Fotbal intern

Dezvăluiri despre Alibec! “De mic a protestat, dar are potenţial uriaş”

Denis Alibec protestează de mic copil! Căpitanul lui FCSB a fost recalcitrant încă de la tineret, dar a fost foarte eficient cam tot din aceeaşi perioadă. O recunoaşte fostul său antrenor de...
06.09.2017 | 14:21
Dezvaluiri despre Alibec De mic a protestat dar are potential urias

Denis Alibec protestează de mic copil! Căpitanul lui FCSB a fost recalcitrant încă de la tineret, dar a fost foarte eficient cam tot din aceeaşi perioadă. O recunoaşte fostul său antrenor de la echipa de tineret, Emil Săndoi, care mai spune că Denis Alibec nu este un jucător care să fie lăsat acasă de echipa naţională, deorece este un vârf al generaţiei sale!

Exclus din lot, cel mai probabil din motive disciplinare, atacantul de la FCSB pare să nu mai fie deloc în graţiile tehnicianului german, care şi-ar fi propus să nu îl mai convoace deloc, pe perioada mandatului său. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Lui Alibec, în vârstă de 26 de ani, i-au fost imputate în dese rânduri protestele repetate şi reacţiile necontrolate pe care le are la adresa arbitrilor şi colegilor, atât la echipa de club, cât şi la naţională. “Nu-i stau deloc mâinile pe lângă corp”, spunea şi Mutu, săptămâna trecută. În apărarea căpitanului FCSB-ului a sărit însă Emil Săndoi, care l-a avut elev la echipa naţională de tineret şi care spune că un astfel de vârf de generaţie este un jucător de care prima reprezentativă ar avea cu siguranţă nevoie.

Tehnicianul a povestit că Alibec avea acest comportament încă de când evolua la copii şi juniori, dar aportul său la jocul echipei era unul imens şi a dat un exemplu elocvent în această privinţă, cu un meci decisiv pe care atacantul l-a rezolvat practic de unul singur.

“Sunt ani de atunci, Alibec era junior şi venise la echipa de tineret. Aceste probleme, cu mâinile ridicate şi aceste gesturi, le-a avut tot timpul, de la copii şi juniori, unde îi urmăream, atunci când eu eram la tineret. De fiecare dată protesta, de fiecare dată era ceva ce nu-i convenea. De bine, de rău, a fost un vârf de generaţie. El, Cosmin Matei şi Stoian au fost trei jucători cu potenţial mare, pe care eu zic că l-au demonstrat şi îl mai pot demonstra în continuare”, a declarat Emil Săndoi, în cadrul unei emisiuni.

“Ne aflam cu echipa de tineret la un turneu cu 4 echipe. La cel de-al treilea meci, ultimul, ne trebuia o victorie ca să câştigăm turneul. Nu unul important, dar pentru copii aceste competiţii le dau curaj. A condus Georgia cu 1-0, după nişte greşeli comise în apărare, contrar cursului jocului şi am rămas şi în 10 oameni. Alibec a avut o acţiune individuală de la mijlocul terenului, cu 2-3 jucători eliminaţi şi gol pentru 1-1, prin minutul 65. În minutul 80, din nou acţiune individuală, elimină 2-3 jucători, îl ajungea un adversar din spate şi a ştiut să pună corpul în faţă şi să protejeze când a intrat în careu. 11 metri, eliminare, marcăm din penalty şi câştigăm cu 2-1. Acesta este Alibec şi cred că avem nevoie de astfel de jucători”, a mai povestit fostul selecţioner al echipei naţionale de tineret a României.

“Poate că a fost indisciplinat Alibec, nu ştiu ce s-a întâmplat la echipa naţională. Poate că s-a supărat cineva pe el şi nu a vrut să mai fie chemat. dar vedeţi, un antrenor român poate să mai aibă nişte discuţii în particular cu Alibec, să îl recapaciteze. Aşa, fără o înţelegere 100% din partea fiecăruia dintre cei doi, e puţin probabil”, a adăugat Emil Săndoi.