Sport

Denis Alibec ratează meciurile naționalei cu Finlanda și Muntenegru. Atacantul s-a accidentat la coapsă

Denis Alibec s-a accidentat în timpul partidei cu Bosnia Herțegovina din Liga Națiunilor și nu va mai putea juca pentru națională în meciurile cu Finlanda și Muntenegru.
09.06.2022 | 17:37
Denis Alibec rateaza meciurile nationalei cu Finlanda si Muntenegru Atacantul sa accidentat la coapsa
Denis Alibec s-a accidentat în timpul partidei cu Bosnia Herțegovina din Liga Națiunilor și nu va mai putea juca pentru națională în meciurile cu Finlanda și Muntenegru. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Intrat pe teren pentru ultimul sfert de oră al întâlnirii de la Zenica, atacantul a simțit o durere la coapsă în momentul în care a încercat să facă un sprint.

Naționala îl pierde pe Denis Alibec pentru jocurile cu Finlanda și Muntenegru

Deși a rămas pe teren până la finalul meciului cu Bosnia Herțegovina, accidentarea lui Denis Alibec este una serioasă și astfel el nu va fi apt pentru următoarele două partide ale naționalei, cu Finlanda și Muntenegru.

ADVERTISEMENT

”În urma examenului RMN efectuat în această dimineață, s-a constatat faptul că, în timpul partidei de la Zenica, atacantul de 31 de ani a suferit o leziune musculară la nivelul coapsei stângi, devenind și el indisponibil pentru jocurile cu Finlanda (11 iunie) și Muntenegru (14 iunie)”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

În ciuda faptului că a rămas în 28 de jucători, dintre care doar doi atacanți, George Pușcaș și Florin Tănase, selecționerul Edi Iordănescu a hotărât să nu cheme un alt fotbalist la lot în locul lui Alibec.

ADVERTISEMENT

Cristea, accidentare gravă în Muntenegru

Denis Alibec este al doilea fotbalist din lot care se accidentează în acest start de Liga Națiunilor, după jucătorul celor de la FCSB, Iulian Cristea, despre care FANATIK a anunțat în exclusivitate că a suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior la meciul cu Muntenegru și va lipsi 6 luni.

În primă fază, Cristea s-a accidentat după ce a aterizat greșit la o săritură la cap. A revenit pe teren, dar nu a rezistat decât câteva minute. A alunecat apoi la o fază petrecută tot la mijlocul terenului și a fost în cele din urmă înlocuit cu Alexandru Crețu.

ADVERTISEMENT

Iulian Cristea a rămas alături de ”tricolori” și a făcut deplasarea în Bosnia, iar FANATIK a surprins în exclusivitate imagini cu genunchiul stâng al jucătorului prins într-o atelă. De altfel, acesta se mișca cu mare greutate.

Un austriac arbitrează cu Finlanda

Pentru ”tricolori” urmează întâlnirea cu reprezentativa Finlandei, din etapa a 3-a a Ligii Națiunilor, care este programată sâmbătă, 11 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul din Giulești. Nordicii sunt liderii grupei, cu 4 puncte, la egalitate cu Bosnia, dar cu un golaveraj mai bun.

ADVERTISEMENT

Partida va fi arbitrată de austriacul Harald Lechner, care va fi ajutat de asistenții Maximilian Kolbitsch și Andreas Staudinger, iar rezervă va fi Josef Spurny. În camera VAR se vor afla germanii Christian Dingert și Riem Hussein.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,28 este cota pentru „total goluri oaspeți: sub 1,5” la meciul România – Finlanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT