Fotbal intern

Denis Ciobotariu, interviu pentru FANATIK! Șansele de calificare la EURO U21, relația cu Liviu Ciobotariu, sentimentul trăit la primul gol în Derby + “FCSB este Steaua”

07.10.2019 | 23:51
Denis Ciobotariu interviu pentru FANATIK Sansele de calificare la EURO U21 relatia cu Liviu Ciobotariu sentimentul trait la primul gol in Derby  FCSB este Steaua
ADVERTISEMENT

Denis Ciobotariu are, din punct de vedere personal, un început de sezon reușit la Dinamo, cu evoluții apreciabile, culminate cu gol în chiar primul derby cu FCSB. Jocul bun din Casa Pariurilor Liga 1 l-au convins și pe Mirel Rădoi, care l-a convocat pe “Ciobi” la echipa națională de tineret pentru dubla cu Ucraina și Insulele Feroe. FANATIK a vorbit cu Denis Ciobotariu despre următoarea campanie de calificare la EURO U21, sentimentul trăit la golul reușit în derby și relația cu tatăl său Liviu Ciobotariu, fost fundaș la Dinamo cu 32 de selecții în tricoul primei reprezentative.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,40 este cota pentru “X” la meciul Norvegia – Spania. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Denis Ciobotariu, interviu pentru FANATIK înaintea meciurilor naționalei de tineret

După ce campania a început cu o înfrângere în Danemarca, se pot obține șase puncte din meciurile cu Ucraina și Irlanda de Nord

– Putem câștiga, suntem foarte încrezători, avem un lot foarte bun, sunt sigur că se pot obține șase puncte și să începem să intrăm în cărți pentru o calificare.

ADVERTISEMENT

Tu ai jucat la începutul carierei în centrul apărării, dar în ultimul timp ai evoluat constant fundaș dreapta, unde te simți mai bine?

– Mă simt bine în ambele părți, am jucat bine și în dreapta, acum la Dinamo și jumătate de sezon la Chindia, nu este o problemă unde evoluez.

ADVERTISEMENT
Denis Ciobotariu a marcat două goluri în acest sezon. Sursă Foto: Sportpictures
Denis Ciobotariu a marcat două goluri în acest sezon. Sursă Foto: Sportpictures

Andrei Rațiu a fost titularul postului de fundaș drepta în Danemarca, având în vedere că el joacă la tineret la echipa de club, iar tu ai avut evoluții bune la Dinamo în prima ligă, crezi că ai prima șansă la un loc de  titular la următoarele meciuri ale naționalei de tineret?

– Important este că amândoi suntem jucătorii foarte buni, că există concurență, nu știu dacă Mister mă va folosi fundaș central sau în dreapta, dar voi da tot ce pot teren.

ADVERTISEMENT

Crezi că se poate repeta performanța din campania trecută, când naționala de tineret a câștigat grupa de calificare?

– Da, sunt sigur că putem, avem un lot valoros, cam toți jucăm în Liga 1 de ceva timp, cred foarte mult în calificare.

La ultima campanie Ianis Hagi, George Pușcaș sau Florinel Coman au ieșit în evidență, marcând multe multe goluri, care crezi că vor fi jucătorii care vor exploda din generația asta?

– Avem mulți jucători buni, m-aș bucura pentru oricare jucător ar reuși să marcheze mult, fie că va fi un fundaș sau un atacant.

Și prima reprezentativă pare că se apropie de o schimbare de generație la nivelul fundașilor centrali, crezi că vei intra în perioada următoare și în vederile lui Cosmin Contra?

– Sper, dar nu mă gândesc acuma la o selecție la naționala mare, dar, în viitor, de ce nu? Sper că voi chemat, cu ajutorul lui Dumnezeu, și să am evoluții bune.

“Pentru noi FCSB este Steaua”

Ai reușit să înscrii în primul tău derby cu FCSB, cum ai trăit golul?

– A fost ceva incredibil, de nedescris, la început nici nu realizam ce mi se întâmplă, am avut un moment în care am simțit că pluteam, de mic am visat să înscriu cu FCSB, mă bucur că am reușit, sper să se repete.

Se simte aceeași rivalitate cu FCSB, după tot ce a fost în ultimii ani, când au pierdut numele și emblema?

– Pentru noi a rămas la fel, pentru majoritatea FCSB este Steaua, pentru noi la fel, și pentru suporterii noștri, ai văzut ce atmosferă a fost, cred că ar trebui să existe la mai multe meciuri această atmosferă.

Jocul lui Dinamo s-a îmbunătățit vizibil după venirea lui Dusan Uhrin, a adus ceva nou în vestiar, în metodele de pregătire?

– Fiecare antrenor vine cu o anumită filosofie, cred că dânsul și-a impus-o foarte bine la noi și ne-am îmbunutățit jocul, dânsul a venit cu un joc mai ofensiv, marcăm mai mult, avem mai multe ocazii, m-aș bucura să continuăm prestațiile bune din ultimele jocuri, avem mare nevoie de puncte pentru a intra în play-off.

Momentul în care Denis Ciobotariu l-a învins pe Bălgrădean cu o lovitură de cap. Sursă Foto: Sportpictures
Momentul în care Denis Ciobotariu l-a învins pe Bălgrădean cu o lovitură de cap. Sursă Foto: Sportpictures

Relația cu Liviu Ciobotariu

Cum este relația cu tatăl tău, primești des sfaturi de la dânsul? Având în vedere că a jucat tot în apărare, a evoluat în multe meciuri importante, 32 de selecții la echipa națională, prezență la Mondialul din 1998 și la EURO 2000.

– Da, sigur, înainte de fiecare meci vorbesc cu el, discutăm de fiecare adversar pe care l-aș putea întâlni. Discutăm și după meciuri, îmi spune unde am greșit, cât de rău am greșit, țin cont foarte mult de sfaturile primite de la el, pentru că știu că sunt sincere.

Ai jucat și într-un meci împotriva tatălui tău, acel Botoșani – Dinamo 1-0, el antrenor la Botoșani, tu în apărare la Dinamo. Cum a fost să îl ai adversar?

– Este un sentiment pe care dacă nu îl trăiești nu îl poți exprima, a fost greu pentru amândoi, chiar am vorbit cu el zilele trecute, ne aduceam aminte de acel moment. Nu a fost deloc plăcut pentru noi. Și pentru tata a fost greu să le spună jucătorilor săi ce defecte am eu, cum să mă atace. În final a fost ok pentru el și m-am bucurat.

ADVERTISEMENT