Stiri sportive

Când pot reveni suporterii români pe stadioane? / Dinamo a câștigat Cupa și Supercupa României la handbal

13.09.2020 | 22:27
Cand pot reveni suporterii romani pe stadioane  Dinamo a castigat Cupa si Supercupa Romaniei la handbal
ADVERTISEMENT
FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.
Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Când pot reveni suporterii români pe stadioane?

UPDATE, 13 septembrie, ora 23:31 / Fanii români se vor întoarce pe arenele din țară până la sfârșitul lui 2020, potrivit Ministrului Sportului, Ionuț Stroe.

Primele jocuri cu fani în tribune ar putea fi partidele CFR Cluj – FCSB și Universitatea Craiova – FCSB din decembrie. “Poate la sfârșitul acestui an să putem avea acest moment mult așteptat”, a declarat Stroe.


Dinamo a câștigat Cupa și Supercupa României la handbal

UPDATE, 13 septembrie, ora 20:04 / Dinamo București a cucerit, duminică, la Sfântu Gheorghe, Cupa și Supercupa României la handbal masculin, după ce a câștigat cu 24-21 (11-10) duelul contra celor de la HCDS Constanța.

Bronzul a fost câștigat de Politehnica Timișoara care a trecut în finala mică de CSM Bacău cu 30-28 (16-13). Echipa care s-a impus în Cupa României este, totodată,  și câștigătoarea Supercupei României, după o hotărâre luată de  Federația Română de Handbal din cauza pandemiei de coronavirus.

Partidele din Turneul Final Four nu au avut spectatori. Au fost primele dueluri din handbalul masculin intern din ultima jumătate de an, dar și cele care au terminat stagiunea 2019-2020.


Poli Iași a transferat un nou fotbalist

UPDATE, 13 septembrie, ora 19:11 / Atacantul argentinian Facundo Castro a fost transferat de Poli Iași. Este al 11-lea fotbalist adus după ce Daniel Pancu a venit antrenor la echipă.

Castro are 24 de ani și a jucat ultima oară pentru formația argentiniană Barracas Central. El a reușit acolo 15 goluri în 34 de partide.

Jucătorul a mai evoluat la Racing Club, Union Santa Fe, Santamarina și Al Boys.  Dacă se va descurca la testele medicale, fotbalistul va semna un contract pe un sezon, cu opțiune de prelungire pe încă un an cu Poli Iași.


Juventus s-a impus în primul amical al verii

UPDATE, 13 septembrie, ora 17:38 / Campioana Italiei a jucat primul meci test înaintea noului sezon din Serie A. Cu Pirlo pe banca tehnică, Juve a învins-o pe Novara cu 5-0.

Primul marcator a fost Cristiano Ronaldo, care s-a întors la Juventus după jocurile naționalei Portugaliei. Ronaldo a marcat în minutul 20. În repriza a doua, Juve a mai înscris prin Aaron Ramsey, Marjo Pjaca și Manolo Portanova (dublă). Arthur a debutat la campioana Italiei.


LA Lakers, prima dată în finala Conferinţei Vest a NBA după zece ani

UPDATE, 13 septembrie, ora 15:52 / Echipa Los Angeles Lakers s-a calficat pentru prima dată în finala Conferinţei Vest a NBA după zece ani, după ce s-a impus cu scorul general de 4-1, în faţa celor de la Houston Rockets.

Cu LeBron James în formă, 29 de puncte, 11 recuperări şi 7 pase decisive, Lakers a câştigat, cu 119-96, meciul al cincilea al semifinalei, disputat în ”bula” de la Orlando.

În cealaltă semifinală din Conferința de Vest se întâlnesc Los Angeles Clippers şi Denver Nuggets, scorul general fiind 3-2. Formațiile Boston Celtics şi Miami Heat vor juca finala Conferinţei de Est.


Diego Simeone are coronavirus

UPDATE, 12 septembrie, ora 22:42 / Antrenorul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, a fost testat pozitiv la Covid-19.

Gruparea spaniolă anunță că tehnicianul argentinian este asimptomatic și a intrat în izolare la domiciliu.


HCDS Constanța a aces în finala Cupei României

UPDATE, 12 septembrie, ora 21:08 / Echipele de handbal masculin Dinamo Bucureşti şi HCDS Constanţa vor disputa finala Cupei României, după ce au eliminat în semifinalele Turneului Final Four de la Sfântu Gheorghe, formaţiile CSM Bacău, respectiv Poli Timişoara.

În prima semifinală a zilei, Dinamo Bucureşti a trecut de CSM Bacău cu scorul de  22-17 (8-7), iar în cea de-a doua, HCDS Constanţa a dispus de Poli Timişoara, scor 24-20 (6-10).

Astfel, duminică de la ora 11:00, se vor duela pentru medalia de bronz învinsele CSM Bacău şi Poli Timişoara, iar de la ora 18:00 vor lupta pentru trofeu Dinamo Bucureşti şi HCDS Constanţa.

Câştigătoarea Cupei României va fi, în acelaşi timp, şi deţinătoarea Supercupei României, în urma unei decizii a FR Handbal în actuala situaţie pandemică.


Victorie pentru Shkendija și eșec pentru Backa Topola înaintea meciurilor din Europa League

UPDATE, 12 septembrie, ora 20:50 / Adversarele echipelor FCSB și FC Botoșani au jucat ultimele meciuri în campionat înaintea întâlnirilor din turul doi preliminaar al Europa League.

Echipa Backa Topola a fost învinsă acasă, cu scorul de 3-1, de formația Radnicki Nis, în etapa a șaptea a campionatului Serbiei. Golul gazdelor a fost marcat de Lukic (90+5). Este al treilea eșec consecutiv în campionat pentru viitoarea adversară a celor de la FCSB, care a ajuns pe locul 12, cu 8 puncte.

Arbitrul olandez Dennis Higler va conduce la centru meciul Backa Topola – FCSB, care va avea loc, joi, de la ora 22:00. El va fi ajutat de Charles Schaap şi Jan de Vries, în timp ce rezervă Siemen Mulder.

În schimb, Shkendija, adversara celor de la FC Botoșani, s-a im pus în deplasare, scor 3-0, în fața formației Belasica, în etapa a cincea a campionatului Macedoniei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Totre (54) și Ibraimi (83, 86). După această victorie, Shkendija a ajuns în fruntea clasamentului cu 11 puncte.

Meciul FC Botoşani – Shkendija, programat, joi, de la ora 18:45, în turul doi preliminar al Ligii Europa, va fi arbitrat de o brigadă din Suedia, cu Mohammed Al-Hakim la centru. El va fi ajutat de compatrioţii săi Fredrik Klyver şi Mikael Hallin. Rezervă va fi Glenn Nyberg.


Patricia Ţig s-a calificat în finala turneului de la Istanbul

UPDATE, 12 septembrie, ora 20:13 / Patricia Ţig a învins-o pe Tereza Martincova (136 WTA) cu scorul de 6-3, 6-3 în semifinalele turneului de la Istanbul. În finală, românca de pe locul 88 WTA o va întâlni pe Eugenie Bouchard, care a trecut, în cealaltă semifinală, de spanioloaica Paula Badosa Gibert (6-3, 6-2). Este a treia finală de simplu pentru Patricia Ţig, care le-a pierdut pe precedentele două, în 2015 la Baku şi în 2019 la Bucureşti.


Dinamo II a bătut-o pe FCSB II, în Liga 3

UPDATE, 12 septembrie, ora 19:43 / Derby-ul României s-a disputat la nivelul Ligii 3, între echipele secunde ale lui Dinamo şi FCSB. Oaspeţii conduşi de Bogdan Vintilă au intrat cu avantaj la pauză, 1-0, după golul lui Timiş. FCSB şi-a mărit avansul la 2-0, prin Tănasă. Totuşi, Dinamo a reuşit un final de partidă excelent şi a întors scorul prin Spinu, Stan şi Bani. La final a fost Dinamo II – FCSB II 3-2.

ADVERTISEMENT

Rapid II a remizat în partida cu CS Tunari (1-1). Goluri au fost marcate de Mihai Neg (28) pentru oaspeţi şi Catrici (88 pen.), pentru gazde. CSA Steaua a făcut spectacol, învingând-o pe Baloteşti cu 5-1. Iată rezultatele:

  • Seria 2, etapa 1
    CSM Râmnicu Sărat – SC Oţelul Galaţi  1-0
    Viitorul Ianca – CSM Bacău 2-0
  • Seria 3, etapa 1
    CSM Olteniţa – Recolta Gheorghe Doja  4-0
    Înainte Modelu – Viitorul Constanţa 2  2-3
    SC Popeşti Leordeni – CS Afumaţi  0-1
    Gloria Albeşti – Agricola Borcea  2-0
    Mostiştea Ulmu – Axiopolis Sport Cernavodă  3-3
  • Seria 4, etapa 1
    Rapid 2 – CS Tunari  1-1
    Dinamo 2 – FCSB 2 3-2
    CSA Steaua – Baloteşti 5-1
  • Seria 5, etapa 1
    Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 – Kids Tâmpa Braşov 2-0
  • Seria 6, etapa 1
    Academica Clinceni 2 – Universitatea Craiova 2  2-0
    CSM Alexandria – ACSO Filiaşi  0-1
    Sporting Roşiori – Unirea Bascov 3-1
    Petrolul Potcoava – Vediţa Coloneşti 0-3
    FC Pucioasa – Flacăra Moreni  2-2
  • Seria 7, etapa 1
    Minerul Costeşti – Viitorul Dăeşti  0-2
  • Seria 8, etapa 1
    Avântul Periam – ACS Poli Timişoara  1-1
    Şoimii Lipova – Gloria Lunca Teuz Cermei  3-1
    Progresul Pecica – Progresul Ezeriş  2-0
    CSC Dumbrăvița – Fortuna Becicherecu Mic 3-0
    CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Crişul Chişineu Criş 2-2
ADVERTISEMENT

Edi Grosu, victorie superbă în Turul României

UPDATE, 12 septembrie, ora 19:13 / Rutierul echipei naționale a României, Eduard Grosu, a câștigat etapa regină a Turului României, care a traversat Transfăgărășanul și s-a încheiat la Curtea de Argeș.

Grosu i-a devansat pe Gleb Brussenskiy (Vino Astana Motors) și pe Szymon Krawczyk (CCC Team). Înaintea ultimei etape a Turului României, care are loc duminică, 13 septembrie, la București, Grosu este lider în clasamentul general.


Begu s-a calificat în ultimul tur al calificărilor la Roma

UPDATE, 12 septembrie, ora 16:15 / Jucătoarea Irina Begu, locul 73 WTA şi favorită 7, a acces, sâmbătă, în ultimul tur al calificărilor la turneul de la Roma.

Begu a învins-o în primul tur al calificărilor pe sportiva italiană Sara Errani, numărul 151 mondial, scor 6-1, 6-3, într-o oră şi 18 minute. Pentru un loc pe tabloul principal, românca va juca împotriva jucătoarei germane Anna-Lena Friedsam, locul 109 WTA.


Hagi taie în carne vie: de Nooijer trimis la echipa secundă

UPDATE, 12 septembrie, ora 14:22 / Olandezul Bradley de Nooijer, fundaşul stânga olandez de la Viitorul Constanţa, se află în ultimul an de contract şi poate semna cu orice echipă din iarnă. Fotbalistul a refuzat propunerile de prelungire venite din partea clubului şi a fost trimis la echipa secundă. Gică Hagi îşi doreşte 400 de mii de euro în schimbul jucătorului său, care este cotat la 1,2 milioane. 99 de partide a disputat de Nooijer pentru Viitorul, din 2017 când a fost adus.


Dinamo s-a calificat în finala Cupei României la handbal masculin

UPDATE, 12 septembrie, ora 13:12 / Campioana Dinamo s-a calificat în finala Cupei României la handbal, după ce a trecut cu scorul de 22-17 de CSM Bacău, în semifinalele Final Four-ului organizat la Sf. Gheorghe. Adversara din ultimul act se va stabili în urma partidei Dobrogea Sud Constanţa – Poli Timişoara care începe sâmbătă, 12 septembrie, de la 18:00.

Băcăuanii au început bine şi au condus cu 7-5, dar până la pauză „dulăii“ au întors rezultatul şi au terminat prima repriză în avantaj: 8-7. În repriza secundă, Dinamo a dominat, desprinzându-se pe tabelă. La final a fost 22-17, dar în jocul echipei campioane s-a văzut lipsa partidelor oficiale din ultimele luni.

Dinamo-CSM Bacău 22-17 (8-7)
Dinamo: Negru 5, Kuduz 5, Bannour 3, Gavriloaia 2, Szasz 2, Ghionea 2, Vujici 1, Humet 1, Mousavi 1. Antrenor: Constantin Ștefan
CSM Bacău: Crnoglavac 5, Serhel 4, Tîrzioru 3, Păunică 2, I. Rotaru 1, Huta 1, Cotighiu 1. Antrenor: Alexandru Acsinte


Denis Drăguș se transferă în Serie A

UPDATE, 12 septembrie, ora 12:42 / Supertransfer pentru puștiul naționalei de tineret, Denis Drăguș, care va semna în Serie A cu Crotone, după ce în ultimul sezon a fost mai mult rezervă la Standard Liege. Se pare că nou promovat îl va împrumuta pentru un sezon pe jucătorul de 21 de ani. Crotone îi mai vrea și pe Andrei Stoian și Mihai Bălașa, iar italienii  au ca obiectiv să se salveze de la retrogradare în acest sezon.


Încă un eșec pentru echipa lui Boloni în Belgia

UPDATE, 11 septembrie, ora 23:49 / Echipa Gent, antrenată de Ladislau Boloni, a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 2-1, de formația Eupen, în etapa a cincea a campionatului Belgiei.

Gazdele au marcat prin Prevljak (35) și Cools (53), în timp ce pentru oapeți a înscris Kums (63). Echipa lui Boloni a jucat în inferioritate numerică din minutul 74, după eliminarea lui Michael Ngadeu-Ngadjui, fost jucător la FC Botoșani. VEZI AICI VIDEO

Startul de sezon pentru Gent este unul extrem de slab, cu o singură victorie și patru înfrângeri în cinci etape. Formația lui Boloni este pe unh modest loc 15 în Belgia.


Țig, victorie răsunătoare la Istanbul

UPDATE, 11 septembrie, ora 22:58 / Jucătoarea Patricia Ţig, locul 88 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului de la Istanbul, dotat cu premii totale de 275.000 de dolari.

Ţig a învins-o în sferturile de finală pe Rebecca Peterson (Suedia, 48 WTA şi cap de serie 2), scor 6-3, 6-1, după o oră şi 26 de minute. În semifinale, Ţig va evolua cu sportiva cehă Tereza Martincova, locul 136 mondial.

Prin calificarea în semifinale, Patricia Ţig şi-a asigurat un premiu de 8.401 dolari şi 110 puncte WTA.


Dinamo Kiev, doar remiză în campionatul Ucrainei

UPDATE, 11 septembrie, ora 20:59 / Echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, meciul cu formația Desna, din etapa a doua a campionatului Ucrainei.

Dinamo Kiev are patru puncte și este lider în clasament, dar acesta este primul pas greșit al lui Il Luce la formația din capitala Ucrainei.


Florenzi a semnat cu PSG

UPDATE, 11 septembrie, ora 20:43 / Fundaşul dreapta Alessandro Florenzi a fost împrumutat de la AS Roma la Paris Saint-Germain până la finalul sezonului, cu opţiune de cumpărare.

Internaţionalul italian de 29 de ani a jucat 280 de meciuri pentru AS Roma, pentru care a marcat 28 de goluri. El are contract cu AS Roma până în 2023 şi sezonul trecut a fost împrumutat la Valencia.


Marko Momcilovic și-a găsit echipă în Serbia

UPDATE, 11 septembrie, ora 18:50 / Fostul fundaș stânga de la FCSB, Marko Momcilovic, a semnat cu FK Radnicki Nis. Momcilovic se întoarce în țara natală și va evolua pentru echipa aflată în acest moment pe locul 6 în clasamentul din Serbia. Ajuns la 33 de ani, Momcilovic a oferit și primele declarații din postura de jucător al celor de la Radnicki Nis.

„Mă aștept la lucruri mari de la Radnicki. Vreau să ajut echipa să își atingă obiectivele și să joace în Europa în sezonul viitor. Clubul este faorte bine organizat, avem o echipă bună care combină excelent tinerețea cu experiența. Vreau să mă alătur rapid echipei și să ajut tinerii fotbaliști să progreseze. Mă bucur să mă întorc în Serbia după mulți ani petrecuți în străinătate. Avem o echipă grozavă, îmi place stilul de lucru al antrenorului și cred că o să mă adaptez imediat și o să fiu la dispoziția clubului în cel mai scurt timp”, a spus fostul jucător al FCSB-ului.


Marcelo Bielsa rămâne la Leeds United și în sezonul 2020-2021

UPDATE, 11 septembrie, ora 15:55/ Leeds United a anunțat oficial că Marcelo Bielsa va fi managerul echipei și pe parcursul stagiunii 2020-2021 din Premier League. Tehnicianul argentinian este deja de doi ani antrenorul „albilor”, pe care a reușit să îi promoveze la finalul sezonului precedent de Championship. Contractul lui Bielsa ajunsese la final odată cu terminarea sezonului, însă fanii lui Leeds erau siguri că acesta își va prelungi contractul. Pentru Bielsa, aceasta va fi prima experiență în Premier League. Argentinianul a mai antrenat în primele ligi ale Argentinei, Franței și Spaniei.


Dinamo l-a prezentat pe Tomas Mejias

UPDATE, 11 septembrie, ora 11:03 / Dinamo a anunţat oficial transferul lui Tomas Mejias. Portarul de 31 de ani a fost împrumutat de la Middlesbrough până la finalul sezonului.

Directorul sportiv Rufo Collado anunță prin intermediul site-ului oficial că Dinamo București a ajuns la un acord cu clubul englez Middlesbrough FC pentru transferul temporar al portarului spaniol Tomas Mejias Osorio la echipa din Ștefan cel Mare”, au anunţat oficialii lui Dinamo.

Crescut la juniorii lui Real Madrid, Tomas Mejias a jucat un meci pentru madrileni. Pe lângă Middlesbrough, spaniolul a mai evoluat pentru Rayo Vallecano şi Omonia Nicosia.


Primarul din Târgoviște refuză plecarea Chindiei de la Ploiești

UPDATE, 11 septembrie, ora 10:40 / După ce conducerea clubului CSM Ploiești a informat pe site-ul oficial faptul că echipa Chindia nu își va mai putea disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul „Ilie Oană” începând cu luna octombrie, primarul din Târgoviște a dezmințit informația. Daniel Cristian Stan a publicat pe contul personal de Facebook o imagine cu protocolul semnat între reprezentanții clubului din Ploiești și președintele Chindiei. Primarul târgoviștean susține că protocolul nu ar fi putut fi denunțat unilateral decât în situația în care Petrolul Ploiești ar fi promovat în Liga 1 la finalul sezonului precedent. De asemenea, Stan a anunțat și că se lucrează la noul stadion din Târgoviște, însă nu a oferit un termen de finalizare a arenei.

Un fost handbalist de la Dinamo, condamnat pentru trafic de droguri

UPDATE, 10 septembrie, ora 10:15 / Fostul handbalist dinamovist, Pierre Yives Ragot, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, conform Cancan. Ragot va trebui să meargă în mod frecvent la Serviciul de Probațiune București, atunci când este solicitat de polițiștii de acolo. De asemenea, francezul trebuie să comunice ofițerilor care îl supraveghează orice deplasare mai lungă de 5 zile, precum și schimbarea adresei ori a locului de muncă. Acestea sunt doar câteva dintre restricțiile pe care fostul jucător al campioanei Dinamo le va avea de înfruntat pe parcursul celor doi ani de condamnare. Ragot a intrat în atenția anchetatorilor după ce a comandat în februarie un set de produse necesare dezvoltării unei culturi de cannabis. Ulterior, polițiștii au descins la locuința francezului și au descoperit aproximativ jumătate de kilogram de cannabis.


AC Milan l-a împrumutat pe Sandro Tonali de la Brescia

UPDATE, 9 septembrie, ora 23:52 / Milanezii au reușit să îl împrumute pe Sandro Tonali de la Brescia, pe o perioadă de un an pentru 10 milioane de euro cu opțiune de cumpărare vara viitoare pentru încă 15 milioane de euro. Tonali s-a descurcat foarte bine la Brescia, pentru care a evoluat în rol de “regista” și a avut un procentaj de 77% pase reușite în sezonul 2019/2020.


Callum Wilson, de la Bournemouth la Newcastle pentru 20 de milioane de euro

UPDATE, 9 septembrie, ora 22:24 / Transfer record pentru un jucător din Championship: Callum Wilson (28 de ani, atacant) s-a transferat de la Bournemouth la Newcastle pentru 20 de milioane de euro. A semnat un contract valabil patru sezoane.


Raul Rusescu și-a reziliat contractul cu turcii de la Giresunspor

UPDATE, 9 septembrie, ora 21:05 / Oficialii clubului aflat în liga a 2-a din Turcia, Giresunspor au anunțat despărțirea de atacantul român Raul Rusescu, după ce acesta a refuzat diminuarea salariului. Ferhat Karademir, ofițerul de presă al clubului a anunțat că nu există cale de revenire pentru român.

Rusescu a evoluat în 31 de partide pentru Giresunspor pentru care a marcat 12 goluri și a oferit o singură pasă decisivă.


Chindia Târgoviște nu mai poate juca pe stadionul Petrolului

UPDATE, 9 septembrie, ora 19:40 / Veste foarte proastă pentru Chindia Târgoviște, care nu își va mai putea juca meciurile de acasă, din Liga 1, pe stadionul celor de la Petrolul Ploiești. După ce arena de la Târgoviște a fost dărâmată pentru a fi reconstruită, târgoviștenii s-au mutat pe stadionul din Ploiești, acolo unde au jucat și pe parcursul ediției trecute a Ligii 1.

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Ploiești i-a anunțat pe târgovișteni că vor trebui să își găsească un nou stadion începând cu data de 1 octombrie. Motivele din spatele deciziei constau în dorința ploieștenilor de a proteja gazonul în perspectiva meciului pe care România îl va disputa în cadrul UEFA Nations League, în data de 14 octombrie, contra Austriei. De asemenea, ploieștenii vor să asigure echipei locale, Petrolul Ploiești, cele mai bune condiții pentru partidele din Liga 2.

„În urma unei discuţii pe care directorul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Ştefan Grozea, a purtat-o cu preşedintele grupării AFC Chindia Târgovişte, Marcel Gherghu, s-a convenit ca, începând cu data de 1 octombrie 2020, să se pună capăt protocolului de colaborare cu formaţia dâmboviţeană, în baza căruia aceasta utiliza stadionul „Ilie Oană”, aflat în administrarea CSM Ploieşti, pentru meciurile de Liga I de pe teren propriu”, se menționează într-un comunicat emis de CSM Ploiești, entitatea care administrează stadionul.

Având în vedere că lucrările la stadionul din Târgoviște sunt departe de a fi finalizate, soluțiile pentru Chindia sunt destul de limitate. Prima variantă ar putea fi stadionul celor de la CS Mioveni, însă nu ar fi exclus nici ca echipa antrenată de Emil Săndoi să se mute pe stadionul celor de la Concordia Chiajna sau pe cel din Voluntari.


Michael Essien va fi antrenor la FC Nordsjaelland

UPDATE, 9 septembrie, ora 18:50 / Mișcare surprinzătoare pentru Michael Essien, care a ajuns în Danemarca, la FC Norsjaelland. În vârstă de 37 de ani, mijlocașul central care a evoluat pentru echipe ca Olympique Lyon, Chelsea, Real Madrid sau AC Milan a semnat un contract pe un an cu echipa daneză. Essien nu va fi antrenor principal, ci asistentul lui Flemming Pedersen care va continua să managerieze echipa. Încă nu este clar dacă ghanezul va activa și ca jucător, însă declarația sa de prezentare lasă de înțeles că ar putea fi parte din echipă: „Sunt încântat să anunț că voi fi parte din staff-ul celor de la FC Nordsjaelland, pentru a continua să îmi dezvolt cariera de antrenor. O să sprijin fotbaliștii atât din teren, cât și din afara lui, ca parte din noul meu job“, a spus Michael Essien.


Petrolul a pierdut la scor de maidan amicalul cu FC Voluntari

UPDATE, 9 septembrie, ora 16:23 / FC Voluntari și Petrolul au disputat astăzi un meci amical pe stadionul din Buftea, iar scorul cu care s-a încheiat întâlnirea a fost unul neverosimil: 8-2 în favoarea ilfovenilor, cu toate că ploieștenii au condus cu 2-0. Golurile au fost marcate de Voinescu (35), Sousa Anderson (38, pen.), Ion Gheorghe (52), Achim (54, 58), Căpățînă (62), Mailat (64) și Eric (70), respectiv Șaim (19) și  Zasavițchi (23).

„Titularii nu au jucat astăzi. Am vrut să văd la treabă tot restul lotului şi să fac o evaluare din anumite puncte de vedere. Suntem destul de mulţi şi trebuie să mai eliberăm, să structurăm lotul. Cu siguranţă mulţi jucători vor lua o altă direcţie. Am avut acest meci astăzi, să văd la treabă şi alţi jucători, să le ofer spaţiu de joc unora care consider că vor rămâne cu noi, să aibă ritm de joc. Am preferat să odihnesc jucătorii care au început meciul la Reşiţa şi să facă doar un antrenament astăzi. Mulţi au venit, unii sunt în urmă cu pregătirea, au un deficit fizic şi trebuia să îi văd la treabă”,a declarat Viorel Moldovan, antrenorul Petrolului.


România joacă meciurile de la Europeanul de handbal doar la Trondheim

UPDATE, 9 septembrie, ora 16:10 / Campionatul European de Handbal feminin din 2020 trebuia să se dispute la Stavanger, Oslo și Trondheim, însă EHF și Federația din Norvegia au decis ca partidele să aibă loc doar la Trondheim. Meciurile României din grupa D, contra Norvegiei, Germaniei și Poloniei se vor disputa doar în sala din Trondheim, care are o capacitate de 8.600 de locuri. „Există un plan, însă nu e nimic confirmat oficial până acum, că vor putea asista la fiecare partidă maxim 200 de spectatori“informează pagina de Facebook Handbal Feminin.

Dacă grupele C și D se vor juca în Norvegia, grupele A (Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia) și B (Rusia, Suedia, Spania, Cehia) ar trebui să se dispute în Danemarca. Situația meciurilor din Danemarca este însă neclară, după ce organizatorii s-au plâns că nu pot acoperi pierderile cauzate de lipsa biletelor vândute.


FC Barcelona s-a înțeles cu Memphis Depay

UPDATE, 9 septembrie, ora 14:55 / Ziaristul italian Fabrizio Romano anunță că FC Barcelona s-a înțeles cu olandezul Memphis Depay, care are șanse foarte mari să ajungă pe Camp Nou. Catalanii trebuie doar să finalizeze negocierile cu Olympique Lyon, francezii care sunt pe cale să se despartă și de golgheterul olandez, după ce și-au dat acordul ca Ciprian Tătărușanu să plece la AC Milan. Același Fabrizio Romano anunță și că FC Barcelona negociază cu agenții lui Georginio Wijnaldum, mijlocașul celor de la Liverpool. Pentru a-l aduce pe olandezul de pe Anfield sub comanda lui Ronald Koeman, oficialii Barcelonei vor trebui să se înțeleagă și cu Liverpool. Cormoranii sunt dispuși să renunțe la fotbalist doar dacă reușesc să îl transfere pe Thiago Alcantara, de la Bayern Munchen.


Caster Semenya, obligată să își scadă nivelul de testosteron

UPDATE, 9 septembrie, ora 13:50 / Caster Semenya, sud-africanca ce a reușit să câștige de două ori titlul olimpic la proba de 800 de metri, va trebui să se conformeze regulilor World Athletics conform cărora femeile atlete cu un nivel mare de testosteron trebuie să îl controleze prin medicamentație. Această măsură trebuie aplicată de acele sportive care doresc să concureze pe distanțe mai mari de 400 de metri. În vârsta de 29 de ani, Caster Semenya a contestat regula, însă a pierdut procesul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în 2019. Ea a contestat decizia, însă Tribunalul Suprem Federal din Elveția a stabilit că TAS a avut dreptate și nu a încălcat niciun drept personal sau demnitatea sportivei, informează DPA International. Astfel, Semenya va trebui să își reducă prin medicamentație nivelul de testosteron din organism, dacă vrea să alerge la proba de 800 de metri.


Rapid îl vrea pe Mihai Popescu de la Dinamo

UPDATE, 9 septembrie, ora 11:10 După ce a fost trimis de Cosmin Contra la echipa a doua și anunțat că nu mai face parte din planurile sale, Mihai Popescu poate primi o mână de ajutor nesperată chiar din partea rivalilor de la Rapid. Giuleștenii sunt interesați de fundașul central în vârstă de 27 de ani și vor să îl aducă fie definitiv, fie împrumut pentru un sezon, conform Prosport. Ar fi încă o mutare pe axa Dinamo – Rapid, după ce alb-vișiniii din Liga 2 i-au adus în ultimele două sezoane din Ștefan cel Mare și pe Alin Demici, Giani Crețu sau Facundo Mallo. 


Giedrius Arlauskis a semnat pe doi ani cu noua echipă

UPDATE, 8 septembrie, ora 23:58 Portarul Lituanian Giedrius Arlauskis a părăsit-o pe CFR Cluj în această vară după câștigarea unui nou titlu de campion. Acesta a semnat un contract valabil pe doi ani cu Al-Shabab Riyadh, echipă din Arabia Saudită care a mai reușit un transfer important prin aducerea lui Ever Banega de la câștigătoarea Europa League, FC Sevilla.


Mircea Rednic, aproape să plece în Arabia Saudită

UPDATE, 8 septembrie, ora 18:30 / Fostul antrenor al lui Poli Iași, Mircea Rednic, este foarte aproape de o experiență în Arabia Saudită. Conform ziare.com, Rednic este curtat de o formație de mijlocul clasamentului care încearcă să îl ademenească cu un salariu de 600.000 de dolari pe sezon! După ce a plecat de la Iași, Rednic a fost dorit și de către Adrian Mititelu la FC U Craiova, însă la olteni a ajuns până la urmă Nicolo Napoli. În Arabia Saudită antrenează și Răzvan Lucescu, cel care o pregătește pe Al Hilal, club alături de care a cucerit Liga Campionilor Asiei, dar și titlul național.


Cosmin Olăroiu, egalul lui Rafa Benitez

UPDATE, 8 septembrie, ora 17:38 / Csomin Olăroiu, antrenorul formaţiei chineze Jiangsu Suning, a ajuns la patru etape consecutive fără înfrângere. Elevii săi au remizat 1-1, în deplasare, cu Dalian Pro, echipă pregătită de Rafa Benitez. Gazdele au deschis scorul prin Salomon Rondon, ex-Zenit, în minutul 23, dar s-au văzut egalate în 81. Miranda, 36 de ani, a marcat cu o lovitură e cap, la un corner bătut de pe partea stângă. Miranda este fost campion al Spaniei, cu Atletico Madrid, şi a ajuns în China de la Inter. În acest moment, Jiangu se află pe 2 în Grupa A, cu 18 puncte în 10 etape. Lider este Guanzhou Evergrande, pregătită de Fabio Cannavao, cu 22 de puncte în 9 runde.


Echipele românești și-au aflat adversarii din turul 2 al Ligii Europei la handbal

UPDATE, 8 septembrie, ora 15:48 / HC Dobrogea Sud Constanța și AHC Potaissa Turda și-au aflat adversarele din turul doi preliminar al Ligii Europa la handbal masculin, ultimul dinaintea fazei grupelor. Constănțenii se vor duela cu Sporting Lisabona, în timp ce  ardelenii vor da piept cu francezii de la HB Fenix Toulouse. Ambele formații românești vor disputa turul pe teren propriu, pe 22 septembrie, returul fiind programat o săptămână mai târziu.

Din cauză că i-a fost refuzat accesul în Liga Campionilor, Dinamo București a primit un favor din partea EHF și a fost acceptată direct în grupele Ligii Europa.


Echipele din Moldova se întăresc cu jucători de la Viitorul

UPDATE, 8 septembrie, ora 15:25 / Poli Iaşi l-a adus pe Andreias Calcan, extremă de 26 de ani, iar FC Botoşani l-a acontat pe Andrei Tîrcoveanu, un mijlocaş de 23 de ani.

Andreias Calcan a evoluat ultima dată la Ujpest, în Ungaria, de unde a revenit în România, liber de contract. Anterior, Calcan a mai jucat la Viitorul, Willem, Dordrecht, U Cluj şi Râmnicu Vâlcea. Este cotat la 250.000 de euro pe site-urile de profil.

Andrei Tîrcoveanu s-a format la juniorii lui Dinamo, după care a mai trecut pe la Gaz Metan, Viitorul şi, în sezonul trecut sub formă de împrumut, Concordia Chiajna. După expirarea înţelegerii sale cu Viitorul, mijlocaşul a semnat cu Botoşani.


FC Hermannstadt l-a împrumutat pe David Mayoral de la Cadiz

UPDATE, 8 septembrie, ora 13:57 / FC Hermannstadt a anunţat împrumutul atacantului spaniol de 23 de ani David Mayoral. Ibericul vine de la Cadiz, dar în sezonul precedent a evoluat tot sub formă de împrumut la Murcia, în a treia ligă. Ibericul, care poate juca oriunde în ofensivă, a marcat 2 goluri în 23 de partide pentru Murcia.

David Mayoral este cel de-al treilea spaniol care vine în Casa Pariurilor Liga 1, după Isma Lopez şi Borja Valle, ambii ajunşi la Dinamo.


Nicolo Zaniolo, a doua ruptură de ligamente într-un singur an!

UPDATE, 8 septembrie, ora 13:03 / Nicolo Zaniolo, mijlocaşul de 21 ani al lui AS Roma, s-a accidentat din nou la genunchi. Zaniolo, care a lipsit între ianuarie şi iulie 2020 din cauza unei rupturi la ligamentele încrucişate al genunchiului drept, s-a rupt din nou, de data această la piciorul stâng. AS Roma a confirmat că şi de această dată este vorba despre o ruptură a ligamentelor încrucişate.

Tânăra speranţă a fotbalului italian s-a ciocnit de Donny van de Beek, în meciul de Liga Naţiunilor dintre Olanda şi Italia. El va absenta din nou aproximativ 6 luni.


Brigadă olandeză la partida FCSB-ului de la Topola

UPDATE, 8 septembrie, ora 12:03 / Partida Backa Topola – FCSB, care se va disputa joi, 17 septembrie, în cadrul turului 2 preliminar al Ligii Europa, va fi arbitrată de o brigadă olandeză, avându-l la centru pe Dennis Higler. În vârstă de 34 de ani, Higler are ecusonul FIFA de trei ani și a mai arbitrat partida Malta – România 0-4, din preliminariile Euro 2020.


Ashleigh Barty s-a retras de la Roland Garros

UPDATE, 8 septembrie, ora 11:23 / Ashleigh Barty, numărul 1 în clasamentul WTA, s-a retras de la Roland Garros. Jucătoarea din Australia a precizat că există două motive care au determinat-o să ia această decizie: riscurile legate de COVID-19 din Franţa şi faptul că nu s-a putut pregăti corespunzător, din cauza restricţiilor de călătorie din ţara natală. Anunţul a fost făcut chiar de Barty, pe reţelele de socializare.

„A fost o decizie greu de luat, dar, din păcate, nu voi juca în acest an în Europa. Openul Francez de anul trecut a fost cel mai special turneu din cariera mea, așa că nu este o decizie pe care să o fac fără să cântăresc bine lucrurile. Sunt două motive. Primul este legat de riscurile care încă există, din cauza Covid. Al doilea motiv este legat de pregătirea mea, care nu a fost ideală, pentru că nu m-am putut pregăti cu antrenorul meu, din cauza restricțiilor de călătorie de pe teritoriul Australiei“, a scris Ashleigh Barty.

Numărul 1 mondial a lipsit şi de la US Open tot din cauza riscurilor legate de coronovirus.

Turneul de la Roland Garros, care se va desfăşura cu spectatori în tribune, debutează pe 21 septembrie, cu meciurile de calificare, şi se va încheia pe 11 octombrie. Partidele de pe tabloul principal încep pe 27 septembrie, chiar de ziua Simonei Halep, care a confirmat prezenţa la Openul Francez. Constănţeanca va încerca să câştige al treilea titlu de Grand Slam din carieră, după trofeele de la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019). Halep a disputat alte două finale pe zgura de la Paris, în 2014 şi 2017, şi a mai ajuns în ultimul act la Australian Open, în 2018.


FC Argeş a transferat doi jucători din liga secundă portugheză

UPDATE, 8 septembrie, ora 11:10 / FC Argeş continuă să se întărească pentru noul sezon de Casa Pariurilor Liga 1 şi a mai transferat doi jucători. Cephas Malele şi Sergio Romeu Marakis au semnat cu gruparea piteşteană.

Malele este un atacant elveţian născut în Angola. Are 26 de ani şi a jucat ultima dată pentru Oliveirense. De-a lungul timpului a evoluat în diviziile secunde din Portugalia şi Italia. Are 3 meciuri pentru Palermo în Serie A, în sezonul 2012-2013.

Marakis are 28 de ani şi joacă pe postul de mijlocaş defensiv. Portughezul născut în Africa de Sud a evoluat anterior la Cova Piedade, în liga a doua portugheză. Este prima aventură în afara Portugaliei. Până acum, a strâns 32 de partide în prima divizie lusitană, alături de formaţii ca Maritimo şi Nacional.

Ambii jucători au semnat contracte valabile un sezon, cu opţiune de prelungire pentru încă unul. În acest sezon, FC Argeş i-a mai adus pe Georgian Honciu, Mediop Ndiaye, Gabi Matei, Gabriel Deac, Alexandru Greab, David Meza Colli şi Flavius Croitoru.