Fotbal intern

Denis Haruţ, avertizat după transferul la FCSB: “Să nu creadă că e apogeul”

05.02.2021 | 20:57
Denis Harut avertizat dupa transferul la FCSB Sa nu creada ca e apogeul
ADVERTISEMENT

Denis Haruț a primit primul avertisement după transferul anunțat în exclusivitate de FANATIK la FCSB, tocmai de la fostul său antrenor, Marius Croitoru. Tehnicianul lui FC Botoșani îi transmite fotbalistului să nu considere mutarea la “roș-albaștri” ca fiind apogeul carierei sale.

Inițial mutarea lui Haruț la FCSB trebuia să se realizeze la începutul lui ianuarie, însă transferul a picat datorită unor neînțelegeri între părțile implicate.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă jucătorul în vârstă de 21 de ani, care a adunat și 4 selecții la naționala de tineret, va ajunge la FCSB, liderul clasamentului din Liga 1 în acest moment.

Denis Haruţ, avertizat după transferul la FCSB: “Să nu creadă că e apogeul”

Marius Croitoru, antrenorul lui FC Botoșani, are mare încredere în potențialul fostului său jucător, și îl avertizează pe acesta să nu considere transferul la FCSB drept apogeul carierei sale. Croitoru a comentat și postul pe care Haruț dă cel mai bun randament, dar și unde se poate integra în formația de start a “roș-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

“Din punctul meu de vedere, e mai bun ca fundaș central. În ultima perioadă, el a jucat fundaș central-dreapta, dar nu știu cui îi poate lua locul la FCSB. Îl cunosc bine pe copil, am mare încredere în el și cred că își propune mai mult decât să rămână la FCSB. Sper să nu cumva să creadă că acum e apogeul”, a declarat Marius Croitoru la Digisport.

Denis Haruț este un apărător polivalent, care poate evolua pe 3 posturi conform tiparelor tactice folosite de echipele unde a evoluat până în prezent, mijlocaș defensiv, fundaș central sau lateral dreapta. Decizia finală, cu privire la postul pe care îl va ocupa la FCSB îi va aparține lui Toni Petrea, care în funcție de cum va alege să interpreteze sistemul de joc, beneficiază de un jucător promițător în interiorul lotului.

ADVERTISEMENT

Jucătorul lui Botoșani și-a dorit să ajungă la FCSB

Denis Haruț și-a dorit să ajungă la FCSB, dovadă fiind și declarația pe care a acordat-o în ianuarie, după ce transferul său picase: “Nu s-a încheiat perioada de transferuri, așa că nu se știe niciodată ce se poate întâmpla. Niciodată să nu spui niciodată”, a spus Denis Haruț.

Născut pe 25 februarie 1999, fostul jucător al lui FC Botoșani și-a început cariera la academia de fotbal ACS Poli Timișoara de unde a făcut pasul către prima echipă a bănățenilor. În 2019 era transferat de către Botoșani, debutând în prima ligă din campionatul intern.

ADVERTISEMENT

Cotat la 1 milion de euro pe site-ul de specialitate Transfermarkt, FCSB l-a transferat pentru  650.000 de euro, plus procente dintr-un transfer ulterior într-un campionat extern. La echipa moldoveană, fotbalistul încasa un salariu de 2.500 de euro pe lună.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica: 1,55 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT