Sport

Dennis Man, lăudat în Italia, chiar dacă nu mai e titular la Parma: “Îl vom vedea jucând în Liga Campionilor”

Dennis Man nu mai prinde primul „11” la Parma, dar continuă să-i impresioneze pe italieni. Tehnicianul Roberto Breda e convins că mijlocașul român va îmbrăca tricoul unei echipe de Liga Campionilor.
22.12.2021 | 13:25
Dennis Man laudat in Italia chiar daca nu mai e titular la Parma Il vom vedea jucand in Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

La începutul sezonului, oficialii Parmei anunțau, plini de entuziasm, că în jurul său va fi construită echipa care să atace promovarea în Serie A, dar Dennis Man a pierdut postul de titular odată cu instalarea lui Enzo Maresca și nu pare să-l recapete nici acum, când pe bancă se află Giuseppe Iachini. Până acum a bifat doar 11 apariții și a înscris de două ori, ultima dată pe 12 septembrie, în meciul câștigat de o manieră categorică, 4-0, cu Pordenone. Nici lui Valentin Mihăilă nu îi merge mai bine în această perioadă.

Dennis Man continuă să impresioneze în Italia, deși nu mai este titular la Parma

În ciuda parcursului extrem de modest, Man este văzut în continuare drept un jucător capabil să evolueze la cel mai înalt nivel. Fost antrenor al unor echipe precum Perugia, Livorno sau Pescara, Roberto Breda dă asigurări că internaționalul român va îmbrăca în scurt timp tricoul unei echipe de Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

La Parma este o situație complexă și e greu de explicat. Valoarea lotului este foarte bună, au jucători foarte buni. Numirea lui Iachini a fost o alegere corectă, având în vedere că este antrenorul care a câștigat de cele mai multe ori campionatul în Serie B.

Acum, echipa trebuie să se adapteze ideilor sale, sistemului său 3-5-2, chiar dacă unii dintre jucători au calități potrivite mai degrabă pentru un alt sistem.

ADVERTISEMENT

La Parma sunt câteva extreme de mare calitate, precum Dennis Man, de exemplu, pe care, în câțiva ani, îl vom vedea în Liga Campionilor, din punctul meu de vedere.

Sistemul nu îl avantajează, este clar, deci mai sunt lucruri de clarificat. Pericolul este că acești jucători care prind puține minute pot vedea fereastra de transferuri ca pe o cale de scăpare.

ADVERTISEMENT

Poate că unii dintre ei deja au renunțat. Este de datoria clubului să îi reintegreze în proiect sau să renunțe la ei spre binele tuturor”, susține tehnicianul italian.

Galatasaray îl vrea pe Dennis Man: „Terim m-a sunat să facem transferul”

Cu aproximativ o lună în urmă, Giovanni Becali dezvăluia, în exclusivitate pentru site-ul nostru, că Fatih Terim și-a exprimat dorința ca Dennis Man să ajungă sub comanda sa, la Galatasaray. Cu atât mai mult cu cât acolo evoluează alți doi internaționali români, Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău.

ADVERTISEMENT

Dacă Parma ar fi avut nevoie de bani, dacă nu ar fi avut patronul atât de bogat, Man poate era deja la Istanbul. El este o soluție incredibilă pentru Galatasaray. Man în dreapta și Moruțan în spatele vârfurilor ar fi ceva extraordinar pentru Fatih Terim.

Fatih Terim mi-a zis că îl dorește pe Man la Galatasaray. Pe el nu-l interesează unde e Parma, cum e Parma în clasament, el vrea jucătorul, îl vrea pe Man! Mi-a cerut să facem transferul”, a declarat agentul pentru FANATIK.

În precedenta etapă din Serie B, Man a fost lăsat pe banca de rezerve și nu a reușit să prindă nici măcar un minut. „Cruciații” s-au impus, însă, cu 2-0 în fața Alessandriei, datorită golurilor reușite de Franco Vazquez (31) și Adrian Benedyczak (42).

ADVERTISEMENT