Life

Denise Rifai, ediție specială de Florii cu Grigore Leșe: „Îmi place Florin Salam”

Grigore Leșe este noul invitat al emisiunii „40 de întrebări” prezentată de Denise Rifai la Kanal D. Celebrul rapsod răspunde celor mai interesante curiozități, făcând o serie de dezvăluiri neașteptate.
15.04.2022 | 13:10
Denise Rifai editie speciala de Florii cu Grigore Lese Imi place Florin Salam
Grigore Leșe, noul invitat în emisiunea 40 de întrebări prezentată de Denise Rifai. Foto: Kanal D
ADVERTISEMENT

Grigore Leșe este un monument viu al muzicii tradiționale din România, iar prezența sa în emisiunile televizate este de fiecare dată un adevărat regal. Artistul nu putea lipsi din show-ul prezentat de Denise Rifai, unde a răspuns celor 40 de întrebări, dintre care cele mai multe legate de cariera sa.

Grigore Leșe, invitatul lui Denise Rifai de Florii

Cunoscut pentru cultura sa vastă în ceea ce privește muzica, Grigore Leșe a luat-o prin surprindere pe Denise Rifai, declarând că, în ciuda criticilor legate de manele, există maneliști pe care el îi apreciază. A dat și un nume: Florin Salam.

ADVERTISEMENT

Printre întrebările despre breasla din care Leșe face parte, Denise Rifai a strecurat și unele ceva mai intime. „A meritat să cădeți în patima alcoolului?; Câte vedete are folclorul românesc?; V-a ajutat doctoratul să horiți mai bine?; Vă place Adi Minune?; Cine este buricul pământul în muzică?; Ocupați în lume locul pe care-l meritați?”, sunt câteva dintre cele 40 de întrebări puse de Denise Rifai, la Kanal D.

Și răspunsurile cântărețului au fost unele pe măsură. Acesta e de părere că în folclorul românesc există mai multe vedete decât artiști adevărați. De asemenea, a avut câteva cuvinte de laudă la adresa unor maneliști extrem de cunoscuți de la noi.

ADVERTISEMENT

„Știți de ce am făcut doctoratul? Să mă apăr de proști”

„Îmi place Florin Salam. Guță… Sunt niște cântăreți și niște voci. (…) Dumnezeul în muzică este Bach”, a declarat Grigore Leșe la Kanal D.

Legat de teza sa de doctorat în muzică, scrisă în 2003, folcloristul a oferit un răspuns care a surprins-o pe Denise Rifai: „Știți de ce am făcut doctoratul? Să mă apăr de proști!”.

ADVERTISEMENT

Grigore Leșe este unul dintre cei mai apreciați cantautori din România. Acesta poartă cu mândrie tradiția din Țara Lăpușului, județul Maramureș, transformând fiecare vers într-o adevărată operă de artă.

Printre creațiile sale muzicale putem enumera cântecul în lemn (toaca, practicată în special la mănăstiri), „Nu-i lumină nicări”, „Horea miresii” și „Nistrule, apă vioară”.

ADVERTISEMENT