depinde de pretenţiile financiare ale patronului Ioan Niculae.

ADVERTISEMENT

„Chiar îmi doresc să plec. Am vorbit cu domnul Niculae. Poate vor mai veni oferte. Acum asteptăm… Să fie mulţumit şi el, şi eu. Abia a început perioada de transferuri.

Eu îmi doresc să lucrez din nou cu Şumudică, dar dacă nu e mulţumit domnul Niculae… Nu ştiu sumele de transfer, am vorbit doar de salariul meu“, a declarat Denis Alibec la Digisport. Apoi a completat amuzat că „se putea şi mai mult“ în cazul remuneraţiei sale.

ADVERTISEMENT

„Eu nu-s dator cu nimic faţa de Astra. Oferta de la Gaziantep e apropiată de ce a plătit domnul Niculae pe mine când m-a luat de la FCSB“.

Denis Alibec: „Aş putea face faţă în Turcia“

Atacantul a dezvăluit că unul dintre motivele pentru care şi-ar dori o schimbare de peisaj ar fi acela că îi este din ce în ce mai greu să evolueze în campionatul intern, pentru că toţi antrenorii şi fundaşii ştiu cum să îl blocheze. Dar în Turcia i-ar fi mai uşor.

ADVERTISEMENT

„În Liga 1 mă ştiu toţi, nu mai pot să îmi fac jocul. Toţi fundaşii ştiu ce trebuie să facă împotriva mea. Dar la 30 de ani nu prea mai pot să mă schimb. Aş putea face faţă în Turcia. Sper să fiu convocat şi la naţională“, a mai spus Alibec.

Denis Alibec: „Sunt mulţi copii la antrenamente“

Atacantul a vorbit şi despre situaţia de la actualul club, despre restanţele salariale, despre atmosfera de la echipă şi antrenamente.

„Dacă puteam să jucăm în cupele europene era alta motivaţia. Dar încercăm să ne ajutăm echipa. Aşteptăm să revină şi străinii, că ei au trei zile în plus de concediu. Până ne punem la punct mai durează. Suntem vreo 20 la antrenamente, dar mulţi copii.

Am înteles că salariile vin săptămâna asta, ca să începem bine. Nu mai ştiu de când n-am mai luat bani. Oricum, de câte ori am avut întârzieri, i-am luat pe toţi până la urmă“, a mărturisit Alibec.

Alibec e de acord cu Gigi Becali

Atacantul nu este de acord cu protocolul medical dintre forurile fotbalistice şi ministere, considerând, asemeni lui Gigi Becali, că fotbaliştii sănătoşi ar trebui să joace.

„Sunt reguli proaste la noi. Cine e bolnav să stea, cine nu e să joace. Nu mi-a fost teamă că sunt pozitiv, că nu prea ies pe afară. 

Dima (n.r. – fundaşul Astrei) nu are niciun simptom. O dată iese pozitiv, o dată negativ. El e acasă. Nu l-am mai văzut de dinainte de meciul cu Universitatea Craiova, când trebuia să se joace“, a mai povestit atacantul.

Reîntors la antrenamente, astralul pare din nou peste greutatea optimă. Chestionat asupra acestei probleme el a oferit un moment amuzant:

„Am 89 de kilograme la 1,86 m. Ce vreţi să mor pe teren?! (n.r. – Ilie Dumitrescu, prezent în studio, i-a spus că greutatea optimă ar fi în jur de 84 de kilograme) N-am avut 84 de kilograme de la 16 ani!“, a replicat atacantul.

ADVERTISEMENT