Fotbal intern

Denis Haruţ, la FCSB! Contract pe cinci ani, 650.000 de euro preţul de transfer. Update exclusiv

09.01.2021 | 22:58
Denis Harut la FCSB Contract pe cinci ani 650000 de euro pretul de transfer Update exclusiv
ADVERTISEMENT

Transferul lui Denis Haruţ. 21 de ani, de la FC Botoşani la FCSB este unul iminent, iar ultimele detalii sunt puse la punct de Gigi Becali şi Valeriu Iftime, patronii celor două echipe. FANATIK a aflat care este suma finală pentru care se va face mutarea.

UPDATE, 9 ianuarie, ora 22:59 / Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Denis Haruţ s-a transferat la FCSB, iar FC Botoşani va încasa 650.000 de euro. Fotbalistul a semnat contractul sâmbătă seară, la baza de pregătire a echipei din Berceni şi a oferit primele declaraţii. Acordul cu liderul din Liga 1 se va întinde pe următorii cinci ani.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 8 ianuarie. Valeriu Iftime a confirmat informația FANATIK, anume că transferul lui Denis Haruț la FCSB este ca și făcut. „Cred că da, 99% e făcut. Nu au semnat actele. Eu am convenit lucrurile mari cu domnul Becali, a rămas să se facă documentele și să se semneze. Da (n.r. – dacă a vorbit cu Becali). Nu chiar (n.r. – nu a obținut ce a vrut), ”finala” a câștigat-o dumnealui. Asta e viața!”, a spus Iftime, pentru Digi Sport.


UPDATE, 8 ianuarie. Transferul lui Denis Haruț la FCSB este chestiune de ore. Gigi Becali și Valeriu Iftime au avut o nouă discuție în urmă cu puțin timp și au căzut de acord asupra sumei de transfer, agreată de ambele părți. Este vorba despre 650.000 de euro! Jucătorul și-a dat și el acordul pentru mutare, astfel că se așteaptă perfectarea actelor pentru transferul intermediat de impresarul Florin Vulturar.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 6 ianuarie, ora 20:35 / Gigi Becali l-a sunat pe Valeriu Iftime pentru prima oară de când se negociază transferul lui Denis Haruţ la FCSB. Până acum s-a discutat doar prin intermediul impresarului Florin Vulturar. Patronul celor de la FCSB i-a transmis şefului de la FC Botoşani că dă pentru Haruţ 600.000 de euro şi 20% dintr-un eventual transfer. “Asta e ultima mea ofertă. Gândeşte-te, mă suni şi-mi spui dacă eşti de acord”, i-a transmis Gigi Becali. După jumătate de oră, Valeriu Iftime l-a contactat pe patronul FCSB şi i-a transmis că este de acord cu termenii financiari ai transferului.


ŞTIRE INIŢIALĂ – 5 ianuarie, ora 16:20

Aşa cum FANATIK a anunţat, Valeriu Iftime a mai scăzut din pretenţiile financiare pentru realizarea transferului lui Denis Haruţ la FCSB. Dacă în primă fază cerea 1.000.000 de euro în schimbul fundaşului central de 21 de ani, suma a scăzut între timp.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că ultimele detalii ale transferului lui Denis Haruţ la FCSB sunt discutate în aceste momente, iar FC Botoşani ar urma să primească 550.000 de euro plus procente dintr-un viitor transfer al fotbalistului.

Denis Haruț de la FC Botoșani la FCSB! Valeriu Iftime, aproape să accepte ultima ofertă a lui Gigi Becali

Valeriu Iftime a declarat în mai multe rânduri că unul dintre Andrei Chindriș și Denis Haruț va pleca de la FC Botoșani în această perioadă de mercato. Finanțatorul Botoșaniului îi dădea mai multe șanse lui Chindriș.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat pe final de an 2020 că Andrei Chindriș a refuzat ultima ofertă pe care i-a făcut-o Gigi Becali, mai mult de teamă că nu se va acomoda la echipa roș-albastră.

În aceste condiții, Gigi Becali s-a reorientat și a redeschis pista Denis Haruț. Negocierile s-au împotmolit inițial, din cauza prețului piperat pe care Iftime l-a solicitat pentru fundașul adus gratis, în iulie 2019, de la Timișoara.

Dar între timp suma cerută de șeful din Moldova a început să se apropie de cea oferită de șeful de la FCSB. Gigi Becali insistă să-și aducă fundaș central, Iftime nu vrea să-i mai zboare o dată „puiul cu ața”, așa cum s-a întâmplat de Paște cu Chindriș. Din ultimele informații FANATIK, cele două părți discută ultimele detalii financiare ale mutării, fiind vorba despre o sumă de 550.000 de euro, dar și procente pentru Botoșani la un transfer ulterior al fundașului.

„FCSB și FC Botoșani s-au înțeles pentru transferul lui Denis Haruț” – Florin Vulturar pentru FANATIK

Denis Haruț va pleca în cantonamentul din Antalya al FCSB imediat după ce se semnează actele de transfer

Gigi Becali se grăbește să rezolve problema fundașului central pentru a avut o discuție cu staff-ul condus de Toni Petrea chiar zilele trecute. Tehnicianul dorește foarte mult ca noua achiziție să prindă cât mai mult din pregătirea din această perioadă cu echipa.

În aceste condiții, imediat după ce se clarifică ultimele detalii și Haruț semnează cu FCSB, acesta va pleca în cantonamentul din Antalya al roș-albastrilor. FCSB este singura echipă din Liga 1 care este la pregătire în străinătate, urmând să revină în țară pe 13 ianuarie, cu două zile înainte de meciul cu Astra, primul din 2021.

  • 1.000.000 de euro este cota lui Denis Haruț, cea mai mare din cariera sa
  • 5 meciuri și un gol are Denis Haruț pentru naționala de tineret a României, unde l-a debutat Adrian Mutu

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 2,02 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT