Sport

Denis Rodman, la 57 de ani! Cine este “The Worm” şi ce rol a avut în echipa stelară a lui Bulls

15.05.2018 | 06:44
Denis Rodman la 57 de ani Cine este The Worm si ce rol a avut in echipa stelara a lui Bulls

Dennis Rodman, născut pe 13 mai 1961, este unul dintre cei mai mari jucători din istoria baschetului, fiind cunoscut de cei mai mulţi dintre spectatori pentru abilităţile sale defensive care au contribuit la hegemonia lui Chicago Bulls în anii 90′.

Chicago Bulls a devenit una dintre cele mai de succesc francize din istoria NBA datorită duo-ului format din Michael Jordan, baschetbalistul care a dus jocul la un alt nivel, şi Dennis Rodman, cunoscut şi ca The Worm (râma) pentru abilităţile sale incredibile în defensivă.

Dennis Rodman a intrat în NBA în 1986

Viitorul star al celor de la Chicago a fost draftat în 1986 de către Detroit Pistons cu opţiunea 57 şi a devenit rapid un jucător de bază al echipei, în ciuda faptului că a debutat în NBA la 25 de ani. Cu Rodman în teren, Pistons aveau să câştige două titluri consecutive de campioni în NBA în 1989 şi 1990.

Dennis Rodman, în tricoul lui Detroit Pistons

După şapte sezoane în tricoul celor de la Detroit, Rodman a ajuns la San Antonio Spurs, formaţie la care a evoluat în poziţia de extremă de forţă, la fel cum s-a întâmplat şi în ultimii doi ani la Pistons. “The Worm” nu a găsit în Texas echipa pe care şi-o dorea şi după trei sezoane a ales să plece, fiind dezamăgit de faptul că echipa a ratat calificarea în playo-off în 1995.

Rodman a completat o echipă fabuloasă la Chicago Bulls

Agresivitatea lui Dennis Rodman părea să fie singurul lucru care îi lipseşte unei echipe compuse deja din Michael Jordan, Toni Kukoc şi Scottie Pipen. Venirea lui Rodman în Chicago avea să fie cireaşa de pe tort într-un Dream Team care a rescris istoria baschetului.

Chicago Bulls, cu Rodman cel mai bun recuperator al ligii, avea să câştige 72 de meciuri dintr-un total de 82 de partide în sezonul regulat al stagiunii 1995-1996 şi să devină campioana NBA după o pauză de două sezoane. Rodman a continuat să facă furori în Windy City, iar după trei ani în care a dominat sub panou şi a reuşit de fiecare dată să încheie sezonul cu un inel de campion a ajuns la Los Angeles Lakers, după Bulls au început reconstrucţia în urma erei Jordan. Rodman a bifat  23 de meciuri pentru Lakers, fiind pus pe liber, iar în sezonul 1999-2000 avea să evolueze 12 partide pentru Dallas Mavericks. “The Worm” a încasat 12 faulturi tehnice şi a fost eliminat de două ori înainte să se despartă de Mavs.

Dennis Rodman s-a concentrat la începutul anilor 2000 pe cariera lui în wrestling şi în film, iar în sezonul 2003-2004 a încercat să revină în NBA, însă nu a fost dorit de nicio echipă, în ciuda faptului că s-a pregătit alături de Long Beach Jam.

6,683 de puncte a avut în NBA Rodman

11, 954 de recuperări

1,600 de pase decisive

5 titluri de campion NBA

2 titluri pentru cel mai bun jucător defensiv al anului