Sport

Dennis Man, dat „dispărut” de presa din Italia: „De la Man cel ilustru la Man care nu mai prinde echipa”

Parma își continuă parcursul modest din Serie B, la fel și Dennis Man. Galben-albaștrii au remizat la unu în ultiam etapă, cu Como, iar atacantul român a rămas din nou rezervă neutilizată.
29.11.2021 | 13:29
Dennis Man dat disparut de presa din Italia De la Man cel ilustru la Man care nu mai prinde echipa
ADVERTISEMENT

Șansele ca Dennis Man să se despartă în această iarnă de Parma sunt tot mai mari. Galben-albaștrii și-au schimbat antrenorul, pe Enzo Maresca, dar fostul fotbalist al FCSB-ului nu pare să intre nici în grațiile lui Giuseppe Iachini.

Parma e mai aproape de retrogradare decât de promovarea în Serie B, iar Man nu pare să reprezinte o soluție care să redreseze corabia. În ultima deplasare, „cruciații” au fost conduși cu 1-0, înainte ca Inglese să egaleze în minutul 85, dar nici așa Iachini n-a fost convins să îl arunce în luptă pe românul de 23 de ani.

ADVERTISEMENT

Nici sistemul preferat de noul tehnician al grupării gialloblu nu este unul care să i se potrivească lui Dennis Man, Giuseppe Iachini jucând cu trei fundași, cinci mijlocași și doi atacanți.

Dennis Man, enigmă pentru presa din Italia

În acest sezon de Serie B, Man a jucat în doar șapte meciuri, perioadă în care a reușit să înscrie două goluri. În ultimele etape, atacantul român a jucat însă doar nouă minute.

ADVERTISEMENT

„Ce s-a întâmplat cu Man?”, a scris parmalive.com, iar tuttomercatoweb.com a notat „De la Man cel ilustru la Man care nu mai prinde echipa. Așteptările cresc pentru noua echipă a lui Iachini”.

La ora actuală, Dennis Man este cel mai valoros fotbalist din lotul Parmei, site-ul de specialitate transfermarkt.com cotându-l la suma de 10 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Man, avertizat de Iachini înainte de Como – Parma 1-1

Galatasaray este echipa care își manifestă cel mai tare interesul pentru Dennis Man. Românul nu poate pleca însă atât de ușor de pe Ennio Tardini. El mai are contract cu Parma până în vara lui 2025.

Dacă după meci n-a comentat nimic despre neutilizarea lui Man, înaintea deplasării la Como, Giuseppe Iachini a avut un mesaj ferm pentru internaționalul român, care, recent, a fost criticat de Marco Giandebiaggi.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să mă gândesc la toți jucătorii, iar Dennis Man face parte din echipă. Are calități excelente, iar eu am fost adus pentru a scoate maximum de la jucători, în toate privințele: tactic, caracter, participare, importanță.

Lucrez cu Dennis la fel cum o fac și cu ceilalți jucători. Încerc să-l fac să redevină un jucător util cauzei noastre.Sunt jucători care au avantaj din acest punct de vedere și sunt jucători care au rămas în urmă. Trebuie să-i aduc pe toți la același nivel de implicare.

Apoi vom vedea dacă vor înțelege ce trebuie să facă, dar acesta este un discurs care se aplică tuturor jucătorilor. Dennis va urma aceeași cale precum ceilalți”, a declarat Iachini la conferința de presă de dinaintea partidei.

ADVERTISEMENT
Tags: