Fotbal intern

Denis Haruţ, noul transfer al FCSB, la un pas de tragedie în 2018: “Dăduse ochii peste cap şi horcăia!” Video

10.01.2021 | 00:18
Denis Harut noul transfer al FCSB la un pas de tragedie in 2018 Daduse ochii peste cap si horcaia Video
ADVERTISEMENT

FCSB a realizat al doilea transfer al iernii, după ce l-a achiziţionat pe Denis Haruţ de la FC Botoşani. FANATIK îţi prezintă cum a fost la un pas de tragedie noul fundaş al liderului din Liga 1 şi cine i-a salvat viaţa într-un meci jucat în 2018.

FANATIK a anunţat în exclusivitate transferul lui Denis Haruţ la FCSB, după ce liderul din Liga 1 şi FC Botoşani au dus negocieri la sânge. În urmă cu doi ani şi jumătate, noul fundaş dreapta al “roş-albaştrilor” a fost la un pas de tragedie în meciul Sepsi – Poli Timişoara 3-0, pe când internaţionalul de tineret juca în echipa bănăţeană.

ADVERTISEMENT

În minutul 36 al meciului de la Sfântu Gheorghe, Denis Haruţ s-a ciocnit cap în cap cu Benjamin Kuku, iar noul fotbalist de la FCSB a rămas întins pe gazon. Coliziunea violentă i-a speriat pe jucătorii celor două echipe, iar mărturiile acestora au fost cutremurătoare.

Cum a fost la un pas de tragedie Denis Haruţ, noul transfer al FCSB

Bogdan Străuţ şi Răzvan Raţ, colegii lui Denis Haruţ la Poli Timişoara, au fost cei care i-au sărit în ajutor, iar la finalul meciului de la Sfântu Gheorghe au povestit clipele de spaimă trăite pe teren.

ADVERTISEMENT

“Am mai trecut prin astfel de momente când eram copil și jucam în Liga a III-a. Atunci am văzut prima oară cum se procedează în astfel de cazuri. Haruț nu mai mișca, dăduse ochii peste cap, horcăia și i se încleștase maxilarul.

Mi-a tăiat degetul, atât de tare strângea cu dinții. Raț și Viera, de la Sepsi, i-au deschis gura și am putut să-mi scot mâna. Medicul de la Sepsi i-a tras limba”, povestea Bogdan Străuţ la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

“M-am dus repede spre el, să nu-și înghită limba. Era blocat, inert. Ne-a mușcat de degete. Degetul mare de la mâna dreaptă este franjurat. Mi-am ținut cumpătul până a venit medicul, care ne-a spus să plecăm de lângă Haruț, să aibă aer în jurul lui”, a completat Răzvan Raţ.

La finalul sezonului 2017-2018, Poli Timişoara a retrogradat în Liga 2, iar Denis Haruţ nu a mai revenit pe teren în ultimele meciuri din play-out. În eşalonul secund, noul fotbalist al FCSB a jucat 15 meciuri pentru bănăţeni, iar în vara lui 2019 s-a transferat la FC Botoşani.

ADVERTISEMENT

Probleme pentru Denis Haruţ la Poli Timişoara

Crescut la juniorii lui Poli Timişoara, Denis Haruţ a avut mari probleme pe finalul perioadei petrecute la echipa bănăţeană. Emilian Hulubei a dezvăluit că fotbalistul era discriminat de oficialii clubului, după ce acesta a refuzat diminuarea contractului.

“Avem un jucător, Haruț, care este practic discriminat și este supus unui tratament rar întâlnit. Am filmulețe cu jucătorul care se antrenează separat, se schimbă într-o baracă, pentru că refuză să-și diminueze contractul. Jucător de națională Under 19, atenție!

I s-a propus o diminuare cu mai mult de 50%. A refuzat, este chemat la antrenamente de trei ori pe zi, la șase dimineața, la prânz și seara de la nouă. Nu i se pune la dispoziție vestiar adecvat, echipament, a venit cu echipamentul de acasă, se antrenează pe sintetic, singur”, spunea şeful AFAN.

  • 1.000.000 de euro este cota de piaţă a lui Denis Haruţ
  • 49 de meciuri a jucat la FC Botoşani
  • 33 de meciuri a jucat la Poli Timişoara

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 2,65 este cota pentru „1 pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT