Life

Denise Rifai, reacție după ce a aflat că elevii ar putea da Bacul la gramatică: „Atât de mulți tineri scriu atât de prost și de agramat!”

Cum a reacționat Denise Rifai când a aflat că elevii ar putea să dea examenul de Bacalaureat la gramatică, conform unui anunț al ministrului Sorin Cîmpeanu.
19.08.2022 | 13:54
Denise Rifai reactie dupa ce a aflat ca elevii ar putea da Bacul la gramatica Atat de multi tineri scriu atat de prost si de agramat
Cum a reacționat Denise Rifai când a aflat că elevii ar putea să dea examenul de Bacalaureat la gramatică. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Denise Rifai a reacționat după ce Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a transmis că gramatica ar putea fi probă la examenul de Bacalaureat.

Denise Rifai se anunță foarte fericită că elevii ar putea da Bacul la gramatică

Denise Rifai a făcut o postare pe rețelele de socializare în care a mărturisit că este foarte fericită că Ministerul Educației ia în considerare ca gramatica să fie parte a examenului de bacalaureat.

ADVERTISEMENT

Jurnalista de la Kanal D a spus că aceasta ar fi cea mai bună decizie luată în ceea ce privește educația de la noi din țară în ultimii ani.

Mai mult, Denise Rifai a spus că și-ar dori ca toți elevii să facă gramatică până în clasa a XII-a, ca materie obligatorie, nu ca opțional.

ADVERTISEMENT

„Gramatica limbii române, parte din proba la BAC?! UAU!!! Ar fi cea mai tare și mai bună decizie din ultimii foarte mulți ani, în ceea ce privește schimbările aduse curriculei actuale!

Să dea Dumnezeu ca elevii să învețe obligatoriu gramatica limbii române până în clasa a XII-a inclusiv!”, a scris aceasta pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Denise Rifai: „Atât de mulți tineri scriu atât de prost și de agramat!”

Denise Rifai crede că e necesar ca tinerii să învețe la școală gramatica până termină liceul, pentru că gramatica se studiază doar până în clasa a IX-a, lucru care este „absolut insuficient”, conform acesteia.

Din această cauza, crede Denise Rifai, sunt mulți adolescenți care nu știu să scrie corect.

Pe scurt, vedeta de la emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai crede că dacă gramatica ar fi inclusă în examenul de Bacalaureat, ar fi cea mai bună veste din ultimii mulți ani.

ADVERTISEMENT

„Azi când vorbim, gramatica se studiază doar până în clasa a IX-a inclusiv, dar este absolut insuficient și acesta este motivul pentru care atât de mulți tineri scriu atât de prost și de agramat!

Bravo! Ar fi cea mai bună veste din ultimii foarte mulți ani”, a scris jurnalista pe pagina ei de Facebook.

ADVERTISEMENT