Sport

Denis Cerîşev, omul care i-a dat gol lui Mircea Lucescu, investigat de Agenţia antidoping!

09.09.2018 | 09:35
Denis Cerisev omul care ia dat gol lui Mircea Lucescu investigat de Agentia antidoping

Rusul Denis Cerîşev, omul care tocmai i-a dat gol Turciei lui Mircea Lucescu în Liga Naţiunilor, este investigat de Agenţia Antidoping. Denis Cerîşev a marcat primul gol al meciului Turcia – Rusia, jucat vineri seară, la Trabzon şi încheiat cu victoria oaspeţilor cu scorul de 2-1 şi a fost cel mai bun jucător al naţionalei ţării sale la turneul final al Campionatului Mondial, găzduit chiar de Rusia, în această vară. Cerîşev a marcat patru goluri pe perioada turneului finalşi în această vară a fost împrumutat de Valencia de la Villarreal.

Motivul pentru care fotbalistul rus a intrat în vizorul Agenţiei Antidoping îl constituie un interviu acordat de tatăl acestuia pentru o publicaţie din ţara natală, în care părintele susţine că Denis ar fi efectuat un tratament cu hormon de creştere şi din această cauză nu a putut fi folosit în partidele de pregătire ale Rusiei premergătoare startului turneului final al Campionatului Mondial, dar efectul a trecut la timp pentru ca Denis să poată evolua în jocurile oficiale.

Denis Cerîşev, investigat de Agenţia Antidoping în urma declaraţiilor tatălui său

Cerîşev  senior a declarat într-un interviu pentru publicaţia rusă Sport Weekend că fiul său a folosit o injecţie cu “hormon de creştere”, ceea ce l-a ţinut pe bară în meciurile de pregătire ale Rusiei pentru Campionatul Mondial din vară. Federaţia de Fotbal din Rusia susţine că tratamentul primit de jucător a fost perfect legal şi l-a acuzat pe jurnalistul care a luat interviul că a interpretat greşit cuvintele folosite de tatăl fotbalistului. Mai concret, acesta a denaturat anumite cuvinte, folosind termenul de hormon de creştere în loc de factor de creştere, cum s-ar fi exprimat tatăl jucătorului.

Denis Cerîşev, investigat de Agenţia Antidoping. Tatăl său a acordat un interviu în care a spus că fiul lui ar fi consumat hormoni de creştere
Denis Cerîşev, investigat de Agenţia Antidoping. Tatăl său a acordat un interviu

Aceste explicaţii date de federaţie şi de cei doi Cerîşev se pare că nu au reuşit să convingă forurile abilitate să cerceteze situaţiile de dopaj în sport şi acum cazul este investigat din nu mai puţin de trei părţi: agenţia antidoping rusă (RUSADA), cea spaniolă, jucătorul aflându-se înainte de turneul final al CM sub contract cu Villarreal şi Agenţia Mondială antidoping. În apărarea vedetei echipei naţionale a Rusiei a sărit însăşi publicaţia în care a apărut interviul.

Din cauza lui Real Madrid a păţit ruşinea în Cupa Spaniei

Sport Weekend susţine că a fost în totalitate vina jurnalistului său, care a denaturat sensul cuvintelor tatălui lui Denis Cerîşev, folosind termenul de hormon de creştere în loc de factor de creştere, care nu reprezintă nici o substanţă interzisă de regulamentele antidoping. Performanţa lui la turneul final al CM este cu atât mai remarcabilă în condiţiile în care rusul a început competiţia din postura de rezervă. Contra saudiţilor a intrat pe teren în minutul 24, când l-a înlocuit pe accidentatul Alan Dzagoev.

 

Cerîşev a marcat pentru 2-0 înainte de pauză, cu o execuţie superbă, pe care a eclipsat-o în prelungirile partidei, când şi-a depus candidatura la titlul de cel mai frumos gol al Cupei Mondiale.În a doua etapă, cu Egipt, a punctat din nou, în startul lansat pe care ruşii l-au avut în repriza a doua, după o centrare foarte bună a brazilianului naturalizat Mario Fernandes. În ambele jocuri, Denis a fost desemnat omul meciului. Un al patrulea gol, care a fost şi ultimul, a marcat, cu o altă execuţie de vis, în sfertul de finală pierdut la lovituri de departajare în faţa Croaţiei.

O răsplată meritată pentru un jucător care şi-a câştigat o tristă celebritate în 2015, când încă evolua la Real Madrid şi a fost motivul pentru care formaţia sa a pierdut cu 3-0, la masa verde, în faţa lui Cadiz, în şaisprezecimile de finală ale Cupei Spanieim, jucătorul fiind folosit în stare de suspendare. Avea trei “galbene” de pe vremea când juca la Villarreal, cei de la Real nu au ştiut şi victoria cu 3-1 de pe teren, la care Denis contribuise cu primul gol, s-a transformat în 0-3 la masa verde.

Tags: