Fotbal intern

Denis Haruț s-a vaccinat anti-COVID-19! Fundașul lui FCSB participă în campania ”Fotbalul se vaccinează”

22.02.2021 | 13:09
ADVERTISEMENT

Internaționalul de tineret Denis Haruț este primul fotbalist imunizat anti-COVID, în cadrul campanie FRF ”Fotbalul se vaccinează”.  Campania face parte din strategia Federației de redeschidere a stadioanelor.

Alături de Haruț, la prima acțiune de imunizare au mai participat antrenorul secund al primei reprezentative, Nicolae Dică, preparatorul fizic Horațiu Baciu și membrii staff-ului U21.

ADVERTISEMENT

Prin campania de imunizare a fotbaliștilor și staff-urilor tehnice ale loturilor naționale, FRF speră să convingă autoritățile să permită în cel mai scurt timp accesul fanilor în tribune.

Componenții echipelor naționale au intrat deja în programul național de vaccinare

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat la sfârșitul lunii ianuarie că împreună cu autoritățile române au parafat un acord în privința vaccinării sportivilor și a membrilor staff-urilor tehnice ale loturilor olimpice.

ADVERTISEMENT

Astfel, aceștia au intrat în etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare, care mai include populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Anterior și  Liga Profesionistă de Fotbal a cerut autorităților să includă fotbaliștii de Liga 1 în etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT

Burleanu: ”Vaccinarea, drumul cel mai scurt spre o viață normală”

Președintele FRF a transmis și un mesaj tuturor oamenilor implicați în fenomenul fotbalistic, oficiali, jucători și suporteri, cu ocazia lansării campaniei ”Fotbalul se vaccinează”.

”Am ajuns într-un moment în care presiunea revenirii la viața de dinainte este foarte mare, peste tot în lume. Din fericire, această nerăbdare vine împreună cu rezultate de excepție pe care lumea științifică le-a obținut și le-a materializat în vaccinul anti-COVID.

ADVERTISEMENT

Noi, ca federație națională, facem apel către toți practicanții și suporterii fotbalului să urmeze recomandările experților care stau în spatele dezvoltării vaccinului și a implementării campaniei de vaccinare, pentru că vaccinarea este drumul cel mai scurt spre o viață normală”, a transmis Răzvan Burleanu.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 8,00 este cota pentru „fără gol”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT